Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Een maandagproduct Open printvriendelijke pagina
René Dalmolen  11-6-2009
 

Deze week vlogen wij twee vluchten, Pommeroeul en Chateaudun. Pommeroeul was een prima vlucht met een goed verloop. Door de NO-wind waren er best wel verschillen tussen bepaalde hokken. De hokken die de duiven een beetje beter hebben dan de rest vallen nu echt op. Bij mij in de CC zijn twee mannen die ze de laatste week echt top hebben, Jelke Jager en Meindert Koning er staat geen maat op. Het zijn eerlijke vluchten dus de beste duiven winnen.

Zelf beginnen we op de 17e plaats tegen 1.294 duiven en met 16 van de 27 duiven in de prijzen mogen we niet klagen. Chateaudun werd uitgesteld naar zondag, bij ons was het zondag schitterend weer maar verderop was het toch slecht zo heb ik begrepen. Daarom werd het nog een dag uitgesteld, vanwege het slechte weer. Toch had ik het idee dat er ook andere principes speelden bij de beslissing om het nog een dag uit te stellen naar maandag.

Maar dan begint de ellende, ik moest maandag gewoon naar het werk. Gelukkig kun je via internet veel te weten komen en uitgaande van de snelheid van Will en Falco Ebben was ik om half drie thuis. De klok stond al wel aan en even over half drie zat ik aan de koffie bij het hok. Om 14.43 valt de eerste duif, een duivin die ik vorig jaar heb gekregen van de Gerben en Jelke Jager. Het was de eerst gemelde in het inkorfcentrum. Inmiddels is de uitslag bekend en het is de 7e NPO Noord. In de CC de 2e tegen 546 duiven. Verder is de serie ook prima met 5 van de 10 duiven in de prijzen.

We gaan ze nu oplappen en kijken wanneer ze weer mee kunnen. Ik had voor de vlucht van het afgelopen weekend ook een aantal duiven een week rust gegeven. Toch waren de duiven die gewoon elke week mee zijn geweest vroeger dan de uitgeruste duiven. Iets om over na te denken voor een volgende keer.

Bij de jonge duiven is het colitijd, de één kotst nog harder dan de ander. Qua moment past het mij nu beter dan tijdens de vluchten. Ik heb ze nu een paar dagen vast en doe er niets aan. Ik voer ze in de mest en laat iedereen het krijgen. Door te snel in te grijpen krijg je het steeds weer is mijn ervaring. Ik weet sowieso nog niet of ik ga ingrijpen, even afwachten.

In Duitsland is het seizoen ook weer in volle gang. Gerjan (Heerkes) houdt vanaf nu ook weer wekelijks zijn site up to date. Hij heeft eerst wat getest met dubbel weduwschap maar speelt vanaf nu alleen weer met de doffers. Jammer want ik moet het dit jaar echt van de dames hebben.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebr. Maas & Zn

Dick-Jan & Stephan Göbel

Gebr. van Toor

Gertjan Knoop

Nico Jan Koenders

Comb. Verweij-de Haan

Gert Jan Beute Duivenproducten

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Marcel van Zanden

Gebroeders Homma

Aad Beerendonk

Huub Hermans

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Postduivenveiling.com

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!

Duindam Klimaatadvies

Duivenverkoop, gratis adverteren