Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (06-12-09) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  6-12-2009
 

Op deze ochtend, net als haast iedere zondagochtend ben ik vroeg uit de veren. Nu is deze ochtend op 6 december wel een hele speciale hoor. Zoonlief Tim is vandaag namelijk jarig. De kleine man is alweer 8 jaar geworden. Trots als hij is op zijn nieuwe fiets die hij al had gekregen, is het vandaag dan eindelijk echt zo ver. Als eerste staat deze dag op het programma, en dit voor dat de visite komt om een bezoekje te brengen bij het graf van oma. Zijn nieuwe fiets laten zien en gewoon, zijn eerste verjaardag zonder zijn oma. Ja, hoe kan het leven lopen hé zou je zeggen. Maar gelukkig is de kleine man het zelfde als zijn vader en dat is dat we steun hebben en krijgen van oma als we daar zijn. Ja, raar zullen sommige zeggen en of denken, maar ik heb gewoon echt iets met die plaats. Uitleggen kan ik het niet, maar het geeft mij een bepaald gevoel en gelukkig Tim ook. 

Een reactie

In mijn vorige "Kijk op" kreeg ik een leuke reactie. Daar de liefhebber niet met naam en toenaam vernoemd wilde worden noem ik hem in dit schrijven even liefhebber X.

Wat is het geval? Ik schreef vorige week over het duifje wat ik verwijderd had en haalde aan dat je een goeie niet snel of nooit in de kliko zou doen. En ik sloot af met "een echte goeie heeft gewoon nooit iets". Blijkbaar had ik daar bij moeten zetten zoiets als, "uitzonderingen daar gelaten". Liefhebber X reageerde namelijk met het volgende;

Hallo Johan,
Ik lees je stukjes altijd met veel plezier op zondagochtend en reageer ook niet zo gauw op iets. Maar nu heb ik toch iets wat je mening weerlegd aangaande "Echte goede duiven zijn nooit ziek". Ik denk overigens dat je gelijk hebt en dat dit een uitzondering is op de regel maar toch leuk om je te laten weten.
En inderdaad, het is zeker leuk om te vernemen.

Liefhebber X bezit een echte superduivin met in totaal nu 36 prijzen waarvan 4 x 1:100 en 19 x 1:10. Dus al met al zeker geen verkeerde. Maar nu komt het, als jong na het vliegseizoen kreeg ze een of andere bacterie en liefhebber X dacht echt dat ze na een dag of twee dood zou zijn. Als laatste redmiddel heeft hij iets van Dac (furaltadone of iets dergelijks) gegeven. Ze bleek als jong een 1e en 3e prijs gevlogen en, geeft liefhebber X aan, zo één laat je niet zomaar dood gaan. Zowaar begon ze zienderogen op te knappen en was, zoals de liefhebber aangaf echt kantje boord geweest.

Maar geeft hij aan, wie had toen nog gedacht dat ze dit allemaal nog zou gaan vliegen. Liefhebber X in iedergeval zelf ook niet.

Een nieuwe aanwinst

We weten het met zijn allen, stil staan is achteruit gaan. Daarom dat ook ik geregeld op zoek blijf naar kinderen uit goede duiven. Echt goeie, ze zijn er maar zo weinig maar de Comb. Saarloos en Zn uit Klaaswaal hebben een duivin, een "echte" goeie onder de pannen, genaamd "Iris", net als mijn dochter. Deze duivin weet als geen ander wat prijs vliegen is. Ze speelde zoal een 29e Nat. St. Vincent, 32e Nat. Bordeaux, 36e Nat. St. Vincent, 73e Nat. Marseille, 110e Nat. St. Vincent, 119e Nat. Bordeaux etc. etc. Mijn inziens zeker geen verkeerde. Dan te weten dat ze uit de zelfde vader komt als het "Moedertje" van A.P. Overwater die op haar beurt alweer moeder is van zoal de 10e Nat. Pau, 24e Nat. Bordeaux, 29e Nat. Bergerac, 30e Nat. Perpignan, 36e Nat. Barcelona etc. etc. "Iris" stond gekoppeld tegen een zoon van de gekende "Barracuda" van vader en zoon Saarloos met zoal een 6e Nat. Mont de Marsan, 16e Nat. St. Vincent, 33e Nat. St. Vincent, 98e Nat. St. Vincent etc. etc. Mijn inziens is het zeker geen verkeerde om in te brengen. Rechtstreeks uit een echte prestatie duif en kijkend naar de gehele stamboom zit het vroeg vliegen, op zowel de middag- als de ochtendlossing dit soort in de genen. En mijn inziens moet je deze hebben om te kunnen slagen. Hoe het er uit zal komen te zien, tja, de toekomst zal het leren. Maar persoonlijk heb ik er meer dan vertrouwen in.

Reactie op reportage Marijke Vink

Ik ben nog niet uit me werk of ik ontvang al een sms'je. "Prachtig verslag, groet Martijn". Dit doet me altijd wel wat, het blijkt dat anderen het dus ook leuk vinden wat ik op papier heb gezet. Ook Marijke zelf had op de dag al gebeld, en in de avond belt ze nogmaals. Zowel uit haar naam als van Henk krijg ik de complimenten over het stuk. Echt, als je dan voor je gevoel je uiterste best heb gedaan om iets moois en leuks op papier te krijgen en het dan zo ontvangen wordt, ja, altijd leuk om te horen. Buiten het verslag van Marijke Vink om leggen er nog een stuk of drie verslagen klaar te Steenbergen om geplaatst te worden. Zelf ben ik thuis ook alweer bezig aan het volgende verslag en zo zullen er nog wel enkele volgen deze winter. Met sommige heb ik al contact gehad voor een bezoek en ook zijn er nog enkele liefhebbers die ik moet benaderen. Denkt u nu ook, "nou, ik hoor eigenlijk ook wel eens in de krant thuis", schroom niet, en mail me gewoon eens. j.hamstra@versatel.nl

Gewoon een stel ouwe...

Recentelijk las ik nog ergens op een site dat we elkaar eens iets meer moeten respecteren. Of we nu de kampioen of juist de krabber zijn, probeer respect voor elkaar te hebben. Geloof me, ik kan er boekdelen over schrijven. Respect voor een ander, het zou behoren bij je opvoeding, elkaar proberen te respecteren. Oké, ondanks dat ik een gevoelsmens ben kan ik, en heb ik gewoon voor sommige mensen (nog meest liefhebbers ook) totaal geen respect meer. Waarom zult u denken! Voor mij is het simpel, gewoon de afgunst en het ouwehoeren wat die mensen kunnen doen en ook meer dan geregeld doen. Zeg het midden in iemands gezicht als Pietje of Karel iets verkeerd doen. Zeg gewoon, "Hé maat, jij vliegt te goed". Ja, klinkt vreemd hé, zoiets zeggen tegen de kampioen. Nee, lekker aan de bar ouwehoeren over Gijsje of Kees. Voorbeelden, ik kan er A4'tjes mee vol tikken. Maar nee, Johan doet dat niet. Ja, ik doe het wel, ik zal een klein voorbeeld geven. Enkele jaren geleden won een Westlandse combinatie de 1e Internationaal vanuit Barcelona. Ja, moet je kijken naar hun uitslag werd er door diverse gezegd, honderd zoveel mee. Bla bla bla, en nog meer van dit soort klets gelul. Oké, laat de totale uitslag dan slecht zijn, maar geloof me, en dit moet u echt van me aan nemen. Die honderd zoveel andere duiven die de combinatie mee hadden op deze vlucht hebben dat duifje wat internationaal triomfeerde echt niet in haar poeperd geblazen hoor. Dus bekijk zo iets eens gewoon van de positieve kant. Ik weet het, het zal soms moeilijk zijn, want sommige, en meestal zijn dit mensen die denken dat ze wat zijn of hebben bereikt maar juist helemaal niets zijn of hebben bereikt. Maar ook voor deze ..... zou ik willen weggen, probeer het eens...

Waarom dit stukje negatieve tekst?

Is dit eigenlijk wel negatief dan? Ja, volgens een normaal denkend mens is dit negatief wat ik hier zoal boven omschrijft. Maar echt, voor een gemiddelde duivenliefhebber is dit toch niet negatief zeker? Nee, het is gewoon de werkelijkheid zoals het overal in "onze" sport gebeurd. Jammer, maar het is niet anders. Nu zullen sommige denken of zeggen, "Ja, maar jij ....". Oké praat maar een eind weg denk ik dan want ik, ach laat maar denk ik .....

Is het goed, ik weet het niet maar ik wilde het wel kwijt !!!

Op eigen hok

Hier is het nog steeds even rustig als de laatste weken op het hok. Alles verblijft nog lekker bij elkander en ze zullen ook nog wel een tijdje bij elkaar blijven. Voor mezelf heb ik diverse dingen qua aanpak, nog niet op papier, maar wel in mijn kop zitten. Dadelijk zal ik het één en anders eens op me gemak uit gaan werken op papier. Maar ach, de winter is nog lang en we hebben tijd zat!

De eerste eieren

De eerste eieren zijn verkocht van de eerste ronde. Nu ga ik hier in zijn geheel geen verkooppraatje houden, nee, in tegendeel zelfs. Maar de bedoeling voor aankomend jaar is om, zowel de vlieg- als de kweekduiven zo rond half maart te gaan koppelen. En om ze dan na een dag of veertien broeden weer van elkander te doen. Ik kan ze dan op een soort weduwschap mooi inspelen en alles weer tegelijk koppelen.

Zo, nu ga ik hopelijk genieten van een leuke verjaardag van mijn zoontje. Daarom dan ook dat ik het  hierbij wil laten voor deze week. Dus voor U allen zou ik dan ook willen zeggen, tot ziens en of horens. Geniet van Uw duiven en van elkaar.

Tot de volgende...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Huub Hermans

Familie Huizer

Nico Haesen

Gebr. Maas & Zn

Nico Jan Koenders

Gertjan Knoop

J. Doldersum & Zn

M. van Ginkel

Hans de Ruig

De Marathonvliegers

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

IFC Zeeland

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens