Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Even tussendoor: Het verschil Open printvriendelijke pagina
Co Verbree  30-11-2009
 

Het is weer achter de rug, ik bedoel de beurzen in de Autotron, Kassel en Oostende, we hebben ze alle 3 bezocht, er is dus vergelijkings materiaal.
Nu moet U niet denken dat het een opgave voor me is want dat is het werkelijk niet, je kunt het meer zien als een uitje.
Goed eten, een pintje en praten met vrienden en kennissen is het belangrijkste, ook omdat echt iets nieuws de laatste jaren ontbreekt.
Het grote verschil tussen die drie is dat Kassel een pure beurs is en de andere 2 eigenlijk Bondsdagen, dat zie je meteen, Kassel is een harde beurs waar geld verdient moet worden en te vergelijken met onze voorjaarsbeurs te Houten maar dan groter.
De meest opvallende overéénkomst was dat op alledrie de beurzen de bezoekers aantallen terug gelopen waren, alleen bij Kassel had je daar geen erg in omdat die aantallen nog gigantisch zijn.

In Nederland waren ook verschillende standhouders niet meer aanwezig, dat is zorgelijk, maar het één heeft met het ander te maken, minder bezoekers, minder stands, daarnaast vind ik (maar dat is persoonlijk) de verschillende prijsuitreikingen erg storend werken, teveel lawaai de gehele dag, te weinig sfeer naar de overwinnaars, dat was "vroeger" anders, helaas kan het huidige bestuur hier niets aan doen dat is iets wat ze meegekregen hebben, namelijk geen geld, dat is in de vorige periode(s) verbrast.

Zeer positief vond ik dat de nieuwe bestuurders zich tussen het publiek mengden, zich voorstelden en probeerden zich op de hoogte te brengen van wat er zoal leeft onder de liefhebbers en zo hun wil toonden om er weer wat van te maken, dit in tegenstelling tot Duitsland, waar de meeste bestuursleden niet aanwezig waren omdat daar nog erg telt dat het niet georganiseerd wordt door de Bond, en België waar ze er wel waren maar zich hautain voortbewogen tussen de bezoekers, daar kon nauwelijks een lachje vanaf.

Als ze me nu vragen welke was de beste zeg ik België, vooral de sfeer was daar goed, gemoedelijk, gezellig, natuurlijk hielp daar de uitstraling van het casino ook aan mee.
Daarnaast, als je blijft overnachten, heb je er alles in een straal van 200 meter, hotel, prima gelegenheid om te eten en daarna uitgaan in de Coctail-bar welke 2 dagen geheel in bezit genomen was door de duivenliefhebbers, wat wil een mens nog meer.

Op de tweede plaats Kassel, je moet het een keer meegemaakt hebben om te geloven dat er nog zoveel mensen zijn die duiven hebben, ook jongeren tussen de 20 en 40 jaar.
Het nadeel is de rij-afstand en de moeilijkheid om een hotel kamer te krijgen (vooral de laatste 2 jaren).

Op de derde plaats komt dan natuurlijk Nederland, als je de verslagen van de organisatie leest en hoort zou het nog wel meevallen, maar de werkelijkheid is anders, te weinig sfeer, de accommodatie voldoet niet meer, vooral voor de 2e ring is totaal geen belangstelling en een te grote terugloop van de bezoekers, van degenen die wel komen is de helft om 14.00 uur al weer verdwenen en op weg naar huis.

Een triest beeld, er zal dus wat verandert moeten worden. Het positieve is dat er werkelijk wat gaat gebeuren en is gebeurt, een nieuw ambitieus bestuur, een nieuwe locatie, volgend jaar volle bak, nog even en we hebben niets meer te wensen.
Daarom nog een laatste vergelijking, Kassel is internationaal, met naast Belgen en Nederlanders opvallend veel liefhebbers uit de Oostblok landen en Portugal, Nederland en België hebben dat nooit echt gehad, maar in Oostende kwam ik naast Willem ook de fam.Wassink uit Nijkerk tegen dus toch een beetje internationaal, wie weet tot volgend jaar, ik ga als de gezondheid het toe laat in ieder geval wel, ook naar die nieuwe locatie in Nederland.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Theo de Kruijk

Super Fondclub G.O.U.

M. van Ginkel

Gebroeders Homma

Cees van Heijst

Nico Jan Koenders

De Marathonvliegers

Johan Hamstra

Van Elsacker-Jepsen

Gertjan Knoop

Marcel van Zanden

Hans de Ruig

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Postduivenveiling.com

Duivenverkoop, gratis adverteren

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!

Duindam Klimaatadvies