Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Een vleugelprothese (JP6) Open printvriendelijke pagina
Jacob Kampermans  23-7-2009
 

Een opmerkelijk feit. Is het nu Joop “De Plakker” of is het Joop “De Rekenaar”? Wie het weet, mag het zeggen! Waar gaat het over? Lees zelf maar en trek uw conclusie.
In mijn vorige column heb ik al gewag gemaakt van een opmerkelijk feit. Nu is het moment om daar iets meer over te zeggen en tekst en uitleg te geven.

Protheses zijn er in soorten en maten: van gebitsprothese tot aan ledenmatenprotheses. Zelfs in de sport komen we protheses tegen. Atleten die met protheses prestaties leveren. De Para Olympics zijn in dit kader alom bekend.
Aan duivensport zullen we in dit verband zeker niet denken. Over vliegen met een vleugelprothese al helemaal niet.

Toch, hoe gek kun je het maken? Onze Joop de rekenaar, heeft hersenen, waarvan de raderen altijd maar weer draaien. Wekelijks korft Joop in voor de ZLU vluchten. Met zeven duiven totaal vliegt Joop het hele programma van de ZLU. Dan weer twee, dan weer één en soms drie. Als Joop dat doet, schiet hij wel helemaal uit zijn slof.
Op Pau kwam zijn eerst getekende duif met een gat in de vleugel, enigszins verlaat voor zijn afstamming, thuis. Het gat in de vleugel verklaarde veel. Joop kan goed tegen zijn verlies, dus dat was zijn probleem niet. Alleen hierdoor moest hij een duif missen om in te korven. Joop gaat voor de Olympische gedachte: “deelnemen is belangrijker dan winnen!”

Deelnemen wil Joop, maar dan moest hij wel duiven hebben. Hij had het nog zo goed gepland. Wanneer hij er één op Tarbes zou inkorven, dan kwam dat voor de rest goed uit. Alleen die Tarbesduif, dat was nu die duif van Pau met dat gat in die vleugel. Om precies te zijn: twee pennen er uit.

Joop ging op stap en kocht secondelijm, zette een chirurgenbril op en ging plakken, lijmen en meten. Veren inplakken!! Natuurlijk niet zomaar veren, maar veren van een duif van het zelfde soort met bijna identieke pennen. Zo gezegd zo gedaan. Nog even een éénvaksmandje en Joop ging op reis met zijn duif. In Hoogerheide bij de IFC H namen ze afscheid. Joop korfde de duif en ging achter zijn computer zitten en verzorgde het fondcentrum met computerbegeleiding waar iedereen al sprakeloos van is.

Sprakeloos dat is aan de orde, want hoe zou het met de duif gaan. Joop en ik spraken af: mondje dicht! Eerst de duif laten thuis komen. Zondag rond 10.32 uur zat hij in de klok. Joop  belde. Ik wist het meteen. Joop belt niet om te zeggen: het is niks, dus ik vermoedde het al, de duif was er.

Kortom een duif met een vleugelprothese. Dat brengt me opnieuw bij de begin vraag, is Joop nu in het vervolg: Joop “De Plakker” of Joop “De Rekenaar”?
Eén ding weet ik wel: als Joop klaar is met rekenen, blijft hij plakken en vraagt hij Eric nog eens om een bestelling op te nemen. In die zin is en blijft Joop een gezellige plakker.
Maar Joop is ook een rekenaar die voor de IFC Hoogerheide nog sneller werkt dan duiven kunnen vliegen. Duiven thuis, de uitslag klaar!!

Wie het weet mag het zeggen: Joop de ...... van de IFC H. O ja, let op: het kampioenschap wordt aan de meet op de laatste vlucht verdient. Joop is naast een plakker eerst en vooral een rekenaar en dat met maar zeven duiven. Dus over kampioenschap en de meet gesproken.
Wie weet hoe Joop aan het einde van het seizoen genoemd wordt, als u begrijpt wat ik bedoel!
Tot een volgende keer.

Jacob Kampermans

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gert Jan Beute Duivenproducten

Cor Drost

Marcel van Zanden

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

J. Doldersum & Zn

Van Hoeck-Noel

IFC Hoogerheide

Gebr. van Toor

Combinatie Lokhorst

Comb. Verweij-de Haan

IFC Zeeland

Van Elsacker-Jepsen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!