Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (30-08-09) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  2-9-2009
 

We zijn weer terug van een meer dan verdiende vakantie in het zon overgoten Turkije. De laatste week van onze vakantie hadden we temperaturen van goed 41 graden. Vergeet niet, dit was dan wel in de schaduw hoor. Tjonge, je zou met dat weer vluchten hebben ging er geregeld door me heen. Strak blauwe luchten en temperaturen die oplopen tot tegen het abnormale. Ook hebben we alweer een weekje werk achter de rug en eerlijk is eerlijk, dit val altijd smerig tegen hoor. Als ik toch ooit eens de Staatsloterij zou winnen !!! Ook viel er op dinsdag een oproep in de bus voor een geplande operatie die ik moet onder gaan. Ze gaan me aanstaande dinsdag helpen aan mijn voet. Een zwelling weghalen en er zal een nieuwe peesschede verbinding gemaakt gaan worden. Zoals het er nu uit gaat zien zal ik een twee weekse verplichte rustperiode moet houden in het gunstige geval. Ook dat het pootje in het gips gezet zal gaan worden zou nog tot de mogelijkheden bestaan. Maar genoeg gekletst over het wel en wee van mij persoonlijk en nu even een kijkje richting de duiven.

Jongen africhten.

Het africhten van de jongen heeft ook hier zijn aanvang genomen. De eerste week van mijn vakantie toen we nog thuis waren hebben ze er aan moeten geloven. Zowel op maandag, dinsdag als de woensdag zijn ze weggebracht. Mooi zomers weer, oostelijke wind, goede temperaturen zijn voor mij de juiste weersgelegenheden om met het africhten te gaan starten. Op maandag gingen ze naar Zuid-Beijerland, dinsdag naar de Willemstad en op woensdag naar Dinteloord. Begonnen met 27 stuks waren er met deze toch voor vele niet juiste weersomstandigheden er 26 van de 27 stuks tergu op het hok. Afgelopen maandag, ook zeer warm weer gingen ze na de vakantie naar de Willemdstad en gingen ze er 2 per 2 uit. Resultaat alles thuis en afgelopen ochtend zijn ze naar Stellendam gegeweest en mochten ze 1 per 1 uit. Op dit ogenblijk zijn er 19 van de 25 thuis. Dus al met al, dik te vreden en de rest zal ook nog wel komen. En zo niet, als deze 19 het kunnen moeten de andere het ook maar doen denk ik zo. Voor morgen, ze geven gelukkig mooi zomers weer op staat de laatste training in de agenda en zullen ze er nogmaals 1 voor 1 aan moeten geloven. Deze africhting zal ik laat in de middag doen na het werk. Na deze africhting zijn ze een zestal keren weggeweest en begint ook voor hun de zogezegde winterrust.

De oude duiven.

De ouden duiven zijn direct na Perpignan selecteerd en ook na de vakantie zijn er nog enkele nieuwe verwachtingen alsnog geruimd. Hoe de teller ervoor staat zou ik zo uit het blote hoofd niet kunnen zeggen want hier zal ondanks het bepertke aantal van de oude gewoon het hele jaar geselecteerd blijven worden. Het merendeel zit op jongen waarvan de eerste net geringd zijn. Van deze laatjes zullen er nog de nodige van eigenaar veranderen maar zeker zullen er ook diverse, waarvan de ouders speciaal samen gezet zijn hier op het hok blijven. Bij de zo gezegde kweekduiven zijn de eieren verlegd en zijn de bakken dicht gezet. Ook hier zullen er nog enkele het veld moeten ruimen maar dit zal t.z.t. gebeuren.

Diefstallen.

Al tijdens mijn vakantie, waar ik het toch niet kon laten om heel eventjes op internet te gaan kijken las ik al dat het dievengilde ook weer op de diverse locaties toegeslagen hadden. Afgelopen week las ik tevens op Pipa dat er in den Bels gelukkig enkele op heterdaad gepakt zijn. Leg die lui op de pijnbank zodat ze gaan kletsen. Lukt dat niet, geef ze dan maar aan mij en dan zal ik ze wel tot praten en smeken krijgen. Laten we hopen met zijn allen dat er nu eindelijk iets bovenwater zal gaan komen. Voor alle getroffenen, sterkte in deze moeilijke en mijn inziens uiterst pijnlijke dagen. Hoe het aan moet voelen, ik zou het niet weten en hopelijk kom ik dit ook nooit te weten.

Zo, na een paar weken afwezig geweest te zijn zal ik proberen om voorlopig weer wekelijks het e.e.a. aan het papier toe te vertrouwen. Voor een allen zou ik dan ook zeggen, tot ziens.

Tot de volgende kijk op .... 

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Super Fondclub G.O.U.

De Marathonvliegers

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Huub Hermans

Van Elsacker-Jepsen

Gebr. van Toor

Gebroeders Homma

M. van Ginkel

IFC Zeeland

Cees van Heijst

Comb. Verweij-de Haan

Van Hoeck-Noel

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!

Duindam Klimaatadvies

Duivenverkoop, gratis adverteren

Ad Schaerlaeckens