Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Ahaaaa!!!!!... een vrijwilliger!!!! Open printvriendelijke pagina
Beginner  19-2-2010
 

Hier is het altijd de gewoonte om achterom te komen. Een voordeur hebben we wel maar die wordt eigenlijk alleen maar gebruikt door vreemden. Alleen hier zit dan ook een deurbel. Bij de achterdeur heeft iedereen zo zijn eigen aankondiging en na verloop van tijd hoor je aan de roffel of een ander eigen geluid vooraf al wie door de deur komt.

Ook nu was er een ‘folluuuk’. De deur gaat open en twee man sterk staan in de keuken.
Het is een ‘zware delegatie’ van de duivenvereniging. De voorzitter en penningmeester zijn net als veel vrijwilligers in andere verenigingen bijna full time met hun hobby bezig.
Toevallig waren het ook nog eens de twee personen die mij zo geweldig hebben geholpen aan jonge duiven om op te starten. Als beginner valt het niet mee om van nul af aan alles op de rit te krijgen maar door deze twee fantastische mensen kon ik snel aansluiting vinden in de vereniging. Ze steunden mij ook geweldig met advies en hoewel ik nogal eigenwijs ben nam ik van deze twee mannen graag hun wijze- en ervaren raad aan. En nog steeds kan ik bij ze terecht. Is het niet voor een paar jonge duiven dan wel voor een kopje koffie en een beetje duiven(p)raad.
Nu kwamen ze net van een schilderklus. De kozijnen van het clubgebouw waren aan vervanging toe. De nieuwe kozijnen staan inmiddels in de werkplaats en worden door deze ‘vrijwilligers’ geschilderd. De naam vrijwilligers voor deze mensen is net als bij vele vrijwilligers in andere verenigingen eigenlijk een foute benaming. Het enige wat ze vrijwillig deden was akkoord gaan met hun functie.
Verder brengt hun functie zoveel verplichtingen met zich mee dat je nog nauwelijks kunt spreken van ‘vrijwillig’. 

Ze waren in hun schilderskloffie en net klaar met de klus maar op mijn vraag of ze trek hadden in een kop koffie gingen ze niet in. Ze hadden het te druk want ze moesten nog bij alle leden langs.
Nu moet u niet direct gaan denken dat we in een achtergebleven gebied wonen waar de telefoon nog uitgevonden moet worden en we ook nog niet van internet verkeer of e-mail hebben gehoord, nee, dit had zoveel belang dat ze deze boodschap persoonlijk kwamen brengen.
Dit deed me een beetje denken aan de verhalen die je leest over vroeger tijden wanneer iemand was overleden. Hier gingen dan dames in zwarte gewaden over straat. Ze belden dan al jammerend en klagend bij alle huizen aan om iedereen het droevige nieuws te vertellen.
Ik zette me al een beetje schrap.
Gelukkig viel het mee. Er zou morgen een ingelaste vergadering zijn omdat het bestuur graag de mening van de leden wilde weten omtrent wellicht een nieuwe regio indeling.
Wat is er een ruring in ons duivenland. Geweldig eigenlijk want stilstaan is achteruit gaan wordt er dan gezegd. Steeds moet je achterom kijken of je ook iets fout hebt gedaan en dan proberen hier lering uit te trekken. Jammer is het dan wel, dat sommige mensen vanaf de zijlijn altijd weer kritiek moeten leveren zonder dat daar iets me gedaan ‘kan’ worden.

Ook het NPO is goed op weg om een nieuwe lijn uit te zetten. De leden worden gevraagd hierop te reageren zodat het bestuur wat feedback heeft. Zij kunnen aan de hand van die reacties dan misschien tot een eenduidend standpunt komen richting een vernieuwde organisatie. Wat ik mij nu afvraag: zijn er vanuit de leden nu werkelijk punten naar voren gekomen waarvan het NPO bestuur zegt; “dat wist ik nog niet, daar kan ik wat mee”?
Ik betwijfel het.
Wat ik ermee wil zeggen?
Wanneer we een aantal wijze mannen hebben zitten in een bestuur (en ik denk dat dit het geval is, zeker in de Friese regio), hetzij op regionaal -hetzij op nationaal gebied, geef ze dan het vertrouwen. En geef ze misschien handvaten waar ze mee verder kunnen maar zit niet te klagen en te mokken over hoe slecht het allemaal gaat want daar schiet niemand wat mee op.
Ik heb er vertrouwen in.

Tot de volgende keer
Beginner

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Gert Jan Beute Duivenproducten

IFC Hoogerheide

Gebr. Maas & Zn

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Fondunie 2000

Aad Beerendonk

Combinatie Bruggeman

Cees van Heijst

Comb. Gerritsen

Theo de Kruijk

Gebroeders Homma

IFC Zeeland

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Duindam Klimaatadvies

Gezondere duiven door gezond licht!

Postduivenveiling.com

Duivenverkoop, gratis adverteren