Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Advertentie Colum-vitale Open printvriendelijke pagina
23-10-2009
 

Colum-vitale: De levende leveranciers van vitaminen, antioxydanten, enzymen, aminozuren. Colum-vitale is een nieuwe manier om duiven en andere dieren in een uitstekende conditie en gezondheid te krijgen en te houden, waarbij het antibioticagebruik kan herleid worden tot nihil of zogoed als nihil. Colum-vitale is gebaseerd op een nieuwe technologie, namelijk die van de ziekteonderdrukkende micro-organismen.

Wat is colum-vitale

Colum-vitale is een mengsel van +/- 80 verschillende soorten nuttige opbouwende micro-organismen, die vrij in de natuur voorkomen en niet gemanipuleerd zijn. Na 30 jaar onderzoek in een Japanse universiteit werden deze micro-organismen uitgeselekteerd uit meer dan 2000 verschillende soorten en leven in harmonie met elkaar.

Werking colum-vitale

Colum-vitale heeft een sterke ziekteonderdrukkende en conditieopbouwende werking. Het is een levende stof en werkt niet op dezelfde manier als een antibioticum. Het doodt niet maar is een mengsel van levensstimulerende stoffen. Colum-vitale is deels gebaseerd op een combinatie van micro-organismen waarvan de stofwisselingsproductie antioxydanten, vitaminen, enzymen en aminozuren zijn. Het grote succes achter colum-vitale is dat de cocktail van micro-organismen zich in het spijsverteringskanaal gaat vestigen en er samenwerkt met de daar aanwezige positieve micro-organismen om de pathogene (ziektemakende) organismen te onderdrukken of te verdrijven.

Waarom colum-vitale

Ziekten voorkomen is beter dan ze te genezen. Colum-vitale is gebaseerd om het bekomen en behouden van een uitstekende natuurlijke gezondheid en een maximale conditie. Nu wil men een ziekte te lijf gaan door het toedienen van medicijnen terwijl het lichaam zich liever zelf geneest op een natuurlijke manier maar veel efficiënter.

Colum-vitale bij postduiven

Colum-vitale werd reeds maanden getest bij verschillende duivenmelkers waarbij volgende vaststellingen werden genoteerd: de duiven hadden krijtwitte neuzen,voelden zijdezacht aan, het borstvlees was roze tot helrood, de duiven toonden een opmerkelijke vitaliteit (jonge duiven trainden intensief 1,5 tot 2 uur). Er werden supergezonde, enorm vitale jongen gekweekt en de jongen lieten hun kleine pluimen vallen zoals nog nooit gezien. Kortom de duiven verkeren het ganse jaar door in topconditie.

Colum-vitale in de praktijk

De cocktail van micro-organismen aanwezig in Colum-vitale wordt reeds wereldwijd ingezet bij paarden, varkens, kippen en ander vee met fenomenale resultaten waarbij 80% minder ziekteuitbraken, veel betere vleeskwaliteit en enorme vitaliteit bij de dieren werd vastgesteld. Bijvoorbeeld bij kippen de onderdrukking van salmonella, coli, bij varkens onderdrukking staphylococcus aureus en coli. Er zijn nog veel onderzoeken lopende waarvan we nu al kunnen zeggen dat de resultaten fenomenaal zijn.

Gezondheidstoestand van postduiven bij gebruik van colum-vitale

Bij dagelijks gebruik van colum-vitale op de testhokken, werd er over een tijdsspanne van 8 maanden, 6x controle uitgevoerd door een dierenarts op tricho, coccidiose en wormen. Alle testen waren telkens negatief. De duiven werden vooraf 1 maal zuiver gezet tegen tricho en coccidiose met een spartrix en een appertex. Bovendien bleven de duiven vrij van adeno en coli. Bij toeval kregen we weet van een paratyfushok waarbij we de toestemming kregen de duiven colum-vitale toe te dienen, dosering verhoogd tot 1 koffielepel op 1 liter water, de duiven herstelden spectaculair, na 1 week trainden de duiven terug een uur met de daarbij horende vluchtresultaten, waarvan 2 duiven bij de eerste 20 en 8 prijzen van 12 ingekorfd. De daarop volgende weken bleven de prestaties subliem.

Gebruik van colum-vitale

Dagelijks te verversen, 1 ml Colum-vitale vermengen met 1 liter zuiver water (geen leidingwater vanwege de chloor die de goede micro-organismen in Colum-vitale doodt. Tip: huishoudelijke koolstoffilter kan de chloor verwijderen).

Colum-vitale kan vermengd worden met andere NIET bacteriedodende producten (thee, kruiden- en groenteconcentraten, verzurende producten). Bij zieke duiven of duiven in een mindere conditie kan de dosering opgevoerd worden van 2 tot 5 ml en dit tot de duiven hersteld zijn.

De miro-organismen in colum-vitale

Wanneer we spreken van bouwstoffen in ons lichaam zullen de meeste mensen gelijk denken aan vitaminen, enzymen, essentiele olieen en eiwitten. Wonderbaarlijk is het echter om te constateren dat de micro-organismen bijna altijd buiten beschouwing gelaten worden - als het over gezondheid gaat - omdat deze al van oudsher een negatieve betekenis hebben meegekregen. Virussen, bacterieen, schimmels en zuren worden ook tot de dag van vandaag eenzijdig veroordeeld als ziekteverwekkers die zo snel mogelijk vernietigd moeten worden om weer gezond te zijn. Dit terwijl de gezondheid van mens en dier voor het grootste deel afhangt van het bestaan van deze micro-organismen in het lichaam.

Wat zou er immers met het voedsel gebeuren als er in maag en darmen geen evenwichtige micro-organismen zouden zijn?
Het voedsel zou simpelweg niet verteerd worden waarna het ongebruikt het lichaam verlaat.

Wat zou er immers gebeuren als in de organen en weefsels geen micro-organismen, schimmels en zuren aanwezig waren?
De ongebruikte etensresten zouden gaan rotten waarbij allerlei ontstekingen in het lichaam ontstaan en (chronische) ziekten de kop kunnen opsteken.

Wat zou er immers gebeuren als in het bloed geen evenwichtige micro-organismen, schimmels en zuren aanwezig waren?
Het voedsel zou niet optimaal getransporteerd en geconserveerd worden op weg naar bestemming in de organen .

Wat zou er immers gebeuren wanneer in de cellen geen evenwichtige micro-organismen, schimmels en zuren aanwezig waren?
Het voedsel zou niet optimaal verbrand ofwel omgezet kunnen worden in levensenergie.

Wat zou er immers gebeuren wanneer de micro-organismen geen zuurstof, stikstof, water, vitaminen, aminozuren of antioxydanten meer in het lichaam zouden aanmaken?
Het lichaam zou letterlijk stoppen met functioneren. Elke soort micro-organisme (+/- 80 soorten) in Colum-vitale heeft zijn specifieke taak net zoals in het spijsverteringskanaal van mens en dier. De micro-organismen in colum-vitale werden tevens ook gebruikt bij het onderdrukken van een griepepidemie bij paarden in Australie, onderdrukken van epidemieen bij de tsunami in Thailand. In Japan wordt tevens door een ingewikkelde procedure de stofwisseling, van de micro-organismen aanwezig in colum-vitale, afgescheiden waarvan bij het innemen van dit mengsel wetenschappelijk bewezen is dat topsporters veel sneller recuperen. Bij kankerpatiënten of zwaar zieke mensen in Amerika krijgen de patiënten in ziekenhuizen dit aftreksel toegediend als ondersteuning voor het immumsysteem. Kortom, de micro-organismen in Colum-vitale kennen een breed toepassingsgebied bij mens en dier.

Hoe colum-vitale bestellen

  • 750 ml Colum-vitale kost € 39,0 (excl.verzendingskosten).
  • Koolstoffilter voor ontchloren stadswater 37,00 € (excl.verzendkosten)

De verzendingskosten zijn € 5,70 voor België en € 9,60 voor andere Europese landen. Bestellen kan door storting via een Europese overschrijving op rekeningnummer:

IBAN: RO78INGB0000999901075528
BIC: INGBROBU met vermelding bij mededeling: naam + adres (Opgelet: in het IBAN-nr is de letter achter de beginletter R een letter O en geen cijfer 0)

Importeur:

SC Diamond Water Romania SRL
Cart. EROILOR Str.VINTULUI, Nr6,Bl. M7, Sc.1,AP.15
CRAIOVA DOLJ
ROMANIA

Bank: ING Bank N.V.Amsterdam-Sucursala Bucuresti

Verantwoordelijke Benelux:

Chris Bossuyt : 0032(0)496/662078 diamond.water@skynet.be of info@colum-vitale.eu.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Combinatie Bruggeman

Van Elsacker-Jepsen

Combinatie Lokhorst

IFC Hoogerheide

Fondunie 2000

Hans de Ruig

Familie Huizer

A. Engelen

Cor Drost

Gertjan Knoop

M. van Ginkel

Dick-Jan & Stephan Göbel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!