Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Eilandbewoners Open printvriendelijke pagina
Weblog Albert de Jong  19-1-2010
 

Vorige  week kreeg ik een mail van een liefhebber die zich verbaasde over de ik-gerichtheid van sommige sprekers tijdens het rondje land.  Het is een gegeven dat we  in een tijd leven waarin het individualisme hoog in het vaandel staat bij velen en dat resulteert er o.a. in dat men weinig rekening houdt met anderen. Het ontbreekt soms aan respect voor elkaar en men gunt elkaar niet altijd het spel en de afstand waar men voor kiest. Dat  is jammer want het bevordert niet het spelplezier dat we met het veranderingstraject  nastreven. Zaterdag heb ik op de feestavond van de Fondunie 2000 hier ook iets over gezegd en gesteld dat men op alle niveaus meer van beneden naar boven moet denken, vanuit de liefhebber, en minder van boven naar beneden.                                     

Jaren geleden konden we in de sport doen en laten wat we wilden. De maatschappelijke omgeving is echter sterk veranderd. Politieke partijen of organisaties die het welzijn van dieren nastreven stellen veel vragen of doen verzoeken aan LNV  over de duivensport. De beantwoording van deze vragen vindt plaats in nauw overleg van LNV met onze  directeur. Iedereen maar met name bestuurders moeten zich dit realiseren. In kopstukken bleek recent een bestuurder zich hier goed van bewust te zijn. We leven niet op een eiland.   

Het veranderingstraject vordert gestaag. Contouren worden enigszins zichtbaar. Deze week bespreekt het bestuur het concept Basisdocument waarin staat wat er zal moeten veranderen(nog niet hoe) en tevens welke werkgroepen er komen. Het fundament,de basis wordt gevormd door de werkgroep Sport en Spel die inmiddels al een paar maal vergaderd heeft. De sport,de competitie is de basis van de veranderingen. De andere werkgroepen  starten binnenkort vanuit deze basis.

Albert

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Fondunie 2000

Nico Jan Koenders

J. Doldersum & Zn

Nico Haesen

A. Engelen

Aad Beerendonk

Gebr. van Toor

Familie Huizer

Johan Hamstra

Van Elsacker-Jepsen

Gebr. Maas & Zn

Combinatie Bruggeman

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens