Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Ingezonden brief m.b.t. lossing Blois Open printvriendelijke pagina
27-7-2009
 

De aanwezige NPO mensen hebben mooie verhalen verteld, maar zo mooi als zij voordoen is het niet. Gelukkig wel goede verhalen over het water geven van de duiven, wat altijd als eerste gebeurd als er gearriveerd wordt op de losplaats.

Waarom is dan na een jaar de catering weg van deze vlucht? Twee jaar geleden kwam er voor de aanwezige chauffeurs en convoyeurs een catering met een hapje en een drankje. Werd dit te duur, of kan het NPO bestuur het beter zelf opmaken? De mensen die in de nacht en ’s morgens vroeg bezig zijn de lossing voor te bereiden en goed te laten verlopen is dit niet gegund en de dure heren in Veenendaal blijkbaar wel.

Dan het wachtlopen ’s nachts: veel convoyeurs werken nog en nemen een dag vrij om mee te gaan, wat dus geld kost. Deze mensen mogen van bijv. 2  uur tot 3 uur’s nachts wacht lopen, wat ineens verplicht is geworden. Dus om 11 uur naar bed, kwart voor 2 er uit, kwartover 3 er weer in en voor 6 uur weer uit om om 7 uur klaar te staan om te kunnen lossen. Belachelijk, als er mensen kwaad willen doen, dan begin je er niks tegen.

Als Piet van Gils dat graag wil, had hij zelf het goede voorbeeld moeten geven en gaan wacht lopen. Of de 2 aanwezige NPO mensen, maar die liggen dan al een uur in een duur hotel dat de liefhebber betaald.

Dan de lossing, waarom niet om 7 uur maar half acht? Alweer houdt dictator Lindner iedereen aan het lijntje. Hij zegt ik bel direct terug, ja, na meer dan een kwartier, wat dus te lang is. De hoofdconvoyeur is woedend op dat moment en gooit bijna zijn telefoon weg en overal hoor je, hij moet weer eerst op de dijk kijken of ze los kunnen.

Je kunt van te voren geïnformeerd worden als de convoyeur je belt en niet daarna pas. Maar hij heeft graag overal de macht over, dat blijkt elke keer weer. Dat wachten was niet om die ene bui, die hij aangaf, die op de vlieglijn zat. Nee, dat maakt niets uit als je om 7 uur of half acht lost, wel de afstand naar het verre noorden.

Nee het was wachten  op die NPO mensen, die nog niet aanwezig waren op de losplek. Convoyeurs diep in de nacht laten wachtlopen en de NPO mensen, die na 7 uur pas op de losplek zijn, waardoor er niet om 7 uur gelost kon worden. Zij moesten nog van het ontbijt genieten, dat ook door de liefhebbers wordt betaald. Komen ze dan toch op de losplaats, dan dringen ze alle chauffeurs en convoyeurs aan de kant, want ja ze moeten vooraan staan, doe dat dan vóór 7 uur, dan was er om 7 uur gelost.

Dan eindelijk het verlossende woord, half 8 lossen. Iedereen snel aan het werk. Dan is er een afdeling met 2 auto’s en 1 convoyeur, dus 4 man die zijn eigen auto klaar heeft staan voor de  lossing gaan deze afdeling helpen, want zo gaat men op de losplaats met elkaar om! Zijn de NPO mensen tegoed om te helpen, te bang om eventueel smerig te worden? Ze staan maar te kijken en populair te doen om wel het sein van lossen te kunnen geven.

Dan staan ze wel vooraan, populair werk hé, kunnen jullie dat dan wel? Houd je dan ook op de achtergrond! En de mooie verhalen over de terugreis zijn een grote leugen. Zo mooi en best was het niet onderweg. NPO bestuur wordt eens eerlijk tegen de liefhebbers!!!

Een convoyeur die op de losplaats aanwezig was.

Met toestemming overgenomen uit Het Spoor der Kampioenen (8e jaargang / nr 26)

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebroeders Homma

Super Fondclub G.O.U.

Comb. Verweij-de Haan

Theo de Kruijk

A. Engelen

Dick-Jan & Stephan Göbel

Nico Jan Koenders

Will & Falco Ebben

Johan Hamstra

Hans de Ruig

IFC Zeeland

Marcel van Zanden

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!