Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (27-09-09) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  27-9-2009
 

Weer zijn we een weekje verder en wat voor een week. Voor wat het weer betreft kan het gewoon niet beter en dit voor zowel mens als dier. Iedere dag maar weer van dat mooie nazomerse weer. Als ik niet met me pootje had gezeten en alle andere privé omstandigheden aan me hoofd had gehad, dan hadden de jongen er zeker nog enkele keren aan moeten geloven. Maar, en zo denk ik nu, voor je het weet is het weer voorjaar en zullen ze er dan maar aan moeten geloven!!!

Nogmaals wil ik hen bedanken, die op welke manier dan ook hun medeleven hebben getoond voor de lieve, mooie en uiterst warme woorden die wij mochten ontvangen aangaande de ziekte van mijn schoonmoeder. We hebben zoals in mijn vorige "Kijk op ....." al aangegeven de uitslag binnen van de gevreesde bioptie. En eerlijk is eerlijk, slechter had het niet kunnen zijn. Maar goed, de liefde onderling geeft ons de steun om door te gaan.

En wat ik vorige week ook al schreef, "ondanks de moeilijke periode/dagen gaat alles ook gewoon verders zijn gangetje hoe moeilijk het soms ook is".

Weer werken

Morgen gaan we ook weer voor het eerst werken na de operatie aan mijn voet. De wond is dicht, dus gaan we er hopelijk weer gezond en wel tegen aan. Schoenen kan ik nog niet aan zodat er de eerste dagen enkel en alleen wat kantoorwerk gedaan zal worden. Mijn eigenlijke werk is voor ruim 90% buiten dus pakken we de overige 10% maar eerst weer op.

Kotsmisselijk

De laatste dagen kreeg ik enkele misselijk makende reacties binnen over enkele stukjes die in het "Spoor der Kampioenen" hebben gestaan. Helaas heb ik zelf de stukjes nog niet gelezen maar ik heb gewoon de stoute schoenen aangetrokken en de hoofdredacteur, Jan de Jong aangeschreven of hij mij de stukken wilde doen toekomen. Dus ik ben benieuwd of er eerdaags een mail binnen zal komen met het gevraagde. Op een minder leuke manier word mijn eigen clup "PV Albrandswaard naar beneden gehaald. En dit nog eens zonder wederhoor !!! Jammer dat het zo moet gaan want eerlijk is eerlijk, met stront gooien is ohh zo gemakkelijk. Maar hen die mij persoonlijk een beetje kennen, als ik hem op een presenteer blaadje voorgeschoteld krijg, ja, dan wil ik hem er wel inkoppen. Dus wie weet wat er nog allemaal over zal gaan komen of op internet of in de duivenbladen. Want eerlijk is eerlijk, iemand vuil maken, ja, dat is zo gemakkelijk! Maar, eerst wil ik de stukjes zien en dan kijken we wel verder of ik er wel energie in zal steken.

Benaderd voor zowel een bon als beoordeling van duiven

Vrijdag werd ik benaderd (de zoveelste op rij) voor een bon. Ik heb de persoon in kwestie medegedeeld dat ik gezien enkele mindere privé ervaringen er vanaf ben gestapt van al dat geschenk. De man vond het jammer maar vroeg mij tevens of ik de eerste drie prijswinnaars van alle middaglossingen bij hun in het Nationale inkorfcentrum wilde komen beoordelen. Nee, geen keuring der duiven want dat mag niet. Dat weten we toch allemaal !!! Maar gewoon, of ik als fondman een oordeel wilde geven over deze duiven. Na enige twijfel heb ik het aanbod toch aangenomen en geloof me, ik kijk er nu al naar uit ondanks dat ook ik er totaal geen verstand van heb hoor. Mits natuurlijk de omstandigheden het allemaal toelaten.

Winter-ren

Afgelopen week is ook de ren weer uit de garage gekomen. De duiven kunnen hier tot goed half maart in verblijven. Wekelijks zullen ze hier dan ook twee a driemaal per week een zalig en fris bad in krijgen.

