Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (24-01-10) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  24-1-2010
 

Goedemorgen!!! Waarom nu eigenlijk beginnen met "Goedemorgen"?. Nou luister, vorige week werd ik door een lieve, charmante en zeker niet onaardige dame gevraagd of ik mijn "Kijk op ...." gereed kon hebben voor negen uur in de ochtend op zondag. Ik vroeg haar nog geheel onschuldig van, waarom? Nou gaf ze aan, omdat ik iedere week je stukjes lees en ik op zondagochtend altijd rond een uur of negen in bed nog even op de laptop kijkt of het er al staat. En ja, waarom eigenlijk ook niet denk ik dan!!! Dus bij deze, blijf nog even lekker onder de lakens.

Ieder weekend voorlopig even wel wat.

De maand januari, maar ondertussen ook al februari en zelfs al enkele zaterdagen van de maand maart heb ik al weer diverse dingen in de agenda staan. Begon het jaar met het weekendje van de Z.L.U.. Aansluitend kwam de huldiging van S.N.Z.H., duivenmiddag in Krimpen, filmmiddag met Cees Donker in eigen huis en zo kan ik nog wel even door gaan. Het zijn best leuke winterse onderbrekingen en zeker als je al geruime tijd niet of nergens meer geweest ben. Nu kan ik mezelf, en dit geef ik me baas ook geregeld aan op me werk dat ook ik mezelf niet in tienen kan delen. Want echt, als ik overal naar toe moet gaan waar ik voor gevraagd wordt, tja, dan kan ik het beste me nest ook maar meenemen denk ik zo.

N.I.C. Krimpen a/d Lek.

Rond september, oktober van het vorige jaar werd ik benaderd of ik op 23 januari van het jaar 2010 de duiven zou kunnen beoordelen van het genoemde inkorfcentrum. Van alle zes de op het programma staande middaglossingen zouden de eerste drie prijswinnaars te bewonderen zijn. In het gemaakte programmaboekje, wat er trouwens meer dan super en uiterst verzorgd uitzag werd ik grootst aangekondigd. Ik zou dan ook haast zeggen, "overdrijven is ook een kunst". Maar goed, gisteren ben ik dus samen met Hamstra Sr. naar krimpen geweest.

Eerst met de kleine man naar de voetbal, en dit met zowel Monique als beide opa's. Het was een leuke pot om die kleine mannen zo bezig te zien. Het eindresultaat was dat ze met een 2-0 overwinning aan de haal gingen. Na afloop van deze wedstrijd gingen ik samen met Hamstra Sr. door naar Krimpen in afwachting wat ons daar stond te wachten.

Aangekomen werden we hartelijk ontvangen en als de duiven eenmaal allemaal zijn opgesteld werd ik benaderd met de vraag of ik ze wilde beoordelen. Dus geen keuring der duiven want dat mag niet, nee, het werd nadrukkelijk gevraagd of ik ze wilde beoordelen. Wetende dat het stuk voor stuk betere duiven moesten zijn vond ik het wel een uitdaging, maar zeer zeker ook een eer natuurlijk.

Meer geluk dan wijsheid.

Na de duiven stuk voor stuk door de handen te hebben laten gaan kwam er uiteindelijk één uit die ik als schoonste aan moest wijzen. Achteraf bleek het te gaan tussen een aankomend talent van niemand minder dan Jan Ouwerkerk en de bewuste "32" van vader en zoon van Vliet. Uiteindelijk gaf ik mijn voorkeur en dit zonder het te weten, aan de gigant van Van Vliet. Als de kaartjes op de kooien gedraaid worden blijk dat ik de juiste en beste beslissing heb genomen. En ergens ben ik best trots dat ik deze gigant er uit heb kunnen halen vandaar ook dat ik zeg, "Het zal meer geluk dan wijsheid zijn" Want echt, ik heb er nu heus geen verstand van hoor!!! Deze doffer speelde zoal op zeven inkorvingen zes prijsen waarvan vijfmaal bij de eerste honderd. Een toppertje of niet !!!

Op eigenhok.

Saai om te zeggen, het is nog steeds rusitg op de hokken in Poortugaal en eigenlijk weinig of geen nieuws. Ja, is het nieuws dat ik er vorige week nog 1 geruimd heb. Een twee jarige duivin zat mijn inziens niet lekker, daagje aangekeken en weg ermee en geloof me, ongeacht de afkomst !!!

Zo, ik laat het hier maar weer eens bij en voor een ieder

Tot de volgende Kijk op!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
De Marathonvliegers

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Will & Falco Ebben

Gebroeders Homma

Marcel van Zanden

Aad Beerendonk

Gert Jan Beute Duivenproducten

Fondunie 2000

Van Elsacker-Jepsen

Gertjan Knoop

M. van Ginkel

Huub Hermans

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens