Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

IFC Hoogerheide eert haar kampioenen. Open printvriendelijke pagina
Jacob Kampermans  3-12-2009
 

Hoogerheide -  Zaterdagavond 21 november 2009. Kampioenen moet we eren. Grote kampioenen moet je groots eren maar wat de Internationale fondclub Hoogerheide aan waardering uit de kast haalt grenst aan het ongelofelijke.
Natuurlijke het kampioenschap van de IFC Hoogerheide 2009  is maar niet zo maar een kampioenschap. Hier strijd de top van Nederland om de aller hoogste eer. De strijd om die aller hoogste eer was dit jaar  bloedstollend spannend. Tot het laatste toe  vochten  superkanonnen om de eer. Vanaf de eerste vlucht nam Christ Musters uit Hoogerheide resoluut de leiding. Maar Frans Belleter en Johan v.d Veeken kwamen terug en haakten aan. Niks werd cadeau gegeven en de hete adem in de nek van Christ Musters, de man die al jaren ook op de zlu met de aller besten meegaat, werd steeds heter. Maar tot  en met de meet was hij de man. Waren Christ Musters, Johan van de Veeken uit Roosendaal  en Frans Beleter de mannen. Respectievelijke 1,2, en 3 op het ere schavot. Zelden was er kampioenschap die met zo’n hoog niveau Goud, Zilver en Brons binnen haalden. Kijk als je dat weet dan is het natuurlijk niet zo gek dat het kampioenenfeest van de IFC Hoogerheide tot een geweldig groots feest uitgroeide. Het dak ging er af in het Café Restaurant de Boulevard. De waardering die dit ere schavot kreeg was de enige waardering waar de trotse drie recht op hadden.

Mosselmaaltijd

Toen voorzitter Flip Steketee officieel de avond opende, memoreerde hij in het kort de ontwikkelingen van het afgelopen jaar. De herstart  van het fondcentrum met inzet van velen tot een vriendenclub waarin de sport tot het hoogste niveau kon bloeien. Naast zijn felicitaties voor de winnaars en kampioenen bedankte hij specifiek de werkers achter de schermen. 

Volle zaal met één van de prijzen pakkers Frans Belleter

De  beloning voor allen, was de feestavond het kampioenfeest wat met een echte Mosselmaaltijd voor alle deelnemers en gasten uit Zeeland, Brabant en België begon.

In memoriam Piet Steketee

Even daarvoor had de organisator sinds  jaar en dag van deze avonden Chris Musters zelf het schema  van de avond doorlopen. Samen met de ceremoniemeester, de centrumleider Johan den Ouden werd een prijzenschema gepresenteerd waarbij de inbreng van sponsors zo enorm was dat er op voorhand een geweldig applaus klonk.
Ondanks de feestelijke stemming was de avond begonnen met een moment van stilte voor de onlangs overleden Piet Steketee uit Yerseke. Één van de mannen van het sponsorgezelschap de Mosselboys uit Yerseke, die jarenlang de begerenswaardige mosseltrofee op deze avonden had uitgereikt.

IFC Hoogerheide en de ZLU

De kwaliteit en het niveau van het kampioenschap van de IFC Hoogerheide  is het beste te waarderen om meteen de prijzen te vergelijken met de nationale ZLU prestatie. Vandaar dat uw speciale verslaggever zoveel mogelijk tussen haakjes de ZLU prestaties vermeld.
Het eerste hoogte punt en loon naar werken was de huldiging van de vluchtwinnaars.

Pau:
1. (17) Christ Musters
2. (34) Mevr Jongeneelen
3. (48) Christ Musters
4. (68) Hans & John Lindenberg
5. (99) Jef Bogers

Bordeaux oud:
1. (13)Joh. V.d. Veeken
2. (33) Ph. Geerdink

Bordeaux Jl
1. Rogier Geerdink (hulde voor het jeugdlid uit een duivendynastie familie)

Barcelona:
1. (18) Piet.v.Nijnatten
2. (62) Joop v.d. Vreede
3. (96) Christ Musters

Tarbes:
1. (56) Piet.v.Tilburg
2. (75) Chr. Musters

Marseille:
1. Joh. v. d Veeken

Narbonne
1. (17) Frans Belleter
2. (44) Hans Lindenberg
3. (55) Hans Lindenberg
4. (97)John v. Buijten

Perpignan
1. (17)Joh. v.d. Veeken
2. (26)Frans Belleter
3. (38)Eric Dek
4. (51)Joh. v.d. Veeken
5. (53)Philip Geerdink
6. (77)Joh. v.d. Veeken
7. (89)Frans Belleter

Uit die uitslag blijkt niet alleen de harde kern van de IFC Hoogerheide maar laat over duidelijk zien dat deze prestatie zeker niet verbleken in de top 100 van elke vlucht, in ZLU verband. Terecht dat veel liefhebbers dachten: Doe ze dat maar eens na!

Barcelona Euregio

Een ander hoogtepunt deze avond was de huldiging van de Barcelona Ploeg 2009 in de Euregio competitie met de Belgische buren en in goede samenwerking Roger Geysen, (St-Job).
Piet van Nijnatten-Joop van de Vreede-Cees van Oers- Frans Belleter- Frans Somers stonden op het ere Podium te glunderen toen de Belgische vrienden de prestigieuze winnaars Cup uitreikte.

Extra Kampioenschappen

Een speciaal hoogtepunt op de kampioenavond zijn de extra kampioenschappen. Topspelers zijn pas topspelers al ze een prestigieuze Cup weten te winnen. De IFC Hoogerheide heeft van die toppers:

- Ere Prijs Pau Chr. Musters
- Ere Prijs Barcelona P. van Nijnatten.
- Ere Prijs Perpignan J. v.d. Veeken
- H. Vera Wisselbeker  Fr. Belleter
- H. Vera Trofee Fr. Belleter
- Theo Ernest Bokaal Chr. Musters
- Mosseltrofee Fr. Belleter
- Supercup Fr. Belleter
- Asduif Chr. Musters

In deze lijst zien we al een eerste aftekening. Was het bij de eerste prijs winnaars reeds Joh. v.d. Veeken die in beeld komt met 3 overwinningen. In deze categorie van de extra kampioenschappen zijn het m.n. Frans Belleter en Chr Musters.

Aan- en onaangewezen kampioenen

Deze huldiging was slechts de opmaat voor het grote kampioensschap. Het kampioenschap van de Generalen.

Generaal kampioenschap

De 2e plaats bij de Nationale ZLU Fondkampioenschappen en 2e plaats op de Nationale Pyreneeën cup is Chris Musters geworden. Daarnaast 12e WESM. Zijn prestaties zijn uiteindelijk in het internationale fondcentrum in Hoogerheide behaald en die liegen er niet. Het stempel wat hij als Generaal kampioen zet is: 1e aangewezen, 1e onaangewezen, 1e Generaal en daardoor de Ere prijs Generaal. De waardering voor deze duivenman die in 2008 even een minder jaar had was overduidelijk. Met name door de strijd die geleverd is.
Dat geld ook voor de mannen op de zilveren en bronzen plek. Het kampioenschap kreeg m.n. door hen de strijd die geweldige spannend werd. Dit doordat ze geen vlucht over sloegen om voor de hoogste eer te gaan. Er waren vluchten bij dat, van de Veeken of Frans Belleter, die opeisten. Maar ja, op de meet was het toch Christ Musters die de enige echte winnaar werd van het Generaalkampioenschap.

Zilver is dus Joh. v.d. Veeken uit Roosendaal: 3e aangewezen, 2 onaangewezen, 2e Generaal

Bronzen plek is Frans Belleter uit Nispen geworden: 2e aangewezen, 3e onaangewezen, 3e Generaal

4e Generaal Fr . Somers uit Hoogerheide (4e aangewezen en 5e onaangewezen). Die op een leeftijd van 80 jaar met deze prestaties 7e Nationale marathon (ZLU) werd. Een prestatie van formaat!

5e Generaal  Philip Geerdink uit Hoogerheide (4e onaangewezen)

De 5 Generaalkampioenen van de IFC Hoogerheide

Centrumleider Johan den Ouden

De nieuwe centrumleider Johan den Ouden stond er als een rots in de branding. Aan het eind van de avond was er onder zijn leiding de verloting. Er zijn sponsors en sponsors melde hij de feestgangers maar deze sponsors hebben uitgepakt wat meer dan grandioos is. Het maakte de avond compleet. Eerder die avond had hij gratis loten onder de dames uitgereikt waarop een zilveren halsketting werd getrokken.
Een zeer geslaagde feestavond mede door een strakke planning en een feestelijke sfeer. Net als met de duiven van Chris Musters alles op tijd. Zo ook deze prijsuitreiking.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Super Fondclub G.O.U.

Combinatie Bruggeman

M. van Ginkel

Gebroeders Homma

Hans de Ruig

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Familie Huizer

Team Noel-Willockx

A. Engelen

Nico Jan Koenders

Fondunie 2000

Combinatie Lokhorst

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens