Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Een nieuwe weg Open printvriendelijke pagina
Weblog Albert de Jong  24-11-2009
 

Beste sportvrienden, waarschijnlijk is het u niet ontgaan dat er wat loos is in onze organisatie. We zijn de weg ingeslagen naar een nieuwe, betere organisatie waarin de duivensport weer kansen krijgt om de vleugels uit te slaan. Het roer moet om, daar is men het in onze organisatie over eens.

De startnotitie is aangenomen waarin duidelijk is gemaakt dat het noodzakelijk is om een andere weg in te slaan. We zijn nu op weg om duidelijk te krijgen wat allemaal nodig is om weer een aantrekkelijke sport te worden voor de leden én voor nieuwe leden.

Dit alles is geen zaak alleen van het bestuur, maar vooral een zaak van de leden. We zullen scherp in beeld moeten krijgen hoe een aantrekkelijke duivensport er uit moet zien en daarvoor hebben we een actieve inbreng van onze leden nodig. De pers heeft hierbij een belangrijke rol omdat het de pers is die veel informatie bij de leden kan krijgen. Maar we zoeken ook leden op om van gedachten te wisselen over een diversiteit aan vragen die samenhangen met de 'vlucht naar de toekomst'.

Al eerder hebben we de vraag op tafel gelegd van als we nu met onze duivensport zouden beginnen, hoe zou onze sport er dan uitzien? Zo onbevangen moeten we met elkaar de discussie aangaan. We moeten ons in ons denken niet laten remmen door hoe het nu is, maar ons bezig houden met de vraag wat aantrekkelijke duivensport is. Pas daarna komt de vraag aan de orde hoe we dat het beste met elkaar kunnen inrichten.

De discussieavonden zijn bedoeld om op deze punten opvattingen van leden te verzamelen zodat er bruikbare bouwstenen meegenomen kunnen worden om het nieuwe NPO huis mee te bouwen.

Ik zie met de nodige spanning de discussieavonden tegemoet en ik zal u op deze plaats van mijn ervaringen op de hoogte houden. Ik hoop velen van u te ontmoeten!

Albert de Jong
Voorzitter NPO

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Dick-Jan & Stephan Göbel

Marcel van Zanden

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Comb. Gerritsen

Nico Haesen

Aad Beerendonk

Will & Falco Ebben

De Marathonvliegers

Fondunie 2000

Combinatie Bruggeman

A. Engelen

Cees van Heijst

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens