Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (22-06-09) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  22-6-2009
 

Zo, daar zijn we dan met mijn wekelijkse "Kijk op .....". Al is het een dag later, toch zal ik proberen wat aan het papier toe te vertrouwen. De reden dat het een dag later is dat kom omdat we afgelopen zaterdag de verjaardag van dochter Iris hebben gehouden hebben en de ochtend daarna om half vijf de wekker al weer ging voor de thuiskomende duiven vanuit Pau.

Eens kijken

Ik wil beginnen bij de vlucht St. Vincent. Op mijn stuk wat ik vorige week schreef heb ik best enkele reacties gehad. Maar dat ik er persoonlijk wat mee opgeschoten ben is zeker, geloof me maar. Op zondagavond kwam er trouwens nog een nieuweling thuis net als op de maandagavond. De teller staat op vier en alleen de zogezegde mooie stamboonduif is nog achter. Snap U nu wat ik geleerd heb van het voorgaande !!!! Nou, ik dus wel. Ongeacht de stamboom, komen de duiven goed, dan is twee keer missen (geel) gewoon dus rood. Maar dit kan natuurlijk enkel en alleen als het verdere hok gewoon goed komt. 

Moeilijk lezen of ....

Naar wat blijkt kunnen sommige mensen toch moeilijk iets lezen. Ik had een mail rondgestuurd vorige week over wat er gebeurd zou zijn te St. Vincent. Eerst werd er vanuit IPC een nog steeds niet begrijpende mail rondgestuurd naar allen die hierbij zijn aangemeld. Gelukkig heb ik diverse reacties hierover verkregen en over de inhoud zal ik het dan ook maar niet hebben. Maar ook in de laatste uitgave van het N.P.Orgaan - De Fondkrant stond een artikel waar mijn naam in werd vernoemd. Ook deze mensen, die ik niet eens ingelicht had, hebben e.e.a. totaal verkeerd begrepen. Wel jammer dat wat nieuws had moeten zijn door sommige mensen in zijn geheel verkeerd werd geventileerd. Maar helaas, het is gedaan. Eerst dacht ik nog, ik zet er een ingekomen stuk van in de krant. Maar ach, wat schiet ik er mee op en ik stop m'n energie liever in iets geheel anders dan ....

Na St. Vincent ging ook Pau in zijn geheel klote...

Op eigenhok kwam na de fikse domper op St. Vincent ook een domper op Pau. Het blijkt, de duiven, ze zijn gezond maar de forme ontbreekt in zijn geheel. De laatste dagen gaan ze best wel beter vliegen maar het echte ontbreekt gewoon nog. Ze zien er goed uit, voelen goed aan, maar ja, dat kleine beetje ontbreekt. En ik zie er gewoon iets aan ondanks dat de deskundigen zeggen dat ze gezond zijn. Ik zit mezelf suf te piekeren wat ik anders heb gedaan dan anders maar ik kom er maar niet achter en ik heb ook niets anders gedaan dan anders. Naar Pau waren best twee van mijn betere duiven heen. Ja, me twee beste van de laatste jaren zijn naar de kweek gegaan maar dit mag zeker geen excuus zijn en is het ook niet. Als de klok op zondag tegen tien uur loopt zeg ik nog tegen Monique, ok, mis vliegen het kan gebeuren al is het jaren geleden, maar als ze dan maar thuis komen. Dan, om iets over tienen steekt daar mijn eerst getekende. Naar het hok lopend valt daar plots mijn tweede getekende op de klep. Resultaat, 10:11 (2e get.) en 10:13 uur (1e get.) Helemaal verregend en of ze in de droogtrommel de nacht hadden doorgemaakt. Andere zeggen dan nog, "Tja, het was een loterijvlucht". Ja, dikke... kijk enkele maar eens naar Van der Velden te Zuid-Beijerland. Zes mee, zes prijzen en in het sterke inkorfcentrum te Zuid - Beijerland 1, 2, 3, 4 etc. Met even vier duiven bij de eerste 100. Zal van der Velden dan de beste lootjes gekocht hebben?

Vooruitzichten

De planning is om vijf stuks nieuwelingen (allen van 2007) te spelen naar Bordeaux van de Z.L.U. De week erop staat Barcelona nog op de agenda en tevens zullen er dat zelfde weekend een viertal van 2007 en een voor mijn doen flike ploeg jaarlingen aan moeten geloven op Montauban. In tegenstelling tot de laatste drie jaar zullen ook de jaarlingen weer aan de bak gaan op de overnacht. Gewoon om ze toch beter te selecteren en ze toch ook alvast wat wegwijs te maken. Of ik het goed heb weet ik niet maar ik ga het wel zo doen. Voor mezelf zal ik na volgend weekend kijken hoe het verdere seizoen zal gaan verlopen.

Een broedschotel

Was het in 2008 nog een broedschotel die prijs zou vliegen. Nu kan je met je beste duiven mee nog niet eens een staartprijs winnen. Gelukkig weet ik dat de duiven het kunnen en het hok verders goed moet zijn. Persoonlijk hoop ik dan ook in die snelle ommekeer en dat de vlag die dalende is toch dadelijk dit seizoen nog een weekendje in de top kan wapperen.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
IFC Hoogerheide

Nico Jan Koenders

Will & Falco Ebben

Johan Hamstra

Comb. Verweij-de Haan

Gertjan Knoop

J. Doldersum & Zn

Gebr. van Toor

Gebroeders Homma

Hans de Ruig

Theo de Kruijk

Huub Hermans

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens