Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (10-05-09) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  11-5-2009
 

Het is in de middag een uur of twee als ik met een glaasje bier achter mijn pc kruip in de tuin. Ondanks dat ik vanochtend weer vroeg uit de veren was kwam het er niet van om mijn wekelijkse verhaal te gaan tikken. Eerst een wandeling gemaakt met onze hond Bobbie en toen kwam er ook direct al leven in huize Hamstra. Toen ben ik eerst maar eens de voortuin gaan doen en samen met het vrouwtje genoten van het zalige weer op het bankje in de voortuin.

In de loop van de ochtend, echt, het moet niet gekker worden zag ik al het eerste mailtje binnen komen met de vraag van, "Johan, schrijf je deze week niet". Ja, ik weet, als je ergens aan begint dan zal je het moeten blijven doen en ook proberen wekelijks iets leuks te schrijven. Blijkbaar wordt het door velen gewaardeerd gezien de nodige leuke reacties die ik geregeld hierop krijg. En dat geeft me ook wekelijks weer de moed hahahahaha, om een stukje te gaan schrijven.

De duiven

Zoals ik vorigeweek al aangaf zijn de oude duiven, op het koppel voor Pau na allemaal weer gekoppeld afgelopen donderdag. De jaarlingen met het koppel wat voor Pau bestemd is zijn wel de mand in gegaan naar Creil. Bij ons is dat op donderdag inkorven en 32 stuks gingen de mand in. Weer werd het een mooi vluchtje. Hier in de regio begonnen ze op 40 en zelf zat ik op 02 met het zelfde jaarling duivinnetje als vorige week vanuit Peronne. Om 15 over het ik er een stuks of zes en verders kwamen ze de gehele middag en en de laatste was er rond vier uur.

Volgende week

Voor volgende week staat er geen vlucht op het programma voor mij. De jaarlingen krijgen een weekje voorafgaande aan Orleans rust en de oude duiven komen dat weekend op eieren waardoor ook hun voor Orleans nogmaals een weekje vrijaf hebben.

Na volgende week en voorafgaande aan Orleans

De week voorafgaande aan Orleans zal er tevens een bezoek gebracht worden aan de man met de witte jas in de persoon van Jan van Wanrooy van Belgica de Weerd. Dit gewoon om zeker te zijn over de juiste stand van zaken en ook om enkele producten te gaan halen die hier op de hokken gebruikt zullen gaan worden tijdens het "echte" seizoen. Hoe dit allemaal zal verlopen zal ik U met de tijd verders vertellen.

Mijn stukje "Te gek voor woorden"

Nadat mijn stukje met de tekst zoals hierboven omschreven geplaatst werd heb ik uit verschillende hoeken reacties kunnen ontvangen. Van kabels tot velden, helaas niet voor Unikon werd er aangeboden. Ook was er een anonieme schenker (althans, ik weet wel wie het is) die ondanks alles wat hij zelf meegemaakt heeft spontaan een mooie geld schenking deed voor deze mannen om ze toch een beetje uit de kosten te kunnen helpen. Als ik het de mannen kenbaar maakt krijgen ze de kouwe rillingen. Dankbaar ben ik dan ook voor al die op welke manier dan ook hun medeleven hebben getoond in deze zaak. Maar misschien zijn er nog die als nog iets willen schenken in deze en ik kan U vertellen, de mannen zijn er zeer content mee.

Zo, dit was het eigenlijk wel weer eens voor deze en bij deze wil ik dan ook zeggen, tot de volgende.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
IFC Hoogerheide

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

IFC Zeeland

Fondunie 2000

Aad Beerendonk

Huub Hermans

Will & Falco Ebben

Nico Haesen

Super Fondclub G.O.U.

Marcel van Zanden

Combinatie Bruggeman

Dick-Jan & Stephan Göbel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens