Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Ondernemerschap en mijn kijk op... Open printvriendelijke pagina
Weblog Albert de Jong  3-2-2010
 

De vorige keer heb ik iets geschreven over eilandbewoners en aangegeven dat we niet op een eiland wonen. Nu iets over ondernemen. Een ondernemer die een goed product op de markt brengt is tevreden als het door klanten gekocht wordt.  De tevredenheid neemt toe als  de vraag dusdanig stijgt dat het leidt tot groei van het bedrijf. Intern kunnen ondernemer en werknemers tevreden zijn. Maar een ondernemer die alleen van binnen naar buiten kijkt dreigt de slag te verliezen. Van belang is ook van buiten naar binnen te kijken. Is de klant het eens met de grondstoffen die aangewend worden. Waar komen ze vandaan en hoe is de belasting voor het milieu De buitenwereld ,de klant,de milieubeweging, de volksvertegenwoordiger is  kritisch geworden. Besturen en leden dienen bij het doen van voorstellen niet alleen met de binnenboel  bezig te zijn maar meer en meer ook met buiten. Hoe wordt daar gedacht over de duivensport. Dit laatste is van levensbelang willen we baas blijven in de eigen organisatie.

Afgelopen weekend was ik te gast bij de Franse bond,de FCF. De beurs en prijsuitreiking vond s'morgens plaats en hun congres vond in de middag plaats. De voorzitter  José de Sousa werd herkozen. Dit heeft als voordeel dat hij aan kan blijven als voorzitter van de commissie Europa. Deze commissie verzorgt de lobby naar "Brussel"in geval van dierziekten e.d.  Ook binnen de FCI is hij voor ons een belangrijke partner. In Frankrijk waren ook de Belgische inrichters aanwezig. Ook deze mensen zijn goed op de hoogte van onze "Vlucht naar de Toekomst". Het gevolg is dat de inrichters graag met het NPO-bestuur willen praten over de internationale vluchten, voor ons de z.g. ZLU-vluchten.

Als bestuur kregen we van LNV een brief met een aantal vragen over doping. Het blijkt dat de Belgische bond,de KBDB , een brief aan hun ministerie gestuurd had met de stelling dat de omliggende landen weinig doen om het gebruik van verboden middelen tegen te gaan. Dit ministerie heeft vervolgens  de omliggende landen hierover geïnformeerd. Verbazing bij de bonden van Engeland, Duitsland, Frankrijk en Nederland. Het was beter geweest dit in de FCI te bespreken waar we elkaar met regelmaat ontmoeten.                       

Najaar 2009 hebben we een brief gestuurd naar alle afdelingen met het verzoek een opgave te doen aan welke extra losplaatsen behoefte is en in welke omgeving  naast de reeds bekende losplaatsen. Van zeven afdelingen is antwoord ontvangen. Slechts twee afdelingen geven aan aanvullende losplaatsen te willen. Ik heb ongemerkt weer het nodige gezegd over de binnenboel maar ik doe ook nu een oproep niet alleen alle deuren en ramen als organisatie open te zetten maar ook actief op die buitenwereld in te spelen.

Albert

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gert Jan Beute Duivenproducten

Dick-Jan & Stephan Göbel

Combinatie Bruggeman

Gebr. van Toor

Nico Haesen

Gertjan Knoop

IFC Hoogerheide

Gebroeders Homma

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Cees van Heijst

IFC Zeeland

Hans de Ruig

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!