Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Een maandagproduct Open printvriendelijke pagina
René Dalmolen  11-6-2009
 

Deze week vlogen wij twee vluchten, Pommeroeul en Chateaudun. Pommeroeul was een prima vlucht met een goed verloop. Door de NO-wind waren er best wel verschillen tussen bepaalde hokken. De hokken die de duiven een beetje beter hebben dan de rest vallen nu echt op. Bij mij in de CC zijn twee mannen die ze de laatste week echt top hebben, Jelke Jager en Meindert Koning er staat geen maat op. Het zijn eerlijke vluchten dus de beste duiven winnen.

Zelf beginnen we op de 17e plaats tegen 1.294 duiven en met 16 van de 27 duiven in de prijzen mogen we niet klagen. Chateaudun werd uitgesteld naar zondag, bij ons was het zondag schitterend weer maar verderop was het toch slecht zo heb ik begrepen. Daarom werd het nog een dag uitgesteld, vanwege het slechte weer. Toch had ik het idee dat er ook andere principes speelden bij de beslissing om het nog een dag uit te stellen naar maandag.

Maar dan begint de ellende, ik moest maandag gewoon naar het werk. Gelukkig kun je via internet veel te weten komen en uitgaande van de snelheid van Will en Falco Ebben was ik om half drie thuis. De klok stond al wel aan en even over half drie zat ik aan de koffie bij het hok. Om 14.43 valt de eerste duif, een duivin die ik vorig jaar heb gekregen van de Gerben en Jelke Jager. Het was de eerst gemelde in het inkorfcentrum. Inmiddels is de uitslag bekend en het is de 7e NPO Noord. In de CC de 2e tegen 546 duiven. Verder is de serie ook prima met 5 van de 10 duiven in de prijzen.

We gaan ze nu oplappen en kijken wanneer ze weer mee kunnen. Ik had voor de vlucht van het afgelopen weekend ook een aantal duiven een week rust gegeven. Toch waren de duiven die gewoon elke week mee zijn geweest vroeger dan de uitgeruste duiven. Iets om over na te denken voor een volgende keer.

Bij de jonge duiven is het colitijd, de één kotst nog harder dan de ander. Qua moment past het mij nu beter dan tijdens de vluchten. Ik heb ze nu een paar dagen vast en doe er niets aan. Ik voer ze in de mest en laat iedereen het krijgen. Door te snel in te grijpen krijg je het steeds weer is mijn ervaring. Ik weet sowieso nog niet of ik ga ingrijpen, even afwachten.

In Duitsland is het seizoen ook weer in volle gang. Gerjan (Heerkes) houdt vanaf nu ook weer wekelijks zijn site up to date. Hij heeft eerst wat getest met dubbel weduwschap maar speelt vanaf nu alleen weer met de doffers. Jammer want ik moet het dit jaar echt van de dames hebben.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Bruggeman

J. Doldersum & Zn

Comb. Verweij-de Haan

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Aad Beerendonk

Hans de Ruig

Marcel van Zanden

IFC Zeeland

Nico Haesen

Gebroeders Homma

Cor Drost

Gert Jan Beute Duivenproducten

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!