Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Oefenen vanuit Zutphen Open printvriendelijke pagina
René Dalmolen  16-4-2009
 

We zijn weer begonnen onze duiven hebben al twee vluchten achter de vleugels. Vorige week moest er worden uitgeweken naar de zondag om te kunnen lossen. We vlogen toen Zutphen en het was een mooie seizoensopening. Het weer was zondag prima en de duiven hadden hier alle kans om goed thuis te komen.
Het was eigenlijk een oefenvlucht maar bij ons in de club telt de vlucht wel dus de klokken werden gesteld. In de vereniging werden 498 duiven ingekorfd voor deze "oefenvlucht". Mijn duiven waren in de voorbereiding 3 keren weggebracht en dat verliep lang niet vlotjes. Het gebeurde vaak dat er `s avonds nog wat jaarlingen moesten komen en de verwachtingen waren dus niet hoog gespannen. Het resultaat viel achteraf niet tegen, er werd begonnen met de 1e in de vereniging. In de CC was het de 4e tegen 2.094 duiven. De rest kwam niet echt vlot maar binnen een uur waren er 39 van de 40 thuis.

Dan de afgelopen week, weer Zutphen maar nu overal een echte vlucht. In de week trainden ze aan huis behoorlijk. Op donderdag moest ik `s avonds weg en ik besloot om de duivinnen zelf naar binnen te laten lopen. Achteraf geen goede beslissing want toen ik `s nachts thuiskwam zaten ze allemaal nog op het dak. Mijn schoonouders hadden ze tot diep in de schemering nog zien vliegen. De volgende morgen heb ik ze stevig gevoerd en bij het inkorven hadden een aantal nog voer in de krop.
Dus ook nu stond ik niet vol van vertrouwen te wachten op zaterdag. De eerste was een duivin die `s nachts buiten had gezeten! Dan moet ik even wachten en daarna kwamen ze regelmatiger maar niet echt goed. Het resultaat was weer de 1e in de vereniging, nu tegen een kleine 700 duiven. In de CC was het ook goed voor de 1e tegen 2.789 duiven. Ik ben dus best tevreden met de start van het seizoen 2009. Het mag allemaal nog wat vlotter en ik merk vooral dat de jaarling doffers het echt nog niet snappen.
Op een gegeven moment moest ik nog 10 duiven hebben waarvan 9 jaarling doffers. Later kwamen ze uit het noorden druk klapperend aan helemaal dol en doorgevlogen. Ze moeten nog een hoop leren. Misschien was het achteraf beter geweest om ze niet te tonen al geloof ik daar ook niet zo in. Ze moeten het gewoon doorkrijgen dat ze naar huis moeten voor de duivin en de bak. Nu zijn ze met van alles bezig behalve naar huis komen. Voor het seizoen meer werk maken van het africhten was beter geweest.

Gisteren heb ik nog wat jongen bijgespeend en ik begin binnenkort met het verduisteren. De jongen komen al mooi buiten en een aantal vliegt ook al wat bij huis. Een mooi gezicht en er zitten prachtige jongen bij. De kweekduiven beginnen aan hun 3e legsel en alles lijkt nu vanzelf te gaan met de kweek. Van de volgende ronde gaan er nog een paar naar mijn jonge duivenhok en de rest gaat weg naar duivenvrienden. Dan haal ik de kweekduiven uit elkaar en kunnen ze uitrusten. Het is misschien wat vroeg maar zo hoop ik wat langer plezier te hebben van mijn kweekduiven. In het najaar gaan een aantal nog weer samen voor wat ingeteelde laatjes maar na deze ronde is het eerst even rust. 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Huub Hermans

Gertjan Knoop

Team Noel-Willockx

Cees van Heijst

Nico Haesen

Gebr. van Toor

Johan Hamstra

Combinatie Bruggeman

Gebr. Maas & Zn

Super Fondclub G.O.U.

De Marathonvliegers

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Postduivenveiling.com

Duivenverkoop, gratis adverteren

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies

Gezondere duiven door gezond licht!