Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (28-6-09) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  28-6-2009
 

Terwijl verschillende delen van Nederland een grote plons water hebben gekregen tot nog toe dit weekend is hier totaal geen enkele druppel gevallen. Met deze temperaturen smeken de planten iedere avond om water en deze klus klaar ik dan ook met liefde iedere avond. De zomer is met recht terug in het land en helaas hebben we precies in ons duivenweekend een flinke dip in het weer. De temperatuur is goed maar er zit genoeg rommel in de lucht. Gelukkig zijn de vooruitzichten weer goed en zal de troep qua onweer snel verdwijnen. Laten we dit dan ook hopen met zijn allen. De huidige weersomstandigheden zijn dan ook de reden dat de duiven te Bordeaux voor de tweede keer uitgesteld zijn. Nu zullen velen fondmannen met smart op de maandag kijken of ze los gaan.

Barcelona

Vanavond is het ook al weer korven voor de vlucht der vluchten onder de grote fondmannen. Barcelona staat vanavond op de agenda en op eigenhok zullen er weer een viertal de degens moeten gaan verdedigen. Het vertrouwen is is ver te zoeken gezien de twee voorgaande vluchten. Maar hoe ze vliegen als nestduif en hoe ze er voor staan zou een vreemde zeggen, "Maak je niet druk, je pakt ze wel want ze zitten machtig". Stilletjes heb ik zelf ook die hoop maar door de twee voorgaande vluchten is het echte vertrouwen toch een beetje gezonken.

Uit het veld slaan

Ondanks de twee voorgaande vluchten laat ik me zeker niet uit het veld slaan. Met volle moed gaan we dan ook vanavond richting Zuid-Beijerland om mijn vier kanshebbertjes te gaan manden. Er gaan twee nieuwe mee. Dit zijn twee duivinnen van 2006 die vorig jaar zowel Bordeaux als Narbonne hebben gekregen. Eén van deze twee zal als tweede getekende de mand in gaan na vorigjaar op zowel Bordeaux als Narbonne prijs gevlogen te hebben. Mijn eerst getekende debuteerde vorig jaar nog op Barca met de 175e nationaal. Gezien haar staat van dienst en stand en hoe ze er bij zit zal Dani, zoals ze genaamd is de lijst mogen gaan aanvoeren. Maar nogmaals, ik kan hier uitgebreid wat gaan zitten tikken, volgende week zullen we het weten. En eerlijk is eerlijk, om mijn uitslag van vorigjaar met 4 op 4 en beginnende met de 76e en de 175e te evenaren zal om de drommel niet meevallen. Maar, we gaan er voor !!!! Ik hoorde zelfs mensen zeggen, "Johan, na die super uitslag van 2005 en deze van 2008 ben jij, en zeker als kleine liefhebber één van de blikvangers". Ja ja, mooie woorden maar doe normaal want zo ben je heer en meester en zo ben je nergens.

Montauban

Tevens zullen er, en dit tot tegenstelling van de laatste jaren ook een flinke ploeg op Montauban gezet gaan worden. De doffers (vier stuks van 2007) die tegen de duivinnen van Barcelona staan, dan nog een nieuwkomer van het jaar 2007 en dit aangevuld met een in de twintig jaarlingen zullen gespeeld gaan worden. Vorige week heb ik de jaarlingen nog een vluchtje gegeven vanuit Strombeek. Kijkend hoe ze kwamen moet ik concluderen dat deze jonge ploeg best goed zit. Ik had er 27 mee en in goed 15 minuten zijn er een twintigtal thuis. Dus aankomende week kunnen deze nieuwelingen er eens aan gaan ruiken.

Aanvragen

Waarom ik dit stukje meeneem nu in mijn Kijk op over wat aanvragen betreft. Dit betreft de aanvragen van bonnen. Ik was blij dat ik er even af was maar ze komen alweer binnen. En mijn standpunt blijft staan tot nog toe. Ik schenk niets meer. Echt, de goede moeten dan maar onder de kwade leiden maar ik wil er echt helemaal vanaf. Wat een gezeik kan je hebben zeg. Sorry voor deze misschien lullige redenering zomaar plots midden in het seizoen maar ik moest en wilde het toch even kwijt. Ik heb dit al vaker gezegd en misschien ook wel geschreven, maar iedere keer werd ik weer over de streep getrokken. En nu zal ik alles doen om bij mijn standpunt te blijven. En mensen geloof me, dit dan niet eens gezien richting de duivensport maar wel gezien mijn privé- en gezinsleven.

Met deze misschien iets korte en vreemde "Kijk op....." wil ik het er voor deze week bij laten en voor een allen die meehebben en ook gaan korven, veel succes !!!

Tot de volgende kijk op...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Aad Beerendonk

De Marathonvliegers

IFC Zeeland

Gebroeders Homma

Gertjan Knoop

Huub Hermans

Gebr. Maas & Zn

Gebr. van Toor

Marcel van Zanden

Will & Falco Ebben

Van Elsacker-Jepsen

IFC Hoogerheide

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens