Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Internationaal Forum in Dordrecht Open printvriendelijke pagina
Wim Vos  14-2-2010
 

Mid- en Dagfondclub (Club M-E-D) uit Zuid-Holland organiseert met succes bijzonder aantrekkelijke evenementen binnen de duivensport. Dat doet zij voor leden van de samenspelen Groot Rotterdam, Drechtsteden, Zuid-Holland Oost en de Hoeksche Waard.
Het seizoen is weer in aantocht en de eerste attractie staat er aan te komen. De Club M-E-D gaat een ware happening organiseren in de vorm van een Internationaal Forum. Nu zijn er forums genoeg maar voor dit forum zijn ze er in geslaagd dank zij de spontane hulp van Jan Hermans om u iets te kunnen bieden van uitzonderlijke en Internationale klasse.

Alle leden hebben een uitnodiging ontvangen en kunnen met 3 introducés deze avond bijwonen. Het bestuur is er inderdaad in geslaagd om een bijzonder programma te bieden.

Dat programma ziet er als volgt uit:

 • 19.30 uur Zaal open en er is koffie met...
 • 20.00 uur Welkomstwoord namens het bestuur van de Club M.E.D.
 • 20.10 uur Informatie van en over de Club M.E.D. voor het seizoen 2010 door het bestuur.
  >>> Nieuwe leden kunnen zich op geven, zij ontvangen na betaling van het lidmaatschap (kost maar € 10, =) meteen al een zak voer.
 • 20.30 uur Voorstellen forumleden door de Forumleider dhr. Jan Hermans
 • 20.45 uur Presentatie door de leden van het panel
  Vragen vanuit de zaal en vragen mogen ook vooraf mondeling of schriftelijk worden ingediend.
  Korte pauze
  Beantwoording van de vragen door het panel
 • 22.30 uur Dankwoord voor het Forum

De samenstelling van het panel belooft een interessante en boeiende avond !

 • Jan Hermans
  Hoofdredacteur van sportblad de Duif, Vormgever aan de meest tot de verbeelding sprekende competitie duivensport, de Gouden Duif, Wereldwijd toonaangevend bij zaalverkopingen en zelf vermaard speler.
 • Jan Hooijmans 
  Zonder enige twijfel doorgedrongen tot de wereldtop. Jan Hooymans uit Kerkdriel  voor de eerste keer in een forum,  kende in 2009 een absoluut wonder seizoen met o.a. 2 NPO overwinningen en een ganse reeks teletekst (TOP 10 NPO) noteringen, hij breekt alle records op de vluchten maar ook zijn publieke verkoop late jongen werd een sensatie. € 96.000 euro voor een zusje van zijn superduif  “HARRY”.
 • Dr. Henk de Weerd 
  Henk de Weerd als gerenommeerd duivenarts, hij is bekend over de gehele wereld als het gaat over medische begeleiding van postduiven.
  Hij heeft spontaan zijn medewerking toegezegd en is bereid open en heldere adviezen te geven. Vele tophokken worden door hem medisch begeleid.
 • Pascal Ariën 
  Van de Comb. Verreckt-Ariën uit Tessenderlo België, absoluut de beste speler in België van dit moment. In 2009 maar liefst 9 provinciale overwinningen en maar liefst 23 provinciale zeges de laatste 7 jaar. Productmanager bij Duracell en hij heeft in 7 jaar de wereldtop bereikt in de duivensport. Graag geeft hij zijn geheimen (als die er zijn) prijs.
 • Serge Elsacker 
  Van de Comb. Elsacker-Jepsen uit Schilde in België. Een super op de mid- en dagfondvluchten vanaf 2001 werden zij;  2e-3e-5e-7e-8e-10e en 10e  Nationaal kampioen op deze afstanden. Een man/vrouw combinatie die al 30 jaar top spelen. Gestart met de Meulemans duiven, aangevuld met de Janssenduif naar de top van Belgie.

Het bestuur van de Club M.E.D. biedt een programma dat een volle zaal verdient. Het belooft een unieke promotie van de duivensport te worden. Duivensport een leuke hobby !

Maar er is meer! Club M-E-D organiseert al 5 jaar de fantastische Dutch  Golden Classic  dat is een kweker/koper race met jonge duiven waaraan de echte top van de Nederlandse duivensport spontaan meedoet door 2 jonge duiven in te zetten. Die worden verkocht aan de leden van de al eerder genoemde 4 samenspelen. Die gaan er mee spelen en strijden dan op 50/50 basis tussen de kweker van en de speler met de duifjes om een prijzenpot van maar liefst € 30.000, =

Attentie deelnemende kwekers: De duiven kunt u in Dordrecht aanleveren elke zaterdagmorgen in maart, dus de 6e – 13e – 20e en de 27e in het gebouw van de DC & VB.

Attentie deelnemende kopers (uitsluitend voor leden van de samenspelen  Groot Rotterdam, Drechtsteden, Zuid-Holland Oost en Hoeksche Waard): Ook als u geen duiven hebt ingezet kunt u door het kopen van één of meerdere jonge duiven op bovenstaande data met kwaliteitsduifjes meestrijden om die fantastische prijzenpot.

Beide evenementen vinden plaats het gebouw van de D.C. & V.B. te Dordrecht. De forumavond; op vrijdagavond 5 maart. Open vanaf 19.30 uur en de toegang is gratis!!
De verkopingen; telkens op alle zaterdagen in maart. Aanvang 14.00 uur

Een mooie start en het bewijs dat duivensport leeft en voor iedereen aantrekkelijk kan zijn!

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Cees van Heijst

Familie Huizer

IFC Hoogerheide

Cor Drost

Hans de Ruig

Comb. Verweij-de Haan

Van Elsacker-Jepsen

Theo de Kruijk

Van Hoeck-Noel

Nico Haesen

Huub Hermans

De Marathonvliegers

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!