Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Nieuwsfeiten vanuit Bestuur NPO Open printvriendelijke pagina
Van de NPO  11-6-2009
 

Het bestuur werkt momenteel aan een beleidsvisie. Hier zijn inmiddels enkele besprekingen aan besteed. De bedoeling is dat het stuk in oktober in de Algemene Vergadering NPO wordt besproken. Besloten is om ook een verkorte populaire vorm van de beleidsnota uit te brengen.

FCI race Londen

De FCI heeft het voornemen om vanaf 2012 jaarlijks voor de Europese landen een race te organiseren vanaf Londen. De WOWD is om advies gevraagd en zij adviseren negatief. Zij zijn van opvatting dat dergelijke attractievluchten alleen maar slecht kunnen uitpakken voor de duivensport. Het bestuur heeft besloten dit advies niet geheel over te nemen en Nederlandse leden niet te verbieden aan deze vlucht deel te nemen.

Dutch Open

Er is een gesprek geweest met het bestuur van de Dutch Open. Afspraken uit deze bespreking zijn dat de contacten met het ministerie via de NPO zullen verlopen. Ook alles wat betrekking heeft op de scholencompetitie verloopt via de NPO. De deelname aan het nationaal verenigingskampioenschap valt een beetje tegen. De zaken staan goed in de steigers en alles verloopt op dit moment voorspoedig.

PPN en NPO

De PPN heeft met de NPO veel gezamenlijke doelstellingen. Het  werven van nieuwe leden is de belangrijkste uitdaging in de komende jaren. We zullen bezien hoe we elkaar hier in de komende jaren beter in kunnen ondersteunen. Hiertoe zullen we een overeenkomst maken waarin de wederzijdse verwachtingen worden vastgelegd. In het overleg is ook gesproken over de voorgenomen tv serie. Deze is te realiseren, maar wel op een tijdstip dat er maar heel weinig kijkers zijn. Er is daarom nader onderzoek gedaan naar andere mogelijkheden om de duivensport op tv te promoten. Bij omroep MAX zijn er mogelijkheden en wel op een tijdstip dat er veel kijkers zijn, alleen hierin past geen serie maar wel afzonderlijke items. Gezien de kijkers aantallen gaar hier toch de voorkeur naar uit. Deze optie wordt nu nader onderzocht. Het bestuur geeft steun aan deze keuze.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Huub Hermans

Hans de Ruig

Super Fondclub G.O.U.

M. van Ginkel

Marcel van Zanden

Gebroeders Homma

Aad Beerendonk

Gert Jan Beute Duivenproducten

Fondunie 2000

A. Engelen

Gebr. Maas & Zn

Cor Drost

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Duindam Klimaatadvies

Postduivenveiling.com

Ad Schaerlaeckens

Duivenverkoop, gratis adverteren