Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Morgen hebben we de eerste NPO-vlucht ! Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  8-5-2009
 

Ik zit weer lekker op kantoor van het tankstation waar ik werk, even lekker aan mijn column werken. Waar zullen we het over hebben? Over de nieuwe griep die de wereld teistert ? Over de 33 zetels van Geert Wilders? Over het vreselijke drama van 30 April jl, Over de campagne met reclamespot “ongemerkt A-sociaal”? Nee, toch? Laten we het maar over duiven hebben. Niet dat ik verstand van duiven heb, maar het geeft een beter gevoel om over leuke dingen te schrijven dan over politiek, rampspoed en de verloedering van onze maatschappij.

Combinatie Grol-Barneveld uit Bilthoven

Op verreweg het gezelligste duivenforum van West-Europa het Praathuis maakte ik kennis met Simon van Grol, deze 26-jarige fanatiekeling viel op door zijn kennis van zaken, super prestaties en inzicht in de moderne duivensport.
Ik moet zeggen dat ik hem al kende, niet persoonlijk maar door Jos Voortman de man achter de schitterende duivenfilms van de Koerier. Tijdens een gezellig etentje(2007) wat we hadden met Marijke en Jos liet hij de naam Grol-Barneveld vallen (toen voor mij nog onbekend) hij vertelde dat dit een naam werd om te onthouden. En wat had Jos een gelijk…In 2008 won deze combinatie maarliefst 13 x de eerste in het samenspel Zeist en Omstreken en behaalden ze twee teletekst plaatsen op de dagfond met een prijspercentage over het jaar van 66%.
De combinatie is in 2007 ontstaan, de oude rot Piet van Barneveld (een echte kenner van topduiven) ging de combinatie aan met jonge hond Simon van Grol.
Piet als kenner van duiven had snelle duiven op de hokken van Paul van Hove uit België en deze in kruising met de Rijkaard duiven van Henk Goudkamp bleek een gouden combinatie.
Piet is dus de man van de kwekers en van het advies (hij komt twee keer per week even kijken en observeren ) en Simon is de man van de gehele verzorging.
En vergeten we niet, Simon is nog maar 26 jaar, hij is jong, leergierig en een super mentaliteit, hij struint heel internet af, kijkt alle dvd’s van de Koerier en pakt van al deze moderne systemen dat wat hij denkt te kunnen gebruiken.
In 2008 hadden ze de beschikking over 24 weduwnaars en 15 duivinnen, die zeer modern verzorgt worden met ontsmetting na de vlucht, kruidendrank, tovo, schapenvet etc.
Hou ze in de gaten: Combinatie Grol-Barneveld uit Bilthoven

De eerste NPO-Vlucht van morgen 9 mei.

Op vrijdag 8 mei (vandaag dus, voor de lezers) is het precies 10 jaar geleden dat mijn vader Arnold Beute is overleden op 70-jarige leeftijd. Hij heeft me de kneepjes van het vak geleerd, hij heeft me overal mee naar toe genomen, en hij was het die in de jaren 60 reeds honderden mensen hielp met een jaarlijks terugkerend voerschema. Zo nu en dan krijg ik nog getypte kopietjes in de handen van 1967/68 van mijn vader die kampioenen me laten zien bij bezoekjes.
En dan is zo’n datum 8 Mei tot heel belangrijk bij ons thuis. Ik hoop natuurlijk dat de duiven morgen 9 mei op de eerste dagfondvlucht hun beste beentje (vleugeltje) voor zetten.
Hoeveel er precies meegaan weet ik nog niet (in schrijf deze column op zondag 3 mei), maar wanneer het weer en de wind gunstig lijkt, speel ik alles dus 50 stuks. Maar hoe moet dat op de Vitesse vlucht die op de zelfde dag vervlogen word? We staan in de club nog 1e aan en onaangewezen , hierop speel ik 1 duif, haha let op 1 duif. Als deze mist, ben ik er onderdoor, pak ik hem in de punten heb ik gelijk de aangewezen hahaha.

De afgelopen twee weken op eigen hok:

Gaat het redelijk goed, twee keer 26 prijzen van de 50 duiven dus iets meer dan 50%. Op 25 april hadden we een zuidoostenwind en zaten alle vroege prijzen in ons ACG aan de westzijde en pakte Harlingen bijna 300 mpm meer snelheid dan wij (ik wist het al vroeg want in Noord-Holland zagen ze duizenden duiven van ons richting afsluitdijk gaan) en op 2 mei jl was de wind West/Noordwest en zaten de meeste vroege duiven aan de oostzijde.
Maar toch zie je naar 3 vluchten met oost in de wind dat de trek van de duiven nog steeds de westelijke route neemt (snelste van de afdeling op Urk), voor ze uit die hoek weg zijn hebben we eerst nog enkele westenwind dagen nodig haha.
Nee, maar alle gekheid op een stokje, onze duiven komen goed, geen enkele duif is achter gebleven (wel enkele gewonden zoals de 3e NPO Morlincourt) en enkele zijn opgegeten door de havik (onze 965 Haruko en 972 Riko!!!).
Op zaterdag 25 April pakten we onze 610 als eerste, deze duivin won als jaarling 5 prijzen op de dagfond en op zaterdag 2 mei hadden we de wonderbaarlijke 182 van Eijerkamp weer als onze eerste (13e ACG), twee weken geleden pakte ze een 1e in de club, toen was haar broertje de 181 onze tweede duif en op 2 mei was de 181 onze 3e duif. Jammer genoeg misten de beide aangewezen duiven totaal (is de laatste jaren bijna niet voorgekomen op ons hok).

Even een speciale melding: Wim van Dijk uit Oldeberkoop had zaterdag 2 mei in clubverband en in het ACG een werelduitslag, in de club tegen 658 duiven maarliefst 7 duiven bij de eerste 10 (de andere 3 waren van ons). Wim Grote klasse!

Vrijdag 1 mei 2009.

Op deze mooie eerste vrijdag van de maand hadden we bijna alle jeugdleden van onze club te gast. Om 07.30 uur waren Ydo, Elco en Daniel er al om de hokken schoon te maken. Rond 10.30 kwamen de anderen binnen en werd het een gezellige boel onder de pergola. Veel kwekers (vastzitters) gingen door de handen, en vragen werden gesteld over voer, medicijnen en trucjes om duiven harder te laten vliegen. Rond 12.00 had Klaasje patat en andere snacks gehaald en alsof ze het geroken hadden kwamen nog twee jonge mannen op visite Arnold P. en Marco Z. (ze schijnen gezocht te worden daarom alleen de eerste letter van hun achternaam), gelukkig had Klaasje zoals gewoonlijk veel te veel gehaald en konden ze zo mee aan tafel schuiven.
Rond 14.00 uur waren ze opgedonderd met zijn allen, en kon ik even een uurtje gaan liggen hahaha (ben al 43). Volgende keer chinees?

Drie echte vrienden

Op dit ogenblik hebben 2 vriendinnen en een vriend een hele erge ziekte, u kent alle drie dat weet ik zeker.
Het is bij alle drie nog afwachten hoe de ziekte zich ontwikkeld, laten we het beste er maar van hopen.
Maar toch wil ik ze via deze column nog eens laten weten dat ik aan ze denk, dat wij allen thuis aan ze denken en met ze mee leven.
R, H en L Sterkte !!! Dikke kus en knuffel.

Positief afsluiten

Laten we de column leuk, gezellig en positief afsluiten.
Ik wens morgen iedereen een hele vroege duif.
Inclusief mezelf hahaha

Groetjes en …..YES WE CAN!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Hans de Ruig

Familie Huizer

Johan Hamstra

Gebr. Maas & Zn

Dick-Jan & Stephan Göbel

Comb. Verweij-de Haan

Comb. Gerritsen

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Gebroeders Homma

Team Noel-Willockx

M. van Ginkel

Nico Jan Koenders

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!