Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Opvallend Open printvriendelijke pagina
Gert Krab  23-6-2009
 

Ik heb me vanmorgen weer verbaasd over het verschil in lossingsbeleid tussen de diverse afdelingen. Hoewel inversie volgens sommigen geen rol speelt, hebben we volgens mij daar heden weer een klinkend bewijs van mogen aanschouwen dat dit wel degelijk van invloed is.

Vanmorgen kwamen van de, in mijn ogen, te vroeg geloste duiven tegen 10 uur eerst enkelen (20% van de duiven) door, al dan niet als groepje. Daarna valt het een drie kwartier stil, opvolgend door een enkele duif. Diverse liefhebbers uit de club hadden gelijke bevindingen. Ruim een uur na de eerste beginnen ze te vallen, zoals ze een uur eerder hadden moeten vallen (als het niet te gemakkelijk is, d.w.z. om de paar minuten enkele duiven). Opvallend, veelal uit de goede hoek.

Wat waren de lostijden dan? Afdeling 8 tussen 8:15 en 9:15, afdeling 5 vanaf 8:40. Overige afdelingen (3, 7 en 9) lossen pas vanaf 10 uur. Opvallend, hier beginnen ze tegen 11 uur goed te vallen, de tijd dat ze hadden moeten komen bij een lossing rond 10 uur. Opvallend, dit tijdstip valt samen met het verschijnen wolken aan de lucht (bij een strakblauwe lucht het teken van oplossen van de inversie).

Opvallend. Op de site van afdeling 7 stond maandagavond al te lezen dat er vanaf 8 uur een sterke inversie zou heersen op 200-400 meter hoogte, oplossend bij 17 graden. Vermoedelijk is dat iets later geworden en hebben de andere afdelingen daar gehoor aan gegeven en de duiven vanaf 10 uur gelost. Ik vermoed dat daar het verloop een stuk beter zal zijn geweest dan bij ons (afdeling 8).

Ik wil de heren van afdeling 5 én 7 overigens een dikke pluim geven voor hun lossingsinformatie op de afdelingsites. Daar hebben we wat aan. Een voorbeeld voor alle andere afdelingen.

Opvallend. Waarom eigenlijk geen lossingsinformatie van het IWB op SBS 861 bij doordeweekse opleringen van jonge duiven? M.i. nog vele malen belangrijker om te weten dan bij een oude duivenvlucht op zaterdag.

Update 18:30 uur. Uit reacties op deze krabbel, blijkt dat de op verschillende hokken (o.a. in Genemuiden en Nunspeet) de duiven van Heteren (los 8:15) vlot gekomen zijn. Dat zou de verklaring voor het zeer matige verloop in onze regio (kring) vanuit Boxtel weer teniet doen. Blijft wel mijn eerste opmerking staan: Opvallend veel verschil in de lostijden van de afdelingen op vrijwel dezelfde afstanden.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Lokhorst

Super Fondclub G.O.U.

Nico Jan Koenders

Fondunie 2000

A. Engelen

Hans de Ruig

Marcel van Zanden

Familie Huizer

Johan Hamstra

Van Elsacker-Jepsen

Van Hoeck-Noel

Gertjan Knoop

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Postduivenveiling.com

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies

Gezondere duiven door gezond licht!

Duivenverkoop, gratis adverteren