Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Helemaal mis Open printvriendelijke pagina
René Dalmolen  24-6-2009
 

Vorige week schreef ik al dat mijn jonge duiven behoorlijk coli hebben en dat dit maar moeilijk weggaat. Het lijkt erop dat ze beter worden maar het gaat niet snel. Al met al zit ik er bijna 14 dagen mee te worstelen. Ze trainen nu weer dagelijks en houden het eten binnen alleen de mest is nog wel eens slecht.

De oude duiven deden het vorig weekend prima en ik had er voor deze week ook wel vertrouwen in. Ik korfde 10 in op Blois en de rest (27) ging mee op Pommeroeul. Met het inkorven voelden ze goed aan en ik had er mede gelet op voorgaande weken wel een goede kijk op.

Maar wat een tegenvaller is het geworden, `s morgens van de midfond een kwartier te laat en maar 9 van de 27 in de prijzen. Wel binnen een half uur alles weer thuis maar dat was overal hetzelfde. Ik dacht dat de buien misschien invloed hadden gehad, dus Blois was voor mij niet op voorhand al verkeken.

Ik had uitgerekend dat ik om vroeg te draaien omstreeks half zes moest klokken. Om 18.14 uur draaide ik mijn eerste duif en ik krijg maar 3 van de 10 in de prijzen. Mijn voorspelling klopte wel want E.J. Stuut & Zn. draaien wel rond die tijd en hebben een kopduif en een prima serie. Egbert, Peter en Christina, van harte gefeliciteerd, echt super!

Van Blois mis ik nu maandag nog 3 duiven waaronder twee ervaren duiven die zeker waren gebleven als het aan mij lag. Een verklaring voor zo'n zeeperd is er niet 1, 2, 3 en tot overmaat van ramp kreeg ik zelf ook nog de griep. Bah wat een vervelend weekend.

Het enige wat ik kan bedenken is dat de oude duiven toch wat hebben meegekregen van de coli van de jongen. Ik verwissel nooit mijn schoenen en loop zo van de jongen naar de ouden en andersom. Ik voer bijna alle duiven op de grond dus ondenkbaar is het niet. Ik heb de oude nu uit voorzorg aan de colimix en hoop dat als ze wat hebben dat dit dan nu verdwijnt.

Ik wil toch de twee laatste weekenden met de oude duiven graag blijven inkorven dus daarom toch een behandeling ook al weet ik het niet zeker. We hebben nog 1 midfondvlucht en 1 fondvlucht, we zullen zien wat het brengt. Op de midfond van deze week draaien de Gebroeders Jager de hele CC op een hoop, ook jullie weer van harte mannen!

Laten we hopen dat de laatste beide weekenden de oude duiven de draad weer oppakken dan kan ik dit weekend weer snel vergeten. Het seizoen met de oude duiven zit er al bijna op en dat van de jongen staat voor de deur. Ik ga deze week beginnen met het wegbrengen van de jonge duiven. Mocht ik ze voor mijn gevoel niet voldoende opgeleerd krijgen voor de eerste vlucht dan begin ik 14 dagen later met de jongen. Wij vliegen eerst Zutphen en dan die week Gennep en dat herhaald zich nog een keer dan stap ik de tweede Zutphen in, maar ik ga voor de eerste.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
IFC Zeeland

IFC Hoogerheide

Familie Huizer

Fondunie 2000

Combinatie Lokhorst

Gertjan Knoop

J. Doldersum & Zn

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Comb. Gerritsen

Comb. Verweij-de Haan

Hans de Ruig

Huub Hermans

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duindam Klimaatadvies

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!

Duivenverkoop, gratis adverteren

Ad Schaerlaeckens