Op eigenhok

Zoals de foto's al aangegeven is de ren weer neergezet. Alle bakken zijn dicht gezet en de schapjes hangen ook nu voor de broedbakken. De rui bij de oudeduiven kan, mag en is nu ook aangevangen. Diverse jongen zijn al zo goed als klaar. En bij deze moet er nog een laatste pen uit en dan zijn hun klaar. Als ik sommige van hun door de handen laat gaan ben ik best trots naar wat ik nu heb zitten. Maar goed, ook ik heb er geen balle verstand van !!!

Schrijfwerk

Nu ik weer mobiel ben wil ik ook het schrijfwerk voorzichtig weer wat op gaan pakken. Ik heb verschillende hokken in de agenda staan om gaan te benaderen. 

Supercup

Helaas was het opgestuurde voor het N.P.orgaan/De Fondkrant nog niet geplaatst. Maar een ieder werd vriendelijk gevraagd om hun gegevens in te willen sturen. Dus zou U het lezen, stuur gewoon in ook al heeft U niet alle getekende telkens gepakt. Daar ik zelf op de achtergrond ook enkele werkzaamheden verricht aangaande dit mooie evenement in de duivensport daar ik dit ook meer dan een warm hart toe. Dit is ook de reden dat ik speciaal voor dit gebeuren iets geschonken heb uit het beste van het beste wat ik heb zitten. Ik heb een mooi laat doffertje geschonken uit "Mijn Meissie" x "Nicky". "Mijn Meissie" was in 2008 de beste Nederlandse duif Internationaal gezien over de vluchten Barcelona (126e Intnat.) en Perpignan (210e Internat.) en "Nicky" is een zoon van "Monique die voor mij in 2005 de 18e Nationaal Barcelona won. "Monique" is tevens de moeder van mijn "Dani" die tot nog toe 8 op 8 speelde. "Dani" was in 2008 mijn tweede op Barcelona en in 2009 mijn eerste. Met deze prestaties staat ze op een 50e plek bij de Asduiven over twee jaar Barcelona Internationaal. 

Dus al met al geen verkeerde schenking denk ik zelf zo. Al ben ik dan in zijn geheel eigenlijk afgestapt van al dat geschenk. Iets waaraan je zelf, al is het op de achtergrond je medewerking verleend daar kan en mag je niet omheen om zelf ook iets te schenken !!! 

Site bijwerken

Eerdaags zal ik ook eens mijn site bij gaan werken. Zoals sommige al gezien hebben zijn er twee namen bij gekomen voor wat het onderdeel Stamopbouw betreft. De namen Jan Polder en Batenburg - van de Merwe zijn er aan toegevoegd. Bij en van Jan Polder kwamen er zoal een zoon uit "Broken Wing" x "Delta Queen".

Twee zoons uit "Delta King" x nestligger "Dolores" (dochter "Delta Queen"). Maar ook kwamen er in 2009 vier kinderen van "Aida". Beter bekend als de moeder van de "Rainbow Warrior" met zoal zijn 3e en 7e Nat. St. Vincent en 8e Nat. Mont de Marsan. Maar ook van Hugo en Anita Batenburg - van de Merwe kwamen er de laatste twee jaar enkele uit de toppers het hok versterken. Verders kwam er nog wat bij van Peter de Haan uit zijn Provinciale overwinnaars onderling gekoppeld. En een kleinzoon van de Wereld beroemde "Paarsborst" van Piet de Vogel. Maar dit zal U dadelijk uitgebreid op mijn site kunnen gaan lezen.  

Zo, hierbij wil ik het weer eens laten voor deze week. Dus voor U allen zou ik dan ook zeggen, tot ziens.

Tot de volgende kijk op...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Huub Hermans

Marcel van Zanden

IFC Hoogerheide

Gebr. van Toor

J. Doldersum & Zn

Fondunie 2000

Gebr. Maas & Zn

Super Fondclub G.O.U.

Cees van Heijst

Comb. Verweij-de Haan

Johan Hamstra

Cor Drost

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens