Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Geen duivencoach meer Open printvriendelijke pagina
René Dalmolen  8-12-2009
 

Of ik mijn site wel weer eens wilde updaten, vroeg een collega duivenmelker mij. Ik weiger mensen met postduiven duivencoaches te noemen, dat vind ik nergens op klinken. Ik ben duivenmelker en geen duivencoach. Misschien komt het omdat coach mij doet denken aan voetbal en dat is een sport waar ik liever niet mee in verband word gebracht. Natuurlijk is duivenmelker ook een naam van niets, noem mij daarom maar duivenhouder.

De duivensport is enorm in beweging, de NPO heeft een ronde door het land gemaakt om de mening van hun leden aan te horen. Een prima ontwikkeling volgens mij en ik ben benieuwd wat er gaat veranderen in de toekomst. Ik hoop, dat men nu ook gebruik gaat maken van de nieuwste technieken in de sport om zo de duivensport meer van deze tijd te maken. Verder denk ik dat nieuwe leden niet in de jeugd moet worden gezocht maar in categorie mensen die met pensioen gaan en opzoek zijn naar tijdverdrijf. Om duiven te houden heb je tijd en geld nodig en beide ontbreekt de meeste jeugdigen.

Onze afdeling heeft het nieuwe vliegprogramma bekendgemaakt. Het mooie eraan vind ik, dat we met de oude duiven alles per tour vervliegen en dat we 6 vluchten hebben voor de eerste eendaagse fondvlucht. Jammergenoeg zitten er nog altijd dubbelvluchten in en overlapt het seizoen van de jongen de natour met twee vluchten. Door deze overlap zijn de jongen kansloos op de natour voor een duifkampioenschap. En er zullen minder jongen meegaan op de laatste twee jonge duivenvluchten is mijn verwachting. Iedereen denkt er weer anders over dus een programma wat iedereen zonder morren aanneemt komt er nooit.

Over mijn eigen duiven kan ik u niet veel vertellen want ik heb thuis geen duiven meer. Vrij kort na het seizoen heb ik mijn duiven bij twee collega duivenhouders ondergebracht. Mijn eigen hok is verhuisd naar de regio Utrecht en ik ben begonnen met de bouw van een ander hok. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad maar inmiddels staat het nieuwe hok overeind en liggen de pannen erop. Op dit moment ben ik binnen hokken aan het aftimmeren zodat ik begin januari de duiven kan koppelen. Het is meer werk dan ik had verwacht en het is ook nog lang niet klaar.

In het nieuwe hok heb ik door wat extra ruimte meer mogelijkheden om op een efficiëntere manier duiven te gaan houden. Of het een goed hok gaat worden, dat gaan we het komend seizoen ondervinden. Voor alle hokken loopt een gang langs wat voor mij het verzorgen van de duiven gemakkelijker maakt. Voor de kweekduiven zijn er twee behoorlijke hokken gereserveerd. Er komt een grote overdekte ren aan het hok om ze ook wat frisse lucht en beweging te kunnen geven. Te weinig ruimte voor de vastzitters was bij mijn oude hok het probleem. Om vooruit te komen in de sport is de kweek volgens mij erg belangrijk en op deze manier kan ik dit verbeteren.

Op veel hokken zijn de duiven alweer gekoppeld, deze mensen treffen het met het zachte weer van de laatste tijd. Ik wens de winterkwekers veel succes, ik wacht nog even met koppelen en timmer rustig door.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Dick-Jan & Stephan Göbel

Combinatie Lokhorst

Gert Jan Beute Duivenproducten

Comb. Verweij-de Haan

Aad Beerendonk

Hans de Ruig

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Team Noel-Willockx

Familie Huizer

Cor Drost

IFC Zeeland

Gebroeders Homma

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens