Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Algemene Vergadering Open printvriendelijke pagina
Weblog Albert de Jong  15-12-2009
 

Woensdagavond vond er een Algemene Vergadering plaats met als belangrijkste onderwerp de overname van Compuclub. In mijn voorwoord heb ik vertrouwen als uitgangspunt neergezet. Vertrouwen is een belangrijk goed in de relatie tussen mensen. Vertrouwen verdwijnt als men elkaar niet goed informeert, als men als bestuur niet transparant is in de doelen die men nastreeft  Het bestuur wil ook duidelijk zijn over het feit dat zij van mening is dat een rekenbureau van belang is in het kader van de vernieuwing, in de vlucht naar de toekomst. Omdat duidelijk was dat de commissie  en het bestuur niet op iedere vraag antwoord zou kunnen geven zou veel neerkomen op vertrouwen om mandaat voor het verdere traject te geven.

Op de ALV van oktober had het bestuur al aangegeven dat men graag een commissie uit de vergadering wilde om de mogelijkheden van overname op een rijtje te zetten. Niet het bestuur alleen maar met elkaar. Bestuur en kiesmannen. Ook hier: samen uit, samen thuis.

Voor een aantal kiesmannen was een doordeweekse avond een probleem waardoor er een paar ontbraken. Afd 6 belde 's middags als geheel af maar met de vermelding dat men voor het bestuursvoorstel is. Al tijdens de presentatie door de commissie bleek dat enkele kiesmannen vonden dat er te weinig door de commissie  gepresenteerd werd.  Jammer want de commissie had een goede presentatie opgezet. Ik had de hoop dat na de presentatie het vertrouwen zo zou zijn dat men mandaat aan bestuur en commissie zou geven voor het vervolgtraject. Ik ben namelijk van mening dat je in zaken als deze eigenlijk niet moet stemmen, je stapt samen in de trein, maar helaas moest dat wel. Een meerderheid bleek voor het verlenen van het gevraagde  mandaat.  

We zijn een weg ingeslagen naar de toekomst waar sport en spel centraal staan. We moeten ons realiseren dat we nu niet alleen maar bezig moeten zijn met het oude vertrouwde van vandaag. De uitdaging is om nu de basis te leggen voor de duivensport van de toekomst waarbij onder meer de digitale mogelijkheden ten volle moeten worden gebruikt. De automatisering en digitalisering hebben de sport al veel goeds gebracht maar we staan slechts aan het begin. We zullen daarin een actieve rol moeten spelen en de aanwezige mogelijkheden moeten ontwikkelen om juist daardoor de duivensport aantrekkelijk te houden

Albert

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Van Hoeck-Noel

Dick-Jan & Stephan Göbel

Van Elsacker-Jepsen

Combinatie Bruggeman

Gebr. Maas & Zn

J. Doldersum & Zn

Cees van Heijst

De Marathonvliegers

Will & Falco Ebben

Cor Drost

Gertjan Knoop

M. van Ginkel

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens