Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Bestuur NPO consulteert fondvliegers Open printvriendelijke pagina
Van de NPO  3-7-2009
 

Op 24 juni heeft een delegatie van Bestuur NPO een gesprek gehad met een aantal fondvliegers uit diverse afdelingen en wel in het bijzonder over de eerste fondvlucht van het vliegseizoen. Daarnaast zijn in deze groep wat meer algemene problemen aan de orde geweest die spelen bij meerdaagse fondvluchten.

Unaniem waren de deelnemers van opvatting dat een meerdaagse vlucht minimaal een kortste afstand zou moeten hebben van 820 kilometer. De huidige kortste afstand van 700 kilometer vindt men volstrekt onvoldoende.

Ook ziet men meer in een wat zuidelijkere vlieglijn vanwege de verkleining van de afstandsverschillen, maar ook omdat er op deze vluchten veel minder nachtvliegers zullen komen, waarschijnlijk vanwege de grotere duisternis boven het vlieggebied.

Late lossingen werden helemaal niet gezien als een oplossing voor aankomsten in de neutralisatietijd. Men was van opvatting dat vroeger lossen in relatie met een fatsoenlijke afstand daarvoor veel effectiever zou kunnen zijn.

Men was van mening dat het een goede zaak zou zijn om op de hoofdlijnen van beleid waar het over de meerdaagse vluchten gaat de opvattingen van de spelers van deze categorie te betrekken.

Besloten is dat aan het bestuur NPO zal worden voorgesteld een commissie in het leven te roepen welke een enquête zal houden onder de groep van fondspelers die deelnemen aan deze vluchten. Gedacht wordt aan de deelnemers aan St. Vincent en Montauban.

De commissie krijgt dan als opdracht de bevindingen aan het bestuur voor te leggen. Op grond van deze bevindingen kan het bestuur NPO dan een voorstel doen aan de Algemene Vergadering NPO.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Johan Hamstra

Gertjan Knoop

Nico Haesen

Van Elsacker-Jepsen

Gebr. Maas & Zn

Cees van Heijst

M. van Ginkel

Huub Hermans

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

J. Doldersum & Zn

Comb. Verweij-de Haan

Will & Falco Ebben

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!