Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (15-11-09) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  15-11-2009
 

Zo, daar zijn we weer. Het is toch net of we niet alweer een week achter de rug hebben. Gaat de tijd nu sneller of komt het doordat we zelf ook ouder worden! Nu voel ik me met mijn 42 jaar zeker nog geen ouwe.... hoor. Maar dat de tijd steeds sneller lijkt te gaan is zeker.

Vorige week zondag, mijn wekelijkse bijdrage stond net op internet, kreeg ik de vraag gesteld of mijn wekelijkse "Kijk op..." ook tegenwoordig gebruikt kon worden op Duiven-forum. Na een enkele dag hier een beetje over nagedacht te hebben zag ik totaal geen bezwaar dat het ook op Duiven-forum te lezen zou zijn. Dus al met al staat mijn wekelijkse "Kijk op..." nu te lezen op zowel mijn eigen site, Duivensites, Duivenvlucht en nu dan ook op Duiven-forum.

Voor de lezers die via het Duiven-forum mijn bijdrage gaan lezen kan ik zeggen dat ik met mijn schrijven wekelijks probeer een beetje mijn eigen inzicht en belevenis op 'papier' probeer te zetten. Ik weet gezien de reacties die ik zo door de jaren heen heb gekregen dat ik zeker niet schuw ben van een eigen mening en een positief/kritische kijk heb op de duivensport. Ook reacties als dat ik in mijn stukjes beschrijft over wat de gewone melker voelt en meemaakt klinken mij zeker niet vreemd in de oren. Dat ik soms ook wel eens bepaalde dingen benoem, en dit op zo'n manier dat die gene die bedoelt worden het wel vatten, is mij in zijn geheel niet vreemd. 

De afgelopen week

Afgelopen zondag, bij mijn ouders op visite geweest. Mijn vader vierde namelijk zijn ondertussen alweer 74- jarige verjaardag. Daar werd ik door een Brabantse liefhebber aangesproken over hoe hard je wel moet spelen wil je met een verslag in de krant komen. Gezien de plaats waar hij vandaan komt wist ik gelijk op wie hij hiermee doelde. Ik heb verteld dat ik deze lange winter zeker eens een dag dan het Brabantse in zal duiken en daar langs zal gaan. Uit dit blijkt, en dat heb ik al vaker aangegeven, je hoef echt speciaal geen kampioen te zijn om in de krant te komen. Nee, als het spel daar is, is een bezoekje zeker terecht. Oké hoor ik U zeggen en of denken, maar persoonlijk probeer ik toch altijd mijn schrijfwerk neutraal te bekijken.

Verders verliep bij mij de duivensport rustig aan hoor. De duiven beginnen alsmaar mooier en mooier te worden. Afgelopen week heb ik er zo weer eens enkele door de handen laten gaan. Ik bemerkte dat er enkele toch behoorlijk aan de zwaardere kant waren. Ondanks dat ik ze op gevoel hun voer geeft, en dit tot er enkele gaan drinken heb ik toch besloten om ze toch maar wat minder te gaan voeren. Duiven die te zwaar worden, ruien toch niet zo goed als dat ze korter gehouden worden. En ook de laatste pluimpjes moeten er uit !!!

Zowel op de donderdagavond, als op de vrijdagmorgen (ik had een daagje vrij genomen) ben ik weer eens lekker ouderwets op pad geweest voor de krant. Dus de komende avonden heb ik weer genoeg te doen om te proberen alles weer eens op een leuke manier dadelijk aan de man te kunnen brengen.

Afgelopen week was ik trouwens aan de beurt om nu ook eens weekje de duiven van mijn buurman te verzorgen. In de zomermaanden, als de kinderen vakantie hebben en ook wij onze vakantie nemen is hij de man die hier de duiven doet. Nu ging hij samen met zijn vrouwtje enkele dagen weg en was het mijn beurt om zijn duiven te doen. Al was het maar voor een enkele dag, ik ben dan ook altijd weer blij als ie terug is hoor. Als ik uit me werk vandaan komt heb ik aan me eigen hok(kie) meer dan zat. Ik moet er niet aan denken, werken de gehele dag en dan thuiskomen en dan dagelijks de nodige meters hok schoonmaken. Nee, ik hou het wel bij het hokje wat ik nu heb. En lukt het dan niet zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan.

Hoogvliet, 24 uur samen tegen kanker

Misschien weet U het nog dat ik enkele weken geleden, een dag na het begraven van mijn schoonmoeder benaderd was door de organisatie, genaamd; "Samen loop voor hoop" om tijdens het door hun te houden evenement wat duiven te lossen. We zijn nu wat weekjes verder en ook op de door hun opgezette site staat er er nu wat over vermeld. Neem gerust eens een kijkje op deze site, http://hoogvliet.samenloopvoorhoop.nl/

Feestavond

Gisteravond de jaarlijkse feestavond van mijn eigen vereniging gehad. Dit zal ook wel de reden zijn dat ik nu wat later ben met mijn stuke dan anders. Want ja, ook ik had iets te diep in het glaasje gekeken. Maar echt, en ook bij ons is het wel eens wat in de club hoor, maar wat een gezellige en mooie avond was het weer. Gewoon een avond zoals die moet zijn. Tijdens deze avond mag ik zelf ook een mooie kristallen bokaal op komen halen. In plaats van mijn persoontje werd zoontje Tim naar het podium geroepen. Snel zegt ie tegen me, "Pa, wel meelopen hé" En als ik dan samen met hem daar zo sta, die glinsterende oogjes bekijkt, tja, wie doet me wat op zo'n moment denk ik dan.

Zo, hierbij wil ik het weer eens laten voor deze week. Dus voor U allen zou ik dan ook zeggen, tot ziens en of horens. Geniet van Uw duiven en van elkaar.

Tot de volgende kijk op ...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Nico Haesen

Aad Beerendonk

IFC Zeeland

Comb. Gerritsen

Combinatie Lokhorst

A. Engelen

Marcel van Zanden

Hans de Ruig

Theo de Kruijk

Van Hoeck-Noel

Gebr. Maas & Zn

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens