Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (07-02-2010) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  7-2-2010
 

Het is al weer februari, de winter is de laatste dagen, na ons langere tijd in zijn greep gehad te hebben, best ver te zoeken. Al zijn de voorspellingen wel dat er vanaf begin van de komende week toch weer wat nachtvorst moet komen. Wat hebben we eigenlijk een berg sneeuw en troep gehad zo de laatste weken. Als we dan ook maar een mooie zomer krijgen denk en hoop ik zo!!! Maar goed, gezien dat het nog maar net begin februari is kunnen we nog meer dan genoeg van die troep krijgen. Sneeuw, oké, en nog leuk ook zo in de Kerstvakantie maar dan wel voor de kinderen. Voor mij mag het voor nu wel weer over zijn hoor. En iedereen maar zeggen dat de aarde aan het opwarmen is!!!

Los gehad

Omdat we vorige week zondag thuis waren en het weer het meer dan toe stond zijn in de middag voor het eerst de doffers, nadat ze vanaf september vast zaten weer eens losgeweest. Nou en geloof me, het was een machtig mooi gezicht toen ze de vleugels weer konden strekken hoor. Ook op de woensdag zijn ze in de middag buiten geweest. En ondanks dat ze zo'n lange tijd hebben binnen gezeten vlogen ze best goed. Op donderdag zijn de duivinnen ook weer voor de eerste keer buiten geweest. Het was wennen voor ze hoor, maar vanaf nu zullen ze zo nu en dan de komende weken/maanden weer eens wat buiten komen mits het weer het natuurlijk allemaal toe laat.  

Geschonken bon

Vorig jaar was ik op de beurs en stond ik even in de stand van First Prize Pigeons te praten met Roel van den Burg. Ik had me glaasje bier nog niet aan de lippen gezet of ik kreeg al een bon in handen gedrukt. Ik kon er niet om heen en voor ik het wist had ik een bon ingevuld voor Stichting STOP hersentumoren.nl. En zeker na het overlijden van mijn schoonmoeder was dit achteraf gezien helemaal nog niet zo'n slechte schenking. Het mooie er van vond ik dat de schenkers daarna netjes op de hoogte werden gebracht door de organisatie wie hun bon had gekocht en tevens een zeer mooie foto, gemaakt door Falco Ebben opgestuurd kregen.

   

Laten we met zijn allen toch normaal doen .....

Steeds vaker lezen we, of het nu op internet of in verslagen in de krant is, je lees steeds meer de opmerking van of over duivencoaches. Mensen mensen toch, laten we nu potverdikkie gewoon eens normaal ons volle verstand blijven gebruiken, al is dit voor vele best moeilijk natuurlijk!!! Laten we ons nu gewoon eens duivenhouder of duivenliefhebbers blijven noemen. Althans, zo denk ik er persoonlijk over. Coach, mij doet het denken aan de schaatswereld, wielersport of de voetballerij. Oké, dat we allemaal individueel onze duiven (we kunnen ook wel gaan schrijven ons team) gereed maken voor de volgende wedstrijd is duidelijk. Kijk nu eens hoe ze tegenwoordig een huishoudster noemen, met een mooi woord staat de functie omschreven als interieurverzorgster. Man, wat houden we allemaal plots van mooie benamingen. Nee, gewoon in het oude en oer Hollandse gewoon "ik ben duivenliefhebber", en verder geen gel......  

Voetbal

Gisteren met de kleine man en Monique naar de voetbal geweest. De mannen hadden een thuiswedstrijd en moesten tegen de koploper. Het werd al vrijsnel op een schitterende manier 1-0 voor onze mannen. Na de rust werd het al vrijsnel 1-1 gevolgd door een 2-1 voorsprong weer. Na wat gerommel in de achterhoede werd het vlak voor tijd 2-2. Tegen de koploper zeker geen slecht resultaat, maar jongens, om de voorsprong op het einde van de wedstrijd uit handen te geven, tja, zonde hoor.

Aansluitend naar Zeeland

Na de mooie voetbal wedstrijd zijn we huiswaarts gegaan en aan het begin van de middag zijn we naar het mooie Wemeldinge gegaan. Er stond voor huize Hamstra al langere tijd een bezoek gepland bij de familie Bruggeman. U kent hem misschien wel, de combinatie met hun meer dan formidabele Blauwe Vanoppen duiven. Eerlijk is eerlijk, het was een machtig mooie dag en ik heb een stel duiven in handen gekregen om van te watertanden.

Vandaag

Deze zondag krijg ik zelf bezoek van een (ex)liefhebber met zijn gezin. Hij is, ondanks zijn nog vrij jonge leeftijd de nodige jaren hokverzorger, (of was het coach) op de hokken van Eyerkamp geweest. Ook speelde hij in die tijd samen met zijn vader zelf meer dan formidabel. Al jaren heeft hij geen duiven meer maar geeft mij persoonlijk wel geregeld dat beetje om de ogen nog meer te doen openen. Een soort coach (oké', ik hou er over op nu) op de achtergrond zeg maar! Nee geintje natuurlijk, wij hebben met deze familie gewoon een zeer leuke vriendschappelijk band opgebouwd en dit over  de nodige jaren al. Dus deze dag, na de koffie lekker in de hokken een beetje ouwe....... met in de ene hand een lekker sigaartje en de andere een potje ..... En echt, op zo'n moment kan duivensport toch zo mooi zijn.  

De duiven zelf

Wat de duiven zelf betreft verloopt alles nog steeds op rolletjes. Wel had ik afgelopen week bij de doffers een dooie. Een dooie hoor ik U denken, ja, een jaarling doffer was met zijn kopje tussen de roosters gekomen en kwam er op de één of andere manier niet meer van tussen. Helaas denk ik dan, ik het ook niet helpen hoor.

Op papier

Nu dat ze eenmaal gescheiden zitten en alles genoteerd is heb ik tussen de bedrijven door ook al het e.e.a. op papier gezet qua koppelen e.d. Voor de vluchten hoef ik niets meer op papier te zetten daar dat allemaal al gedaan was en ook een stuk gemakkelijker is geworden voor mij. Nog een enkel weekje en dan zullen ze ook de verplichte enting krijgen en ook krijgen ze, zoals jaarlijks hun enting tegen de pokken. U kent het wel, veertjes trekken en smeren maar. Of dit nodig is om het jaarlijks te doen weet ik niet maar ik voel me er wel beter bij dat je jezelf niet ongerust hoeft te maken als je hoor als er ergens een pokken uitbraak is. Tevens zal alles ruimschoots voorafgaande aan de koppeling nagekeken worden. Keeluitstrijkjes, mestonderzoek, niets zal of wordt er aan het toeval overgelaten. Oké, sommige zien dit allemaal zelf wel zeggen ze of denken ze. Ja, ook ik kan redelijk een duifje bekijken en best wel aanvoelen of ze in redelijke doen is. Maar gewoon, alles even op medisch gebied nalaten kijken geeft me toch een fijner gevoel.  

Zo, ik laat het hier maar weer eens bij en voor een ieder tot de volgende Kijk op ....

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
M. van Ginkel

Aad Beerendonk

Van Elsacker-Jepsen

Johan Hamstra

Combinatie Lokhorst

Hans de Ruig

Comb. Verweij-de Haan

IFC Hoogerheide

Nico Haesen

De Marathonvliegers

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Team Noel-Willockx

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!