Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (07-06-09) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  7-6-2009
 

Eigenlijk hebben we niets of weinig nieuws te vermelden deze ochtend. De duiven moeten nog thuis komen want de vlucht is uitgesteld en ze zijn gisteren van Chateauroux naar Orleans gegaan. Of ze hier los zullen gaan vandaag betwijfel ik ten zeerste.

Zaterdag 6 juni

Op deze dag ben ik in de ochtend bij Andries Hagers, winnaar Bordeaux Nationaal Sector 2 op bezoek geweest. Als je hier ben waan je jezelf jaren terug in de tijd. Aan alles lijkt het wel of de tijd hier heeft stil gestaan. Maar ondanks dat schreef Good Old Dries Hagers de overwinning op zijn naam. Meer hierover zal U kunnen lezen in de eerst volgende uitgave van het NPorgaan/De Fondkrant.

Chateauroux werd Orleans

Onze duiven gingen al vrij vroeg naar Orleans toe. Persoonlijk vond ik dat wel wat vreemd maar gezien het weer zal het misschien geen slechte keuze geweest zijn. Ik heb 23 stuks jaarlingen mee gegeven. De drie laatjes heb ik thuis gehouden net als twee stuks andere doffertjes. Misschien dat deze dadelijk nog eens gezet zullen worden op wat midfondvluchtjes.

St. Vincent

Was het vorigjaar de planning om St. Vincent mee te doen maar wat achteraf niet haalbaar bleek te zijn. Dit jaar zullen er twee koppeltjes gespeeld gaan worden. Ze zitten met inkorven op een jong van een dag of zes en ze zien er best redelijk uit. De duivinnen zullen de lijst hier gaan aanvoeren daar hier op het hokje het gewoon de duivinnen zijn die in hoofdzaak het mooie weer brengen. Nu heb ik altijd al goed met het vrouwelijke geslacht om kunnen gaan hoor, en dit zowel bij de mens als het dier hahahahaa. Nee gekheid natuurlijk, maar een duivin op het juiste standje en als ze goed zijn, tja, die zijn tot heel wat in staat. Maar ook hier is het, ik heb me best gedaan voor ze en na een dinsdagavond kan ik er zelf niets meer aan doen. Mijn inziens, en dit ook van de deskundigen zijn ze gezond en zitten ze goed maar het blijven dieren. Persoonlijk vind ik het altijd bijzonder spannend hoor de eerste vlucht. En zou je spelen voor de "echte" kampioenschappen dan moet je er vanaf begin af aan bij staan. Maar die die mij kennen weten dat ik onder geen beding speel voor welk kampioenschap dan ook. Nee, een mooie uitslag met het liefst een vroege. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat ik niet blij ben dat ik net als in 2008 diverse leuke kampioenschappen verover. Natuurlijk, ook ik ben in mijn nopjes met een aansprekende titel. Maar nogmaals, gezien het aantal duiven wat ik bezit voor deze vluchten is spelen puur voor een kampioenschap voor mij meer dan uit den boze !!! 

De duiven

Alle koppeltjes voor wat de voorbereiding betreft e.d. zijn gekoppeld. Als laatste zijn de duivinnen voor Barcelona nu op eitjes aan het komen. Vanaf nu laat ik de natuur zijn gang gaan en zullen er geen nesten meer onderbroken worden of wat dan ook. Nee, gewoon alles zijn gangetje laten gaan. Plannen kan ik wel naar een eerste vlucht toe mits de voorbereidingen normaal verlopen maar als eenmaal het zware werk is begonnen moet je altijd maar afwachten hoe het verloopt en of ze thuiskomen.

Zo, het was deze week een kort verhaaltje en hoe de duiven zullen komen als ze los gaan vanuit Orleans zal ik U volgende week vertellen. Voor een ieder die dadelijk een dinsdag zal gaan inkorven voor de klassieker vanuit het Zuid-Franse St. Vincent de Tyrosse allen veel succes !!!

Groet Johan

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Cees van Heijst

IFC Zeeland

A. Engelen

Huub Hermans

Johan Hamstra

Will & Falco Ebben

Gert Jan Beute Duivenproducten

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

M. van Ginkel

Nico Jan Koenders

Nico Haesen

Dick-Jan & Stephan Göbel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!