Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Aangeboden Open printvriendelijke pagina
Beginner  1-2-2010
 

Tegenwoordig wordt er alles aan gedaan om de waar zo goed mogelijk te verkopen. Natuurlijk hoort daar ook het verkooppraatje bij. Dat nu alles verkocht wordt wat voorheen “opgeruimd” werd blijkt wel uit de volgende aanprijzing op Duiven.net.

Koop 132

 

 

Gerard v. Schalkwijk, Lopik. Levende duivin voor de kweek. Op te halen bij het corresp. Adres.

Verkoopt goede medicijnen maar heeft ook prima duiven

 

 

Herman Finkers sprak ooit over de pasgeboren baby van de buren: “Wat een verschrikkelijk lelijk kind”. En iedere keer wanneer hij de buurvrouw met haar kinderwagen tegen kwam en hij fatsoenlijkheidhalve even in de kinderwagen moest kijken sprak hij over een lief kind: “ Wat is dat een verschrikkelijk lief kind”. “Echt een héél verschrikkelijk lief kind”. Je kunt de waarheid natuurlijk altijd een beetje omzeilen.
Dit geldt waarschijnlijk ook voor bovenstaande advertentie. Wat wel het mooiste van de advertentie is dat ze een levende duivin willen gebruiken voor de kweek!!! Ik vraag me af hoe ze het anders willen doen.

Ik laat ook wel eens vol trots mijn duiven aan een gerenommeerde buurman duivenmelker zien. Om mij niet al teveel te krenken spreekt hij van een gezonde duif of hij laat al gauw zijn oog op een andere duif vallen zonder al te veel notie te slaan op de duif die hij in de hand heeft. Eigenlijk zou ik dan al moeten weten dat er betere zijn. Natuurlijk zijn er betere anders zou ik niet meer bij hoeven halen.
Maar betere... In de hand betere wil natuurlijk ook nog niet zeggen dat ze dan ook gelijk slechter presteren dan een duif die goed in de hand ligt.
Echter, een melker bij ons in de vereniging zegt dan zonder de duif gezien of gevoeld te hebben, “ruim maar op”.
Je bent geneigd te denken dat deze man maar wat zegt. Hoe kan hij nu weten hoe goed deze duif is. Maar zijn theorie is logisch en eigenlijk niet te ontkennen.
“Weet je hoe groot de kans is dat je een goede op ruimt? MINIMAAL, want zoveel goede hebben de meeste melkers niet. Wanneer je 1 op de 20 goede hebt, échte goede hebt, dan is dat nog niet eens zo gek. En die ene goede op de 20 die herken je heus wel dus wanneer je één van die negentien overblijvers opruimt is dat niet erg want uit die ene échte goede kweek je wel weer jongen die op het niveau van die negentien zitten en met een beetje geluk, misschien zelfs wel meer dan een beetje, kweek je uit die ene een jong die deze negentien overstijgt.
En daar moet je dan mee door gaan en niet met die negentien gemiddelde duiven”.
Wat een logica…..

Tot de volgende keer.
Een beginner

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
J. Doldersum & Zn

A. Engelen

Gertjan Knoop

Comb. Gerritsen

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Comb. Verweij-de Haan

Team Noel-Willockx

Super Fondclub G.O.U.

Hans de Ruig

Gert Jan Beute Duivenproducten

Marcel van Zanden

IFC Zeeland

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duindam Klimaatadvies

Duivenverkoop, gratis adverteren

Postduivenveiling.com

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens