Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (19-04-09) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  19-4-2009
 

Alweer is er een week voorbij. We hadden qua werk alweer een korte week. Maandag was het Tweede Paasdag dus hadden we allen een daagje extra verlof. De reden van een latere "Kijk op ...." want ik weet dat diverse mensen zondags al vroeg in de ochtend een kijkje nemen. Vorige week zondag hebben we voor de kinderen een jonge hond gekocht. Ze zeurden ons al jaren de oren van de kop en nu zijn wij, als trotste ouders dan toch maar vergaas gegaan. Dit tot grote vreugde van de kinderen. Het hondje wat we gehaald hebben is een Jack Russeltje van nu goed negen weken. Zijn naam, die zoontje Tim voor hem heeft uitgezocht is "Bobbie"

Dit is hem dan, de waakhond ten huize Hamstra, "Bobbie"

Dit was dan ook de reden dat ik in de ochtend niet vroeg achter de pc kon kruipen want sjongejonge, wat heeft zo'n jong ding een aandacht nodig zeg!!!

Terug naar de duiven

Van de vlucht van vorige week moesten er tot gisteren nog 6 komen. Het weer na vorig weekend was ook niet zo dat ze gemakkelijk na konden komen. Dagen aan een stuk was het zowel voor de mens als de natuur zalig weer maar voor de laatkomers was het bagger. Er hing over Nederland een dampige laag en als ze dan verkeerd zitten!!!

Afgelopen weekend

Stond nogmaals Strombeek op het programma. Alle aanwezige vliegduiven, dus de onafgerichte laatjes en jaarlingen plus de oude gingen de mand in. De oude duiven had ik, dit voor het eerst zolang als ik duiven heb, nu eens niet zelfstandig afgericht voorafgaande van hun eerste concours. Strombeek, voor mij een 106 km. werd een mooi concours met een matige tot krachtige N.N. Oostelijke wind. In totaal gingen er een 50 de mand in. Ja, wat een aantal hé voor een kleine liefhebber. Maar vergeet niet, mijn jaarlingen zijn mijn jongen want voor het oude duivenseizoen zelf heb ik maar een 11 koppels zitten. De eerste viel hier op 37 bij mijn buurman. Zelf zit ik op 44 met een laatje van een samenkweek met neef Wilfred, die voor de tweede keer pas in de korf zat. Verders zat ik op 44 ook met mijn tweede. Dit betrof Wendie en verders kwamen ze gewoon heel goed af. In de avond als ik de kleppen dicht gaat doen staat de teller op 48 en van de 6 van vorige week waren er ook nog 2 gekomen. Vanochtend vroeg, als ik met "Bobbie" in de tuin verblijft steekt plots nummer 49 van de 50. En als ik bezig ben met dit verslag zie ik de laatste plots op het hok vallen. Dus al met al zeker geen klagen.

Lekker in bad

De oude duiven zitten op dit ogenblik als ik dit aan het tikken ben lekker in bad. Kijkend zie je ze met volle teugen ervan genieten. De jaarlingen zitten nog binnen en zullen dadelijk naar buiten gaan om een verfrissend bad te gaan nemen. De oude zitten op eieren van een goede 9/10 dagen en deze zullen zodadelijk allemaal opgehaald worden. Er komen enkele zuiderburen uit Den Bels die deze besteld hadden. En kijkend naar hoe deze mensen zelf al jaren presteren met zoal 3e internationaal Pau etc. etc. ben ik er best fier op dat zulke mannen bij mij aankomen. Ik laat de oude nog enkele dagen op stenen eieren zitten en dan gaat volgende week weer alles mee en gaan de bakken op half. Dit omdat ik ze dan dadelijk koppel voor koppel naar een vlucht toe kan koppelen.   

 

Mijn grootste vriend met de nieuwe aanwinst!!!

Zo, alles bij elkaar hebben we hier een mooie week hier achter de rug. Nu ga ik de oude duiven binnen halen en kunnen de jaarlingen en laatjes naar buiten.

Voor een allen zou ik willen zeggen, geniet van het mooie weer en tot ziens/horens.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Cor Drost

Gert Jan Beute Duivenproducten

Gebr. Maas & Zn

A. Engelen

Gebroeders Homma

Van Elsacker-Jepsen

Combinatie Lokhorst

Comb. Verweij-de Haan

Cees van Heijst

Theo de Kruijk

Comb. Gerritsen

Aad Beerendonk

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!