Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

1e NPO vlucht 2009 Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  15-5-2009
 

Afgelopen week was het dan zover: De 1e NPO vlucht van het seizoen 2009. Waar je het hele jaar voor werkt moet er dan op de ene vlucht uitkomen. Smoesjes zijn er eigenlijk niet als het misgaat.
Op de Vitesse vluchten is de wind, de plaats in de auto en zelfs welke auto heel erg belangrijk. Het kan in je voordeel zijn maar ook heel erg in je nadeel.
Maar op de dagfond vluchten worden de duiven wat meer samengepakt in één of maximaal twee containers, de wind is minder van belang en de ACG’S (samenspelen) zitten bijna altijd gezamenlijk in de zelfde auto (wat bij ons op de Vitesse niet zo is).
Dus ben je zoals wij, puur gericht op die eendaagse fondvluchten dan moet het er ook uitkomen, dat weekend, die dag.

1,8 mpm achter TeleTekst

Om 07.30 uur werden de duiven van afdeling 10 en 11 gezamenlijk gelost in La Fertè s/Jouarre wat voor mij een afstand heeft van 484,894 km. Het totale konvooi zal misschien wel uit 30.000 duiven bestaan hebben (volgende week weten we het precieze aantal).
De wind zou volgens de voorspellers uit het westen tot zuidwesten komen maar op de dag zelf stond op enkele weerstations het haantje richting zuidoost. En zoals u reeds weet, kan het voor mij niet slechter.
Maar niet getreurd, we gingen gelijk los met afdeling 10 dus er was een mooie spreiding van de vroege duiven.
Onze eerste duif 07-4289598 “Ace-98” arriveerde om 13.27.53 wat op mijn afstand een snelheid was van 1355 mpm, dit was goed voor de 12e NPO (1e Club, 1e ACG, 1e Rayon), in afdeling 10 was er één duif sneller dus in het totale konvooi was ze 13e.
Wanneer wij net als afdeling 8 en afdeling 10 een Noord/Zuid verdeling hadden gehad was ze de 1e NPO zuid geweest, maar dat is bij ons niet, willen we ook niet, dus niet zeuren hahaha.

Onze afstand is 485 km op deze vlucht en bij de eerste 19 duiven is zij de enige met een afstand onder de 505 km, dus we zijn zeer trots op onze “Ace-98”. Ze is een rechtstreekse dochter van de Crack 772 van 1997 die ook vader is van de Superduivin 063 die in 2002 1e Asduif van de afdeling Friesland was.
De moeder van “Ace-98” is een rechtstreekse dochter van de beroemde Kleine 87 van mevrouw Romein uit Twello, we hebben in 2007 een keer samenkweek gedaan en dit was voor beide partijen zeer goed.
De vader (Crack 772) van “Ace-98” is stamvader van wereldwijd al meer dan 100 eerste prijsduiven en 3 nationale Asduiven.

Vorig jaar als jaarling is ze op 6 eendaagse fondvluchten gespeeld incl. Berlijn! En heel leuk, op de club tentoonstelling kreeg ze ook twee keer 92,5 punten van keurmeester Wim van Dijk. Ze was een mooie duivin geweest voor de standaard klasse op de Olympiade te Dortmund...

Martin Halie

De man die de 1e NPO pakt is een goede vriend. We spreken veel over voeding, bijproducten, goede duiven en systemen, het is een man met een ongelofelijke kennis, en ik beloof dat we zijn kennis straks ook aan u door gaan geven, eind van het jaar komen we er op terug.
Martin heeft heel verdrietige tijden meegemaakt, is nu sinds enkele jaren weer vrolijk, en heel belangrijk de zin in duivensport is weer helemaal terug.
In 2007 toen wij 3 x TT pakten begon onze vriendschap, maar we hebben beide een kort lontje dus het botst ook wel eens hahaha. Het jaar er op (2008) pakte Martin 4 x TT en èèn keer er net buiten, grote klasse!
Hij weet ook dat het begint met superduiven (minimaal cijfer 8 in handkeuring), super gezondheid en de nieuwe generatie bijproducten.
Martin tot snel, en super gefeliciteerd !

Niet allemaal rozengeur en maneschijn

Zoals u zelf kon lezen in de column van Nanne Wolff is zijn lieve vrouwtje Laura ernstig ziek. Ik had er al wat over geschreven maar nog geen namen genoemd.
Nu zijn ze bekend: Laura Wolff, Hennie Prins en Rein Gaal zijn de zieken, we hopen op spoedig herstel van deze verschrikkelijke ziekte.
En voor bekenden en vrienden: Laat ze nu niet in de steek, sommige mensen vinden het eng, durven niet, maar NU hebben ze u juist nodig !

