Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Alweer inkorven Open printvriendelijke pagina
René Dalmolen  15-6-2009
 

Dat gevoel had ik vrijdag toen ik naar de club moest. Afgelopen maandag stonden we na een lang weekend wachten voor het hok en nu alweer onderweg voor de duiven. De duiven van de vlucht van maandag waren dinsdag alweer goed in orde viel mij op. Op vrijdag heb ik ook een aantal van de duiven Chateaudun alweer in de mand gedaan, waaronder de duif die mijn eerste was.

De duiven voelden met het inkorven goed aan dus ik had er wel goede kijk op. Ik begin met de eerste in de club en warempel met dezelfde duif die maandag ook mijn eerste was. Ze wint twee keer de 1e prijs in 6 dagen, wel bijzonder. Ze waren allemaal binnen drie kwartier thuis dus ik keek wel uit naar de uitslag van de CC. Dat was wel even schrikken, ik begin met de 19 tegen 1.440 duiven met 15 van de 30. De duiven hebben als het ware een bocht gemaakt en zijn over de westkant van de afdeling getrokken. De meeste duiven hebben dus een beste omweg gemaakt en kwamen ook van de verkeerde kant. De oostenwind en de lossing in twee groepen is daar de oorzaak van naar mijn idee. Desondanks ben ik tevreden en deze week doen we weer ons best. We hebben deze week weer een dubbel weekend, bah wat het ik daar een hekel aan. Op maandag begin ik al te schrijven met wie op welke vlucht mee gaat. Het is een kwestie van verdelen want ik wil op beide vluchten een gelijkwaardige ploeg duiven meedoen. Het zal voor iedereen wel hetzelfde geworstel zijn.

Met de jongen heb ik behoorlijke tegenslagen te verwerken. Ik schreef al dat ze coli hadden en dat ik nog wel ging bekijken of ik in ging grijpen. Nou dat moest wel op den duur, er gingen plotseling duiven dood. Op een morgen lagen er twee dood in het hok, `s avonds ervoor zag je er nog niets aan. Ik heb ze meteen aan een colikuur gezet en na twee dagen leken ze iets op te knappen. Zondag was de mest weer goed en ik liet ze `s morgens los. Normaal gingen ze ook altijd `s morgens uit voor een training. Ze gingen meteen hoog en waren ineens allemaal weg. Na drie kwartier 5 terug en om een lang verhaal kort te maken ik ben nog 6 kwijt van de 36. Ik heb al niet zoveel en nu zonder ze ooit 1 meter weg te hebben gehad al 6 weg. Maandagmorgen was mest weer slecht en het leek alsof de coli weer had toegeslagen. Ik heb ze maar weer aan de colikuur en denk dat het lastig wordt om mee te doen op de eerste vlucht met de jongen. Jammer maar helaas!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebroeders Homma

Gertjan Knoop

Fondunie 2000

Hans de Ruig

IFC Hoogerheide

Gert Jan Beute Duivenproducten

Comb. Verweij-de Haan

A. Engelen

De Marathonvliegers

Huub Hermans

Gebr. van Toor

Aad Beerendonk

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!