Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (12-07-09) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  12-7-2009
 

Zat ik vorige week zondag nog lekker in de tuin mijn verhaaltje te tikken, nu, op deze zondag zitten we gewoon weer binnen. Hier regent het en volgens de berichten zal het voorlopig ook nog wel blijven regenen. Kijkend wat voor weer het afgelopen is geweest hadden de mannen gisteren mijn inziens zeker geen klagen. Mooier kon het niet als duivenman lijkt me !!!

Vorige week.

Dat er niet alleen in ons duivenwereledje diefstallen gepleegd worden bleek vorige week maar weer eens. Een kennis van mijn buurman zit tot over zijn oren in de sierduivensport. Het blijkt dat deze man ook nogal speciale duifjes heeft zitten die door velen anderen meer dan geliefd zijn. Twee weken terug werden er enkele ontvreemd bij hem en toen kwam vorige week zaterdag. Midden in de nacht werd zijn vrouw wakker die vreemde geluiden vanuit de tuin hoorde. Ze heeft haar man wakker gemaakt en die is direct polshoogte gaan nemen. In zijn onderbroek is hij zachtjes de tuin in gegaan en ja hoor, daar stond zo'n onbenul op zijn gemak een gat in de ren te knippen. Voorzichtig is hij tot achter deze persoon gekomen en toen was het gedaan met de inbreker. Hoe het verders allemaal is verlopen daar zal ik u niet mee lastig vallen, maar dat de inbreker daar niet meer komt, en nadat hij door de politie opgehaald te zijn nog even naar een arts toe kon is duidelijk. Maar het blijkt, ook in andere sporten worden door onbenullen eigendommen zomaar ontvreemd. Gelukkig voor de gedupeerde liep het goed af want voor het zelfde geld loopt het geheel anders.......

Bordeaux ZLU

Met een vies gevoel heb ik van de week vernomen dat één der winnaars van Internationaal Bordeaux uit het concours is genomen. De man in kwestie won vorigjaar eveneens dit concours, maar toen bij de oude duiven terwijl nu de overwinning bij de jaarduiven op zijn naam geschreven zou worden. De man bleek zijn eigen duiven ingemand te hebben. Hoe kan het toch allemaal gebeuren denk ik dan zo maar!!!

Op eigen hok.

Hier op het eigenhok staat de teller nu op 19 voor wat de vlucht uit Montauban aangaat. Dit betekend dus dat er nog 11 onderweg zijn. Nou, die thuis gekomen zijn hebben in ieder geval meer geleerd dan de jaarlingen hier bij mij de laatste jaren deden. Voortaan zal ik het dan ook zeker wel weer ieder jaar doen hoor voor wat de jaarlingen betreft. Deze zullen voortaan gewoon weer een overnachting krijgen. En terugkijkend, de eerste jaren hier deed ik het ook zo en vraag me niet waarom ik het toen anders ben gaan doen. Van Barcelona werden er drie van de vier in de prijzen gedraaid (met twee best mooie tijd duiven) Volgens de meldingslijst in de krant zal ik de 325e, 398e en nog een prijs achterin spelen. Met deze uitslag, en dan ook nog eens wetende hoe ze de rest van het seizoen kwamen mag ik op zo'n vlucht meer dan tevreden zijn en geloof me, dat ben ik dan ook zeker hoor.  

Tarbes.

Had ik in mijn vorige week verhaaltje geschreven dat ik Tarbes ook mee zou doen. Hier ben ik dan op de zondag in de middag vanaf gestapt. Ik heb alle nesten leeggemaakt en hopelijk krijg ik ze nog naar me zin voor Perpignan. De meeste zullen dan een 10 tot 14 dagen op eitjes zitten. Als ze dan goed zullen zijn mijn inziens zullen ze nog gespeeld worden op Perpignan. Zowel Tarbes, Marseille en Narbonne zal ik laten schieten. Op zaterdag was er nog een groot en waardig kampioen hier bezoek die het vreemd vond om na zo'n mooie uitslag van Barcelona niet de duiven te willen spelen die ik voor Tarbes klaar gemaakt had. Hij vond ze er schitterend bijzitten, mooi en goed op gewicht, het vlees mooi, ze blonken en in handen hebbend was de spanning meer dan voelbaar op de duifjes. Dit kreeg ik trouwens ook te horen op de maandag avond toen er een bezoek uit Wassenaar hier was. Ik heb de mensen uitgelegd dat ik ze mijn inziens gewoon niet kreeg zoals ze horen te zijn. En tevens geef ik hun de ondertussen gedenkwaardige woorden van Piet de Vogel en Frans van Peperstraten aan, "het ene jaar ben je dokter en het andere de patient". Daarom dan ook dat ik, ondanks het seizoen maar enkele weken lang is ben gestopt. Natuurlijk doet zoiets pijn. Je bent er het hele jaar voor in de weer en moet er veel voor doen en misschien nog wel meer voor laten. Daarom hoop ik dat ik ze voor Perpignan nog op de rails kan krijgen zoals ik ze het liefste heb. Of dit echt gaat lukken, ik weet het niet maar voor me gevoel zal ik er nog een schepje bovenop doen. Maar ondanks een jaar wat bij mij de boeken in zal gaan als één van mijn slechtste ben ik blij dat ik op Barcelona, wat mijn inziens als een "echte" betiteld kan worden best goed gepakt heb. Oké, het liefste had ik ook de eerste twee duiven bij de eerste honderd gepakt. Maar het is niet anders en nogmaals, met de gemaakte uitslag ben ik ook meer dan tevreden.

Dus mensen, hier nog twee weken even geen vluchten en hopelijk kan ik er nog diverse spelen op de vlucht Perpignan. Hoe e.e.a. zal verlopen, tja, dat zal de komende weken duidelijk gaan worden.

Toch nog even dit.

In mijn verhaaltje, wat toch door de nodige wekelijks gelezen wordt wil ik toch nog even aanhalen de prestaties van die jonge gast die ik met een reportage in het voorjaar in de krant zette. Zijn naam, Martijn Heezen uit Poortugaal. Met gisteren erbij pakt hij nu vier weken op rij de eerste prijs in grootverband (L.M.O.) met de oude duiven. Wat ik begrepen heb staat hij er voor zijn geliefde spel, de dagfond goed voor. Met nog twee vluchten te gaan zal ik duimen voor hem dat hij erbij zal blijven. Want laten we eerlijk zijn, wat is er mooier om zulke jonge gasten er nog bij te hebben en te behouden. Bloedfanatiek dat hij is zal hij mijn inziens zijn uiterste best doen om er ook bij te blijven. Martijn, ga zo door, en ik zou haast zeggen, "vlieg ze de dunnen stront maar .........." Nee, gekheid, gelukkig gun ik een ieder het zijne. Maar ik zou het bijzonder mooi vinden als deze jonge gast erbij kan blijven!!!

Tot de volgende kijk op...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Dick-Jan & Stephan Göbel

Comb. Gerritsen

M. van Ginkel

Combinatie Bruggeman

Nico Haesen

Gebr. Maas & Zn

Fondunie 2000

Comb. Verweij-de Haan

Combinatie Lokhorst

Nico Jan Koenders

Familie Huizer

Cees van Heijst

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!