Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Rustig Open printvriendelijke pagina
René Dalmolen  27-5-2009
 

Het was even een tijdje rustig vanaf mijn kant. We zijn een week naar Spanje geweest, dat was nog een verlate huwelijksreis en verder vervelen wij ons niet bij het nieuwe huis. Bij het huis zijn we druk aan het afwerken en het fijne werk kost veel tijd en we proberen zoveel mogelijk zelf te doen.
Ik moet eerlijk zijn dat een week vakantie midden in het duivenseizoen niet meevalt, je piekert over van alles en hoopt dat het goed gaat. Ik kon door de vakantie de duiven twee weekenden niet zien thuiskomen dat was het ergste. Maar de vakantie was erg leuk en daar was het om begonnen.
Ik had een prima verzorger en toen ik thuiskwam zaten alle duiven er tip top bij.
 
Dat brengt mij meteen bij de makke van het seizoen tot nu toe, de duiven staan er erg mooi op maar presteren maar middelmatig. We doen leuk mee en vooral in het begin ook met vroege duiven maar nu zakt het nog wat verder weg. Deze week op de tweede fondvlucht begin ik iets te laat maar wel 10 op het eerste blad in de CC (20 mee).
Het is lastig om te ontdekken wat er hapert, vooral omdat de duiven erg mooi zijn, in het hok en in de hand. Misschien zijn ze te vroeg goed maar of dat het kan zijn betwijfel ik ook. Het is gewoon even afwachten tot het moment dat ze het oppakken. De duiven bleken na onderzoek van de mest ook gezond en dan moet je geduld hebben.

De jonge duiven trainen mooi in een ploeg bij huis maar wegtrekken doen ze nog niet echt. Ik heb er ook steeds nog jongen bijgezet en dat is niet goed voor de oudere jongen. Deze week laat ik ze enten tegen paramyxo en pokken. Normaal verduister ik ongeveer tot de langste dag misschien dat ik er nu iets eerder mee stop om wat meer tijd te hebben de jongen op te leren. Ik heb niet zoveel jongen dan voorgaande jaren (43 stuks) en dat bevalt mij prima. Je hebt zo meer overzicht en ik begin ze ook al te kennen.

We zullen zien wat de komende weken brengen op duivengebied. De verhuizing komt ook steeds dichterbij dus vervelen doe ik mij nog niet.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Nico Jan Koenders

Cor Drost

Gebr. Maas & Zn

Gert Jan Beute Duivenproducten

Team Noel-Willockx

J. Doldersum & Zn

IFC Hoogerheide

Cees van Heijst

Nico Haesen

Dick-Jan & Stephan Göbel

Comb. Verweij-de Haan

Aad Beerendonk

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens