Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Nieuwsfeiten vanuit Bestuur NPO Open printvriendelijke pagina
Van de NPO  11-6-2009
 

Het bestuur werkt momenteel aan een beleidsvisie. Hier zijn inmiddels enkele besprekingen aan besteed. De bedoeling is dat het stuk in oktober in de Algemene Vergadering NPO wordt besproken. Besloten is om ook een verkorte populaire vorm van de beleidsnota uit te brengen.

FCI race Londen

De FCI heeft het voornemen om vanaf 2012 jaarlijks voor de Europese landen een race te organiseren vanaf Londen. De WOWD is om advies gevraagd en zij adviseren negatief. Zij zijn van opvatting dat dergelijke attractievluchten alleen maar slecht kunnen uitpakken voor de duivensport. Het bestuur heeft besloten dit advies niet geheel over te nemen en Nederlandse leden niet te verbieden aan deze vlucht deel te nemen.

Dutch Open

Er is een gesprek geweest met het bestuur van de Dutch Open. Afspraken uit deze bespreking zijn dat de contacten met het ministerie via de NPO zullen verlopen. Ook alles wat betrekking heeft op de scholencompetitie verloopt via de NPO. De deelname aan het nationaal verenigingskampioenschap valt een beetje tegen. De zaken staan goed in de steigers en alles verloopt op dit moment voorspoedig.

PPN en NPO

De PPN heeft met de NPO veel gezamenlijke doelstellingen. Het  werven van nieuwe leden is de belangrijkste uitdaging in de komende jaren. We zullen bezien hoe we elkaar hier in de komende jaren beter in kunnen ondersteunen. Hiertoe zullen we een overeenkomst maken waarin de wederzijdse verwachtingen worden vastgelegd. In het overleg is ook gesproken over de voorgenomen tv serie. Deze is te realiseren, maar wel op een tijdstip dat er maar heel weinig kijkers zijn. Er is daarom nader onderzoek gedaan naar andere mogelijkheden om de duivensport op tv te promoten. Bij omroep MAX zijn er mogelijkheden en wel op een tijdstip dat er veel kijkers zijn, alleen hierin past geen serie maar wel afzonderlijke items. Gezien de kijkers aantallen gaar hier toch de voorkeur naar uit. Deze optie wordt nu nader onderzocht. Het bestuur geeft steun aan deze keuze.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Huub Hermans

Familie Huizer

Combinatie Lokhorst

Cor Drost

Dick-Jan & Stephan Göbel

Van Elsacker-Jepsen

Cees van Heijst

IFC Zeeland

M. van Ginkel

Nico Jan Koenders

Team Noel-Willockx

Theo de Kruijk

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens