Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Nieuwsbrief 3 Taartvluchten 2009 Open printvriendelijke pagina
CC Flevoland  6-8-2009
 

Steeds dichter komen we weer naar het taartgebeuren toe. In de vorige nieuwsbrief (nummer 2) hebben we het gehad over teletekst en hier zou door ons verslag van aan u gedaan worden. Welnu het is gelukt, vanaf deze week is op SBS tekst pagina 861 de informatie van CC-Flevoland te zien. Dus dit betekent dat een teletekst vermelding van de taartvluchten een feit is.

Extra africhtingen

Net als voorgaande jaren organiseren we ook weer een tweetal africhtingen. Te weten dinsdag 15 september de Meern (Utrecht). En dinsdag 22 september Veenendaal. U kunt zich opgeven voor deze africhtingen maar u kunt ook gewoon komen inkorven in het verenigingsgebouw van PV Flevoland. Voor de africhtingen kunnen we van het jaar voor het eerst gebruik maken van een eigen duivenvrachtwagen, deze biedt  de mogelijkheid voor het vervoer van 900 duiven.

Alleen voor liefhebbers uit Flevoland? Welnee!!!

Veelvuldig bereikt ons de vraag , mogen wij ook inkorven voor de taartvluchten? Het antwoord hierop is ja natuurlijk mogen jullie dat. Of je nu uit het noorden, oosten,westen,zuiden van het land komt, de taartvluchten zijn er voor iedereen. Voorgaande jaren waren er liefhebbers uit het hoge noorden en het verre westen,deze liefhebbers hebben de sfeer de gezelligheid en de ongedwongenheid van de taartvluchten ervaren als iets ongekend en namen dan ook afscheid op de feestavond met de woorden , tot volgend jaar.
Dus iedereen die postduiven houdt en lid is van een vereniging kan en mag met de taartvluchten meedoen.

Tot zover deze nieuwsbrief, mocht u toch nog vragen hebben dan kunt altijd contact zoeken met Louw Janson (06-13798686) of Simon Zeeman (06-23801027) ook is het mogelijk om via cc-flevoland@hotmail.com contact te leggen.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gebr. van Toor

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Theo de Kruijk

Gertjan Knoop

IFC Hoogerheide

IFC Zeeland

Will & Falco Ebben

Team Noel-Willockx

Johan Hamstra

Super Fondclub G.O.U.

Van Elsacker-Jepsen

Aad Beerendonk

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Duivenverkoop, gratis adverteren

Postduivenveiling.com

Duindam Klimaatadvies

Gezondere duiven door gezond licht!