Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (08-11-09) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  8-11-2009
 

Op het moment van dit schrijven is het buiten mooi en stralend weer. Beter dan de laatste dagen, want eerlijk is eerlijk, ik kan er persoonlijk toch slecht tegen hoor. Als ik de klep van de laatjes open zet op deze mooie ochtend schieten ze naar buiten, draaien een enkele keer en zijn dan in geen velden of wegen meer te bekennen. Ik neem nog een sigaretje en besluit om mijn weekverhaaltje maar te gaan maken.  

Binnen staat de koffie klaar en mijn gedachten dwalen af naar de afgelopen week. Eigenlijk zijn er weinig dingen te melden qua verzorgen. De oude duiven krijgen enkele keren per week een zalig fris bad voorgeschoteld in de ren. Waar ze uiteraard graag gebruik van maken. Daarom kan ik me niet voorstellen dat er liefhebbers zijn die hun duiven nooit of te nimmer een bad geven. En echt geloof me, dit soort liefhebbers zijn er !!! Verders nog steeds na de dagelijkse schoonmaak lekker met de brander even het hok nalopen. Van de aanwezige laatjes heb ik er één verwijderd. Het duifje zat al een enkele dag niet lekker en fris. Ja, en dan is het mijn inziens makkelijk, weg er mee. Onder het jonge volkje is dat één van de gemakkelijkste selectie methodes. Niet lekker zitten een dag of wat, weg ermee. En dit zeker als de rest er stralend en mooi bij zit. Tevens heb ik ze nu voor enkele dagen op de BS gezet. Als dit kuurtje bij de laatjes gedaan is zullen ze ook eerdaags bij de oude gezet gaan worden in het grote hok. De dagen worden korter en links en rechts beginnen ook de eerste donderslagen van het vuurwerk hier in de regio alweer een aanvang te krijgen. Als ik dan uit me werk kom is de tijd er niet meer na om ze op je gemak los te laten. Dus de maanden december en januari blijven deze nieuwelingen ook maar lekker binnen zitten.

Toeval of...

Vorige week schreef ik in mijn verhaaltje het onderstaande.

Op donderdag, einde van de middag gaat de telefoon. Het is Diana Berkhout die als vrijwilliger werkt voor Samenloop voor Hoop. (www.samenloopvoorhoop.nl) Dit is een evenement die een 24 uurs loop organiseerd ter nagedastenis aan hen die zijn heengegaan aangaande de ziekte Kanker. Haar vraag, aan mij gericht was of ik kon verzorgen dat er duiven gelost zouden worden op 6 juni 2010 ter opening van dit mooie evenement. Hoe kan ik zoiets weigeren denk ik bij mezelf. Volgens mij heeft er een engeltje over haar schouders meegekeken toen ze mij benaderde. Ik ga ook enkele mensen benaderen voor hun medewerking. Lukt dit niet, dan zullen mijn eigen duiven hier op deze zaterdag gelost gaan worden. Want zeg nu eerlijk, als je net een dierbare weg heb gebracht en je dan benaderd word voor je medewerking voor zo iets moois, hoe kan je dan nee zegen !!!  

Na dit stuk kreeg ik gelijk al een leuke reactie uit het land van Flipje. Hier kunnen eventueel ook duiven vandaan komen voor de lossing werd mij aangegeven. Machtig denk ik, dat er direct al mensen reageren. Maar ja, ik had haast niet anders verwacht dan deze reactie van vriend Jan. (gekheid natuurlijk hoor Jan) Maar eerlijk is eerlijk, de duiven moeten wel los die dag. Dus laten we eerst maar even het weer voor die tijd een beetje afwachten. Mijn eigen jaarlingen zullen zeker daar op dat moment gelost gaan worden. Want zoals ik al schreef, hoe kan ik nou zoiets weigeren. Tevens werd me gevraagd of ik een stukje over mijzelf en mijn hobby kon schrijven voor hun site. Nou, dit ga ik dan natuurlijk direct doen aankomende week. Wat is er nou mooier, mensen blij maken met wat duiven te lossen en ook natuurlijk om je eigen hobby te kunnen promoten bij een toch wel breed publiek. Tegen de tijd dat het stukje is geplaatst zal ik U via dit schrijven uiteraard uitgebreid op de hoogte houden.

Schrijfwerk

Wat het schrijfwerk betreft, ja, ook dat heb ik weer opgepakt na een langere periode van niet schrijven. Ik ben gisteren op een hok geweest die mijn inziens zijn weerga niet kent. Het spel wat hier gespeeld wordt is niet mijn spel, maar zou ik ooit eens een overstap maken, ja, en dit schreef ik enkele jaren geleden ook al over dit hok, ja, dan zou ik hier aankloppen. Echt, om wekelijks met enkele duiven te spelen en dan provinciaal kampioen te worden, subliem. Bent U nieuwsgierig geworden, over een week of wat zal U van het verslag kunnen genieten. Althans, dat hoop ik dan. 

Schenking Supercup

Zoals de meesten ondertussen wel weten heb ik dit jaar voor het eerst nergens iets geschonken. Oké, zeker niet goed voor de sport want we hebben elkander meer dan nodig, en daarbij horen ook bonnen. Maar gewoon, en dit puur privé gezien ben ik er mee gestopt. Dit was geen reden voor mij om de sinds enkele jaren opgezette organisatie van de Supercup te ondersteunen. Persoonlijk draag ik dit spelverband een zeer warm hart toe en daarom dan ook dat ik van mijn eigen laatjes een prachtig laatje heb geschonken speciaal aan Piet en Frans.

Voor deze organisatie heb ik een jong geschonken uit "Joke" x "Nicky". "Joke", in 2008 nog beste Nederlandse duif Internationaal gezien over de vluchten Barcelona en Perpignan. En "Nicky", komt nog rechtstreeks uit "Monique" die voor mij de 18e Nationaal Barcelona vloog in 2005. "Monique" werd tevens moeder van "Dani" die op dit ogenblik met 8 op 8 gezien mag worden als mijn beste vliegduif.

 

Zo, hierbij wil ik het weer eens laten voor deze week. Dus voor U allen zou ik dan ook zeggen, tot ziens en of horens. Geniet van Uw duiven en van elkaar.

Tot de volgende kijk op...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gert Jan Beute Duivenproducten

Familie Huizer

Nico Jan Koenders

Van Elsacker-Jepsen

IFC Zeeland

A. Engelen

Team Noel-Willockx

Comb. Verweij-de Haan

De Marathonvliegers

Will & Falco Ebben

Aad Beerendonk

Van Hoeck-Noel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!