Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (13-09-09) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  13-9-2009
 

Na een week geen "Kijk op ..." geschreven te hebben gaan we proberen om toch weer het één en ander aan het papier toe te vertrouwen. De reden van het niet schrijven van de vorige "Kijk op ...." lag puur omdat we privé mindere berichten kregen te verwerken. Mijn schoonmoeder werd namelijk op de dag dat ik aan me voet geopereerd werd opgenomen met een ernstige tumor in haar hoofd. En eerlijk is eerlijk, vorige week zondag stond me kop er in zijn geheel niet na om wat te gaan schrijven. Daarom dan ook dat we nu maar toch wat gaan proberen te schrijven want alles gaat gewoon door. Hoe e.e.a. dadelijk zal gaan verlopen, ja, daar zal ik jullie allemaal maar niet mee lastig vallen en laten we het maar proberen om bij de duiven te houden.

Op eigen hok

In mijn vorige verhaal schreef ik over het africhten van de jongen. Na de keer vanuit Stellendam waren ze in de avond ook weer allemaal thuis. De dag erna, dus de dag voordat ik geopereerd werd zijn ze nogmaals weggeweest, en dit keer gingen ze naar Dinteloord. Ook hier werden ze weer 1 voor 1 gelost. Oké', de afstanden zijn het niet maar gezien de weersomstandigheden en het tot een drietal keren (van de zes in totaal) 1 voor 1 gelost te zijn zullen ze, al is het beperkt toch wat geleerd hebben. Normaal had ik ze vermoedelijk nog wel een tweetal keren weggebracht maar de operatie van mij zelf en het gedoe met ma (m'n schoonmoeder) deden alles veranderen. Dan volgend jaar maar voorafgaande van de vluchten ze nog enkele keren zelf lappen. Al met al ben ik begonnen met een 27 stuks jongen en er zijn er nu nog 24 van over. Dus drie minder, waarvan ik er één nog zelf heb verwijderd omdat deze te gekwest was om aan te houden.

De oude duiven

De ouden duiven waren, zoals in mijn vorige "Kijk op" al aangegeven, direct na Perpignan selecteerd en ook na de vakantie waren er nog enkele alsnog geruimd. De meeste zitten nu nog op jongen. Deze, of van hun zelf, of op jongen van de zo gezegde kweekduifjes. Afgelopen week heb ik e.e.a. eens proberen wat voorzichtig op papier te gaan zetten qua aantallen e.d. Ik heb. t.o.v. de doffers een vrij grote club oudere duivinnen zitten. Maar nogmaals, de winter is lang en anders zullen er tegen deze duivinnen in het seizoen enkele kweekdoffers, of laatjes gezet gaan worden. De tijd zal het leren denk ik dan maar.

Lijnzaadolie

Na de vakantie ben ik ook weer direct gestart met het geven van enkele keren per week van Lijnzaadolie. Dit haal ik bij een plaatselijke winkel die in zijn geheel ingericht is op de Paardensport. Enkele bussen voer in een emmer, 1 lepel olie er overheen en klaar is Kees. Geloof me, dit doe ik nu enkele jaren zo in deze tijd en ze worden er zo glad als een aal van.

Diefstallen

We zullen het allemaal gelezen en gehoord hebben. over de weer in opgang komende diefstallen. Voor U die ook lid zijn van sportblad "De Duif". Kijk eens wat Schaerlaeckens geschreven heeft in de laatste uitgave. Voor hen die geintreseerd zijn, het is ook gepubliceerd op de diverse andere duivensite's.

Zo, hierbij wil ik het weer eens laten voor deze week. Dus voor U allen zou ik dan ook zeggen, tot ziens.

Tot de volgende kijk op...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Comb. Verweij-de Haan

IFC Hoogerheide

Johan Hamstra

M. van Ginkel

Gertjan Knoop

Combinatie Bruggeman

Combinatie Lokhorst

Cees van Heijst

J. Doldersum & Zn

Team Noel-Willockx

Super Fondclub G.O.U.

Van Elsacker-Jepsen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!