Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (31-01-10) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  31-1-2010
 

Weer zijn we een weekje verder. Altijd maar beginnen over het weer, of dat er alweer een week voorbij is, eerst met de hond gelopen, met een lekkere pot koffie... Ik zou het eigenlijk niet meer weten hoe en waar ik eigenlijk mijn wekelijkse verhaaltje mee moet beginnen. Maar dat de tijd verdomde snel gaat, ja, dat staat als een paal. Ook op mijn laatst geplaatste stukje over die leuke, lieve en charmante jonge dame kreeg ik enkele reacties. Reacties als, "Leest Monique dat ook" of van "ik stuur je ook wel eens een mailtje maar dat neem je niet mee". "Wie was het"... Ik kan jullie vertellen dat ook mijn eigen vrouwtje Monique geregeld mijn stukjes lees ja, en maak het wat uit wie het was? Voor mij was het, en is het een leuke en aardige jonge dame!!! Wel fijn vindt ik het dat sommige je het gewoon zelf op de man af vragen of opmerkingen richting mijn persoontje erover maken. Want sommige doen dit soort dingen ook nog eens achter je rug om en geloof me, als ik ergens een broertje dood aan heb is dat er achter je rug om over je gel.... wordt.

Een voorbeeld uit het verleden

Over dat van die dame zal ik een klein voorbeeld uit het verleden aanhalen. Persoonlijk zie ik gelukkig nog steeds liever een lelijke vrouw dan een knappe vent hoor. Maar enkele jaren geleden, we hadden een kringtentoonstelling en daar stond me toch een zalig ding achter de bar op de zaterdagavond. Bah bah, wat een mooie meid was dat zeg. De nodige pilsjes later vroeg ik op de man af wat haar naam was. Ik heb namelijk de tik dat ik mijn duiven vernoem en dan zeker de duivinnen. Ze vertelde me dat haar naam Baalianca was. Maar door het nodige gerstennat kon ik het haast niet uit me strot krijgen en vroeg haar om het op te schrijven. Ze gezegd zo gedaan en kreeg ik een briefje met haar naam. Enkele minuten later, ik met het bestelde van het tafeltje waar ik aan zat de zaal weer in en weet je wat, mijn eigen bloedeigen vrouwtje wist al dat ik een briefje had gekregen van de mooie en leuke dame achter de bar. Nou vraag ik mezelf af, kan je hier nu misselijk van worden of niet. Geloof me, ik heb dit niet verzonnen en had nog te weinig bier op om het mezelf te verbeelden of wat dan ook.      

Dus, ik kan het maar niet laten. Sorry, maar ik kan het daarom gewoon niet laten. Ik moet als ik zoiets meemaak, dus dat je naam door het slijk gaat of er wordt achter je rug om over je geluld altijd daarna op de één of andere manier mijn ei kwijt. Daarom ga ik gelijk maar aansluitend even door over dat wat ik in het voorgaande al geschreven heb. Gewoon het geouwehoer achter iemands rug om. Gelukkig is dit niet iets alleen uit onze sport en komt het ook in het gewone dagelijkse leven meer dan voor. Zelfs in de beste families of op je werk komt het voor geloof me maar. Maar echt, wat kan ik hier toch misselijk van worden. Nee, wees een vent met ballen en zeg het op de persoon af. Maar ik zal het er maar niet teveel over gaan hebben of woorden aan vuil maken want echt, ook ik ben geen wereldverbeteraar. Maar er zijn spreuken en gezegden zat over dit gedoe. Daarom dan ook, "ze kunnen beter over me fiets lullen, dan over me lul fietsen"! Sorry mensen, ik moest het eventjes kwijt hoor en zeker als je sommige dingen weer eens verneemt zoals bij de afgelopen feest (lul) avond van een samenspel!!!

Van elkaar

Vorige week zondag 24 januari zijn ook hier de duiven van elkaar gegaan. De duivinnen verblijven nu in het onderkomen (en ren) van de jaarlingen terwijl alle doffers nu in het hok van de oude vliegduiven verblijven. Als dadelijk het weer een beetje gaat veranderen zullen ze ook zo nu en dan eens buiten gaan komen. Een beetje de vleugels gaan strekken voordat ze dadelijk weer dagelijks hun rondjes moeten en gaan maken. Maar, al gaat de tijd snel, dit dagelijkse trainen zal nog wel eventjes op zich laten wachten hoor.

Filmmiddag

Gisterenmiddag was het weer zover. Bij ons in het verenigingsgebouw kwam de gekende Donker, en dit helaas voor het laatst zijn kunstwerken vertonen. Samen met Hamstra Sr. en de kleine man Tim zijn we naar dit eigenlijke ware spektakel toegegaan. Er zaten films bij die ik al gezien had maar ook weer hele mooie nieuwe opnamens van het jaar 2009 zaten er natuurlijk bij. Jammer, dat een man als Donker er na 38 jaar mee gaat stoppen. Wat deze man met zowel zijn camera, maar meer nog met zijn praten allemaal teweeg heeft kunnen brengen in die jaren. Tja, zalig en duivensport pur sang. Helaas was gisteren dus voor het laatst bij ons in de club!!! En geloof me, we gaan dit missen want een tweede Donker is er niet en zal er mijn inziens ook nooit meer komen. Buiten deze middag, die trouwens meer dan goed georganiseerd was door Frank Oosterhof had Frank ook nog een bonnenverkoop georganiseerd voor een zeer goed doel. Dit was een internetverkoop en bracht alles bij elkaar toch nog een leuk bedrag op. Frank, ik kan niet anders zeggen dan bedankt jongen!!!

Schrijfwerk

De laatste weken was en is er wekelijks wel weer een schrijven van mijn hand te lezen in het N.P.orgaan / De Fondkrant. En buiten de reeks aan alles wat er al gepubliceerd is heb ik nog de nodige verslagen gereed voor plaatsing. Ook moet ik nog enkele bezoeken maken voordat we dadelijk weer wekelijks in de lucht staan te turen.

Zo, ik laat het hier maar weer eens bij en voor een ieder: Tot de volgende kijk op!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Huub Hermans

Will & Falco Ebben

Gebroeders Homma

Combinatie Bruggeman

Cor Drost

Van Hoeck-Noel

Hans de Ruig

Aad Beerendonk

Gertjan Knoop

Gert Jan Beute Duivenproducten

Johan Hamstra

J. Doldersum & Zn

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens