Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Van alles en nog wat - Oktober 2009 (2) Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  31-10-2009
 

Druk, druk, druk. We zeggen allemaal dat we het druk hebben natuurlijk, maar jeetje mina wat had ik het druk deze week. De Beurs in Rosmalen vergt voor Klaasje en mij veel voorbereiding, de duiven die we meenemen moeten perfect in orde zijn, stamkaarten geprint eigendomskaartjes er aan. Enkele honderden potjes Herstel-Power moeten klaar staan, en de nieuwe Herstel-Power Capsules moeten gemaakt worden (60 per keer en dan 200 in een potje en het maken van 200 duurt zo’n 10 minuten).

Maar ondertussen is het 1e boek “Uiterlijke kenmerken van Crackduiven” vertaald in het Duits, en ook dit vergde veel tijd en aandacht. Welke liefhebbers komen in deze vertaling en welke niet (hebben ze een mooie foto van de duif, is er een oogfoto voor handen etc?) Maar ook het vertalen op zich was natuurlijk een enorm karwei, maar het is klaar en gaat in Kassel naar de liefhebbers (7 en 8 november).

Fincken/Rempackis

Maar ook het selecteren op hokken ging gewoon door. Afgelopen donderdag was ik bij de Combinatie Fincken/Rempackis uit Maasbracht waar zo’n 120 duiven op me zaten te wachten. Ik moest er toch zijn, Klaasje was namelijk met Panny Fincken naar Sicilië geweest (met de Eijerkamp groep), en kwamen donderdag van Schiphol eerst naar Maasbracht toe.
U heeft het wel vaker van mij gehoord, maar wat zit er een kwaliteit daar bij Peter, echte toppers kreeg ik in de handen. Maar ook veel toppers (als jonge duif) mochten niet blijven om het in 2010 te laten zien. Door het systeem wat Peter hanteert en zijn kennis van motivatie, training en voeding zijn er ook duiven die knalhard spelen als jong maar door de mand vallen als oude duif. Als oude duif is namelijk in principe iedere duif gemotiveerd bij iedere liefhebber (door het grootbrengen van jongen), en heeft iedere duif een goed verenpak (de rui is nog niet begonnen), dus als oude duif komt het veel meer aan op de echte kwaliteit van een duif, zijn lichaamsbouw, spieren en kwaliteit van de pluim.
Dus resumé, duiven die matig van bouw zijn, maar goed als jong vliegen door het systeem met licht/donker, training etc, gingen er toch uit !
En omdat Peter in de toekomst zijn pijlen meer naar de eendaagse fond wil schieten werd er meer op bouw en spieren gelet dan bij de pure vitesse/midfondspeler die Peter was. Maar als ik eerlijk ben zitten er tussen de jongen wel een 40 stuks die het “hebben” om te knallen als oude duif in 2010.

Zaterdag 24 oktober

Was ik te gast in Achthuizen (Zuid Holland), eerst hebben we een 40 tal kwekers in de handen genomen bij Twan Nobels, hier zaten 3 super duiven bij (twee broers en een zoon van èèn van beide), dit waren blauwe Vannoppen duiven van het soort Wijnands Maastricht.

Later die middag was ik te gast bij de Blauwe Duif te Achthuizen waar 42 jaarlingen zaten te wachten in een super mooi gebouw wat blonk van alle kanten van reinheid en trots (superschoon en goede liefhebbers). Want wie kent niet de wereldberoemde gebroeders Hagens? Hun duiven zijn verspreid over de gehele wereld en maken daar furore. Ik vond het leuk dat de gebroeders ook een toppertje hadden zitten tussen de jaarlingen.
Drie duiven sprongen er uit met een 8,5 volgens mij, waarvan de 09-158 van de heer A. Legierse uit Oude Tonge mij de beste leek voor de toekomst. Bedankt voor de super ontvangst !

Tjitte en Lesley uit Leeuwarden

Op zondag 25 oktober 2009 mocht ik de jonge duiven van deze vader en dochter combinatie weer eens bekijken (nu voor het 3e of 4e jaar), de gemiddelde kwaliteit was weer omhoog geschoten. Vooral de duiven uit de lijn Diesel x Koopman en de Vandenabeele duiven van Dick Postma komen steeds meer naar voren. En dat ze op de goede weg zijn met de harde selectie zien we aan de prestaties, uitslagen van 1 t/m 10 of 7/8 duiven bij de eerste 10 komen hier nu voor. En even voor de volledigheid, Tjitte en Lesley spelen al hun duiven het gehele jaar op nest! Niets geen weduwschap hier, gewoon nestspel! Ongelofelijk. Twee van de beste duiven voor de toekomst vond ik de 201 en 215 en voor de eendaagse fond heeft hij enkele TT kanshebbers voor 2010.
We zullen zien.

Trots als een pauw

Zo’n twee weken geleden kreeg ik een berichtje van Bas Verkerk of ik de WENC niet vergeten was? Ik had nog 3 dagen om in te sturen... W (West) E (Euopean) N (Nations) C (Cup).
Ik snel de prestaties van Missourri’s Girl op de eendaagse fond gezonden naar Jan Heikens te Groningen. Kreeg ik vrijdag een telefoontje van de heer Heikens met het verzoek de uitslagen op te sturen ter controle (of geloven ze me niet haha), onze duif was 2e van het land geworden en mag ons land vertegenwoordigen op de WENC te Dortmund van februari 2010. Dus trots als een pauw.

Super voor Bas Verkerk (hij gaf me de tip), super voor de familie Eijerkamp (de fokkers van deze superduif) en super voor ons (de spelers)

Vergaderingen

Als ik ergens de pest aan heb zijn het vergaderingen, bijna iedereen praat voor zich zelf (duivenmelkers zijn absoluut geen teamspelers).
Op vrijdag 23 oktober jl. was het in onze club weer zover en de dag erna op afdelingsniveau. Maar op beide vergaderingen werd er grotendeels in de ik vorm gesproken. Ik heb besloten (laat ik eens met ik beginnen) om niet meer naar vergaderingen toe te gaan of er in ieder geval niets meer te zeggen (alleen luisteren). Op afdelingsniveau (afdeling Friesland, waar ik niet bij aanwezig was), was het ook een hele kluif voor de leden en bestuurders. Bestuurders die in hun eigen belang spreken (of door hun vriendje ingegeven), bestuurders en afgevaardigden die niet goed geïnformeerd waren, niet weten waar ze over spreken of nog geen duif vast kunnen houden.
Er werd zelfs gesproken over een eigen eendaags fondprogramma wat niet eens synchroon loopt met het afgesproken nationaal vliegprogramma. Kiesmannen komen soms zo van de overlegtafel met net NPO bestuur, zijn het met elkaar eens, vergeten dit en komen opeens met een eigen voorstel...

Laat vitesse-spelers stemmen over vitessevluchten en fondspelers over fondvluchten. Als u persoonlijk denkt (of uw vriendje) dat 500 km ver genoeg is, vraag dan de achterban. Laat dagfondspelers beslissen over de 500 of 750 km grens, als u een “rond de kerktoren” speler bent bemoei u niet met het eendaagse- of overnachtspel. En laat overnachtspelers niet over de vitesse-spelers oordelen en of stemmen. Vergaderingen; ik word er strondziek van!

Laten we nu eens in algemeen belang denken, laat “ik” thuis als je in een bestuur plaats neemt (vooral op afdeling of landelijk niveau), en nog één keer: laat liefhebbers beslissen over hun eigen spel en niet over het spel van een ander.

Maar waar maak ik me druk over? Laat ik me druk maken om mijn eigen duifjes (en dat ga ik ook doen m.i.v. nu).

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
IFC Zeeland

Super Fondclub G.O.U.

Cor Drost

Gebroeders Homma

Johan Hamstra

Comb. Gerritsen

Combinatie Bruggeman

Marcel van Zanden

Nico Jan Koenders

A. Engelen

Cees van Heijst

M. van Ginkel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!