Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kampioen kún je worden Open printvriendelijke pagina
Willem Mulder  28-8-2009
 

Vertel eens wat nieuws Willem. Nee, geen oude koeien, maar echt iets nieuws, iets spectaculairs, want dat willen wij duivenmelkers graag horen (alsof er wekelijks nieuwe ontwikkelingen te melden zijn). Kom dan niet aan met alweer en nieuw soort voer, nieuwe vitamines, mineralen of een beter probiotica product, want dat zijn voor ons alweer heel oude koeien, en die smaken niet meer. Dat is nou echt niet spectaculair genoeg meer vandaag de dag. Oh nee?.....

Het vliegseizoen zit erop en de prestaties waren al weer niet te pruimen... Er moet toch meer zijn dan er nu bekend is. Er zijn er, die meer weten en die een voorsprong hebben op de wetenschap. Of die in China vast en zeker dat geheimzinnige kruid, speciale tinctuur, of het middel dat “nog”niet op de verboden lijst staat, op het hok hebben staan. Daar moet dan wel veel geld voor worden neergeteld natuurlijk.

Gebakken lucht

Het duurt niet lang meer en dan is het weer beurstijd. We vergapen ons dan aan de meest uiteenlopende kruidensoorten tot en met de wondere wereld van vlieggoud, turbo formula, power boosters, super werkende elixers en natuurlijke ruiremmers.
Op zoek dus naar de gouden bal of het gouden duif concept. De hoop is de vader van de gedachte. Ja, er is een hoop goedbedoelde rotzooi te koop tegenwoordig. Ga in november eens naar Kassel. Bekijk alle stands die zich gepositioneerd hebben in een van de 13 voetbalveldgrote hallen en uw hoofd zal duizelen. Al die nieuwe geheime middelen zullen u doen glimmen van geluk. U hebt het gevonden? Niemand mag het verder weten natuurlijk…Wel duur ja….Het hoofd van de verkoper glimt na uw bezoek echter nog meer dan de uwe, maar dat hebt u net gemist. U was alweer geďnteresseerd in de volgende illusie, net precies tegenover de vorige stand...

Hard aan het werk

De kampioenen van vandaag zijn de kampioenen van morgen. Daar helpt geen lieve zoete Gerritje aan en ook geen vlieggoud in ivoren potjes. Waarom? Omdat die mannen goede duiven hebben en er alles, maar dan ook alles voor over hebben, om volgend jaar ook weer top te presteren. De beste voeding, een optimaal trainingsschema, topduiven... En u maar denken dat het uit dat potje kwam?

Iedereen gelukkig, mooi toch?

Wat is dan de functie van al die middeltjes? De goede toevoegingen zullen helpen om het lange vliegseizoen beter vol te houden. Ondersteunend dus. Zo zullen veel minder snel tekorten ontstaan. Goede toevoegingen helpen dus werkelijk uw duiven gezonder te houden en beter voor te bereiden op de vluchten. De slechte middelen helpen ook, maar dan wel de kassa’s van de fabrikanten en wederverkopers die op hun beurt weer heel gelukkig zijn. Mooi toch?

Ook beter verantwoorde voeding zal een verschil maken. De grote wielerploegen hebben tegenwoordig voedingsdeskundigen in dienst, schaatsploegen ook. Waarom? Die inkopper is voor u. Goede voeding maakt een duidelijk verschil bij goede en gezonde duiven. Zijn de duiven niet gezond te krijgen? Dan is die goede voeding aan hen niet besteed. Volgens wetenschapper en ex-schaatser Harm Kuipers zit doping vooral tussen de oren. De voedingsdrankjes, die onderweg werden toegediend, waren een veel grotere doorbraak in de wielersport. Daardoor ging en gaat nog steeds het tempo omhoog. Voorop staat natuurlijk kwaliteit. Altijd!!

Wat, wanneer, waarom.

Maar WAT geef ik aan mijn duiven, WANNEER geef ik koolhydraten, wanneer vetten, wanneer eiwitten. Vervolgens WELKE koolhydraten, welke vetten en welke eiwitten en in welke combinatie. Ze kunnen een duidelijk verschil maken. Kom maar eens naar een lezing over voeding deze winter als u hierin geďnteresseerd bent en doe er je voordeel mee. Als de melker wil inzien dat hij zelf bepaald, dat zijn hok optimaal is door te timmeren in plaats van in de kroeg te zitten. Door een goed trainingsprogramma op te zetten, door de juiste voeding te geven. Door goede duiven te halen bij die ene vriend, die u al eens eerder goed geholpen had en niet door op de beurs het afval van Lucky Luck aan te schaffen. 

Wim

Als je volgend jaar kampioen wil worden? Wat moet je dan doen? Ik ken een liefhebber uit Groningen. Die schreef een aantal jaren geleden eens op de deur aan de binnenkant van zijn hok: Midfond kampioen 2001: Wim. Elke morgen deed hij de deur van het hok open en las weer de tekst. Ook vele liefhebbers die “Wim” kwamen bezoeken lazen de tekst en lachten Wim uit. “Hoe kun je nou zoiets op je hok schrijven? Dan moet je toch gestoord zijn?” Ja, een beetje gestoord is ook wel prettig soms, want wie werd er in dat jaar Midfond kampioen van de afdeling? En het jaar daarop? En daarop? En daarop?  Juist: Wim.

Proost.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
IFC Hoogerheide

A. Engelen

Hans de Ruig

Super Fondclub G.O.U.

Van Hoeck-Noel

Dick-Jan & Stephan Göbel

Johan Hamstra

Gert Jan Beute Duivenproducten

Familie Huizer

Nico Jan Koenders

Theo de Kruijk

Marcel van Zanden

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duindam Klimaatadvies

Duivenverkoop, gratis adverteren

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens

Postduivenveiling.com