Van een heel andere orde, maar voor ons persoonlijk erg is dat ons hondje Fatima op zondag 10 mei is ingeslapen, ze is 15 jaar geworden.

Nu weer terug naar blije dingen!

Op eigen hok gaat het prima, de jonge duiven trainen goed, eten goed, leggen eitjes en zijn er bijna allemaal nog.
Schitterende jongen heb ik dit jaar al zeg ik het zelf, prachtige rechtstreekse van Eijerkamp & Znn en van Reind v.d Weij en een grote koppel eigen kweek.
Op dit ogenblik zijn er nog 96 of 97 stuks, maar daar zullen nog een flink deel van afvallen door selectie, roofvogels en opleervluchten (althans daar ga ik van uit).
Elke 14 dagen pak ik de jongen door de handen (we beginnen al snel met opleren), en als er dan èèn of meerdere me niet aanstaan gaan deze er tussen uit.
Ik wil graag duiven waarin ik zelf geloof, waarin ik wat extra’s zie, en waar ik trots op ben.
Waar ik ook zeer trots op ben is de 182 duivin, in 5 weken tijd speelde deze rechtstreekse Eijerkamp duivin (uit Vale Piet x dochter Olympiade Heremans Ceusters) al een 3e, 13e en 9e in groot verband ! kijk dat zijn echte !

Op vrijdag 8 mei waren Richard van der Horst en ondergetekende te gast bij de vereniging van Henri Wittens uit Den Bosch. Toen we aankwamen waren Guus van Aken en Jos Voortman van Koerier duivenvideo’s al aanwezig. De deur van het clubgebouw was nog gesloten toen we aankwamen dus met Jos en Guus gezellig staan praten.
Na een kwartiertje kwam Henri met de speciale gast van de dag Peter Boskamp uit Beek. Peter kwam er enkele duiven onderzoeken en mij was ook gevraagd nog enkele duiven te bekijken tijdens een handkeuring. Natuurlijk hadden Richard en ik ook wat duifjes meegenomen voor mestcontrole en keeluitstrijkjes (niets aan de hand).
Door de Koerier ploeg zijn wat opnamen van het geheel gemaakt. Peter Boskamp is een zeer interessante duivenarts die als het even kan weinig met medicatie werkt, zijn boekje terug naar de basis is dan ook een must voor iedere liefhebber. Jos Voortman had zeer duidelijke vragen voor Peter, waarop hij ook zeer eerlijke antwoorden gaf. Dit word een film die u straks moet zien! Wanneer deze uitkomt is nog niet bekend, maar hij zal veel stof doen opwaaien in duivenland...
Was Jos Voortman ook niet degene die het als eerste wist van de combinatie Grol/Barneveld, was hij ook niet de eerste die het gehele lichtsysteem op film zette? Jazeker, en hij is nu bezig met een spectaculaire film over Jacob Poortvliet... De man met de “super Belgen” en gaat ook op zoek naar de oorsprong van deze supers.

Dutch Day Racers

Afgelopen zondagmorgen kreeg ik het volgende mailtje in mijn box. Prachtig!

Droomstart, je had weer gelijk!!!!!

Goeie morgen Gert Jan,
 
Ja we wilden even bevestigen wat je afgelopen winter al zei. Jouw woorden waren: een absolute topduif daar zou ik wel een hok vol van willen hebben. En je had in je handen "Prins off Dutch".
Nou moet je horen hij won dit jaar 4 prijzen op 4x zetten En vandaag op Ablis 488 km 1e in de club 7 minuten los, 1e in rayon B, 8e in de Afd. 6.

In zijn stamboom komen we ook jou duiven tegen.
De eerste beste dagfond vlucht en ze dan zo pakken, voorlopige uitslag rayon B Afd.6: 1-21-25-32-51-64-72-73-79-89-99 rest is nog niet bekend met 36 mee.

Tot volgende week

Gert Jan Beute

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Van Hoeck-Noel

M. van Ginkel

Hans de Ruig

Theo de Kruijk

Gertjan Knoop

Marcel van Zanden

Nico Haesen

Combinatie Lokhorst

Nico Jan Koenders

Gebr. van Toor

A. Engelen

Combinatie Bruggeman

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!