Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Naar de kerk... Open printvriendelijke pagina
Rob van Hove  11-10-2009
 

Het is zondagochtend en meestal ga ik dan naar de kerk. Dat zou jij ook is moeten doen. Waarom, vraag je. En dat maak je zelf wel uit. En wie denk ik dan, wie ik ben. Komen dit soort gedachtes in je op?

Op de manier, zoals ik hierboven schrijf, werken meestal ook de mensen die een ander willen misleiden. Die roepen iets, wachten dan de reactie af en ga dan in discussie met degene die de moeite hebben genomen om te reageren.

Als je ooit in de duivenpolitiek wilt gaan, moet je zo te werk gaan: roep iets in de trend van “Beste fondmannen van Nederland, geef ons a.u.b. uw wijze raad.” Want wij  weten het zélf niet zo goed; (deze laatste zin laten ze half bewust achterwege, dat snap je wel).

Vervolgens sleutel je een conceptvoorstel in elkaar, die je naar ‘eer en geweten’ via een zogeheten persconferentie de duivenwereld in blaast. Ik heb eer en geweten tussen haakjes gezet, want dat ontbreekt aan de bedenkers van dit voorstel. Ze hebben namelijk niet hun geweten geraadpleegd, want anders hadden ze de eer gehad om hun voorstellen te verdiepen en niet oppervlakkig te behandelen.

Oppervlakkigheid zal de duivensport naar de ‘haaien’ helpen, maar dat weet jij beter dan ik, want jij veroordeeld mij als ik zeg, dat ik naar de kerk ga en dat jij dat ook eens moet doen. Dan komen de meest gehaaide gedachtes bij je omhoog, waarmee je liefst mijn kop wilt afbijten. Waar of niet waar?

Terwijl ik bedoelde naar de: duivenkerk! Ik zie mijn duivenkot als een soort kerk, waar ik naar toe ga, wanneer mijn vrouw naar de échte kerk is. En dat jij dat ook eens op zondagochtend moet doen, daar bedoelde ik mee: naar je duivenkot gaan en lekker genieten van die prachtvogels :-)

Maar, de schuld ligt in het midden, want ik had nooit met die zin moeten openen, dat is vragen om problemen. En de NPO- bestuurders, die adviseer ik vaker naar de kerk te gaan... Welke kerk ik bedoel? Dat laat zich niet zó moeilijk raden, toch?

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gertjan Knoop

Van Elsacker-Jepsen

Van Hoeck-Noel

Will & Falco Ebben

Gebroeders Homma

IFC Hoogerheide

Marcel van Zanden

Cees van Heijst

Aad Beerendonk

Cor Drost

Combinatie Bruggeman

M. van Ginkel

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duivenverkoop, gratis adverteren

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies