Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Duiven onderwerp van burenruzie Open printvriendelijke pagina
door Hemmy van Reenen  2-10-2009
 

Duivenhouden midden in een woonwijk zou misschien aan bepaalde restricties gebonden moeten zijn. Die suggestie deed gisteren voorzitter M.A.C. van Egdom van de Adviescommissie bezwaarschriften.

In het bankje vóór hem zaten een echtpaar uit de Kadeneterkamp en hun buren. De buren ervaren overlast van de tachtig postduiven die het echtpaar heeft en proberen de gemeente Zwolle zover te krijgen handhavend op te treden tegen de wedstrijdduiven en hun jongen. De buren vinden dat er sprake is van bedrijfsmatig houden van duiven, gezien het aantal dieren van de duivenhouder. Omdat de duivenmelker geen milieuvergunning heeft, zou de gemeente moeten ingrijpen, vinden de buren.

Volgens de klagers vliegen de postduiven om 5 uur 's ochtends al uit en lopen ze de hele dag irritant geluid te maken. Een postduif doet rrr, rrr, rrr, deed de buurvrouw voor aan de Adviescommissie. Een wilde tortelduif doet roekoe, meldde ze er nog fijntjes bij, om aan te tonen dat ze weet waarover ze praat. Het zijn echt de buurduiven die haar irriteren.

Volgens de duivenhouders is tachtig duiven helemaal geen absurd groot aantal. "Er zijn in Zwolle hobby-duivenhouders met 200 duiven. Die zitten ook in woonwijken."

De bezwarencommissie ging gistermiddag ter plekke kijken, maar omdat het wedstrijdseizoen half september al is afgelopen, viel er niet veel duivengekoer te beluisteren. De beestjes zitten in het winterseizoen grotendeels binnen.

"Ik heb jurisprudentie gezien van de Raad van State, die grenzen stelt aan het uitvliegen," vertelde voorzitter Van Egdom. "'s Morgens een uur en 's middags een uur. Is dat een optie?" De duivenhouders keken bedenkelijk. "Moet het duivenhok zo dicht tegen de tuin van de buren aan staan?" vroeg de voorzitter. De duivenhouders fronsten aarzelend.

Binnen drie weken formuleert de bezwarencommissie een advies aan de gemeente Zwolle, hoe om te gaan met deze koerige kwestie.

Bron: De Stentor

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Comb. Verweij-de Haan

Comb. Gerritsen

Fondunie 2000

Combinatie Lokhorst

Theo de Kruijk

Gebr. Maas & Zn

Gebr. van Toor

Will & Falco Ebben

M. van Ginkel

Gebroeders Homma

Dick-Jan & Stephan Göbel

IFC Hoogerheide

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!