Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

China Open printvriendelijke pagina
Beginner  8-2-2010
 

Ik ben weer een weekje in China. Denk nu niet direct dat ik de toerist aan het uithangen ben. Als je de Great Wall een keer gezien hebt, in grote rijen dik staan te dringen om een loopje te doen op dit imens groot bouwwerk, dan bij je blij dat je dat achter de rug hebt. Heel indrukwekkend, maar één keer is genoeg. Datzelfde heb ik met de Verboden Stad. Ook een fantastische belevenis, een toeristische trekpleister in een stad, Beijing, die 24 uur per dag bruist.

Bruist van de energie. Het leeft meer dan iedere andere stad. Zelfs 's nachts waan je je in een romantische film wanneer de centrale stadsverwarming al stomend en rokend uit alle putdeksel in de straat lijkt te komen en op iedere hoek van de straat allerlei duistere dingen worden verkocht. Niet dat deze duistere dingen het daglicht niet kunnen verdragen want ze doen waarschijnlijk niets illegaals, maar in het vage schijnsel van de maan en een enkele straatlantaarn weten ze wel één of ander lekker gerechtje te bereiden waar ook gretig gebruik van wordt gemaakt.

Het is altijd gezellig druk rond zo'n kraampje. En de etenswaar ziet er ook nog wel appetijtelijk uit. Ik ben zelfs een keer bijna in de verleiding gekomen om iets van deze lekkernijen te kopen. Je tussen al die gezellige mensen scharen, die natuurlijk allemaal tegen je op kijken. Ik ben slechts 1,86 meter maar bijna een kop groter dan het merendeel van de mensen daar. Bovendien spreek ik een andere taal en heb ik een andere kop. Bij mij in de straat valt zo'n tronie niet op maar wanneer je de enige bent met een blonde, kalende kop dan wordt daar natuurlijk even over gesproken. En ze weten toch wel dat je ze niet verstaat.

Maar in ieder geval kwam ik bijna in de verleiding om zo'n lekkernij te kopen. Ach, een cola er achteraan om te ontsmetten en dan zal het met de buikloop wel wat meevallen.
Deze meneer had vlees op stokjes. Even daarvoor waren zijn stokjes op en had ik hem stokjes van straat zien oprapen. Ach, even op de barbecue en dan zijn die ook wel weer steriel.
Al die eetkarretjes zo 's avonds op straat waar iedereen een beetje omheen scharrelt heeft toch wel sfeer. Het doet je bijna denken aan de koek en sopie tentjes bij ons op het ijs.
De verscheidenheid van eten is alleen niet te vergelijken. Koek en sopie... op straat in Beijing is echter de complete dierentuin te koop. Alles wat poten heeft is eetbaar behalve dan misschien een tafel en een stoel.

Ook vogels moeten het ontgelden. Er zijn ook talloze kleine markten met pluimvee en aanverwante artikelen. Deze onderdelen liggen prachtig tentoongesteld. In een koelvitrine....nee, natuurlijk niet want het is kakelvers.
Ook duiven liggen er tussen. Keurig geplukt met de kop en poten gescheiden van de romp. Hier wordt niets weg gegooid. Ook de poten zelf schijnen gefrituurd een delicatsse te zijn. Geen wonder dat je bijna geen duiven ziet in China.

Zo kom je er wel achter welke vogel waarschijnlijk absoluut niet smaakt. Een ekster, dit is eigenlijk de enige vogel die je overal tegen komt.

Terug komend op de duiven. Je ziet af en toe een groepje postduiven hun rondjes draaien. Zo hebben flink de vaart erin en zullen het niet wagen te lang op het dak van de buren te zitten want dan zijn ze voor de kerst al naar een eetkarretje op een hoek van de straat gegaan.

Een roofvogel heb ik hier ook nog niet gezien trouwens. Dus de enige vijand van de duif is de mens en hoogstwaarschijnlijk dan de buurman.

Beginner

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Marcel van Zanden

Will & Falco Ebben

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Nico Jan Koenders

Fondunie 2000

A. Engelen

Aad Beerendonk

Cor Drost

Gebr. van Toor

Van Hoeck-Noel

De Marathonvliegers

Nico Haesen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens