Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (21-02-10) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  21-2-2010
 

Ik had het nog niet geschreven twee weken terug of het hele land lag alweer onder een fikse witte deken. Echt, ik ben het meer dan zat, en voor hen die nog steeds sneeuw willen hebben, ga dan maar naar de wintersport. Nee, geef mij nu maar een voorjaarszonnetje en laten de bomen maar weer snel gaan uitlopen. Persoonlijk ben ik dit weer meer dan zat.

Zo ziek als een hond.

Vorige week was er geen "Kijk op ...." van mijn hand. De reden was dat ik vrijdag- op zaterdag zo ziek als een hond was geworden. Nadat Monique op donderdag onderuit ging was het Johan zelf die ruim een dag daarna onderuit ging. Ik werd in de nacht wakker en wist dat Monique een emmer naast haar bed had staan. En wonder boven wonder, in een pikdonkere slaapkamer wist ik precies op tijd mijn kop boven de emmer te hebben want anders had een toch een behoorlijke troep geweest. Heel de zaterdag op bed gelegen en op zondag kreeg ik nog geen hap door me strot. Alles wat ik nam kwam er even snel weer uit. Echt, wat kan je dan toch beroerd en gammel zijn. Ik dacht nog, als ik nu een jonge duif had geweest had het misschien me kop wel gekost !!!

Hoe mooi kan je iets aanprijzen.

In eerdere stukjes van mij, en zeker deze winter heb ik het al vaker geschreven. Verkopingen, je wordt er haast mee dood gegooid. Totale verkopingen op de jongen na, totale verkoping door ziekte, totale verkoping door zus of verkoping door zo. En hoe mooier je het brengt, hoe ....... Nu ook weer. Een plaatselijke liefhebber maakte kenbaar afgelopen najaar dat hij ging stoppen. Zo gezegd en zo gedaan en alle duiven kon hij tegelijk van de hand doen. Nu, enkele maanden later worden zijn duiven aangeboden onder het mom van, "Fondkampioen X bla bla bla". Niets ten nadelen van de persoon in kwestie, nee zeer zeker niet. Maar laten we even eerlijk zijn en blijven, bij de kampioenen heeft hij nog nooit of te nimmer gestaan met deze duiven. Oké, hij had duiven aangeschaft van een hok dat jaren terug zeer goed draaide maar ook al meer dan achterhaald is maar ja, commercieel zijn ze wel. De duiven van die liefhebbers in kwestie blijven gewild en geld waard. Dus, wat koop je, inderdaad, je koopt naam op papier en duiven die .......... Nu wil ik hier ook niet in aangeven dat die duiven niet goed zijn. Misschien lag alles wel aan de liefhebber in kwestie. Maar verkopende partij toch !!!! En sorry mensen, als je dan ook nog eens kijk wat de totale verkoop heeft opgebracht. Maar goed, ik zal er verders echt maar geen woorden over vuil maken maar dat .......

Nog zo'n verkoop.

In de voorlaatste uitgave van De Duif stond mijn eigen naam met foto ook nog vermeld bij een zogezegde totale verkoop op de jongen en de jaarlingen na. Oké, ik had van dat hok best een leuke duif gekocht enkele jaren geleden. Maar om nu gelijk in de krant te zetten dat het mijn "beste" kweekduif was. Sorry, dit gaat me allemaal te ver. Moet ik hier nu nog woorden aan verspillen aan het papier? Nee mensen, wij, of misschien beter gezegd, jullie willen besodemieterd worden. Oké, je koopwaar zo goed als mogelijk aan de man proberen te brengen zou iedere koopman doen. Als je gewoon zo eens om je heen kijkt en bemerk hoe sommige hokken gepromoot worden, ga ja dan zoeken in de uitslagen, dan .......... En voor zulke hokken worden duiven dan nog met de mooiste woorden aangeprijst. Voorbeelden, nee, die hoef ik zeker toch niet te geven, en zou ik het wel doen, ja, dan krijg ik weer die bekende emmer stront over me heen. 

Wat denken jullie nou allemaal.

Vreemd hé, ik ben nu best eens benieuwd wat jullie nu denken na het voorgaande gelezen te hebben? Maar ach, wat jullie er ook van vinden, het is gewoon mijn inziens dat de mensen bedonderd willen worden en ook worden. Maar als ik dan ook weer eens kijk naar het volgende dan snap ik het helemaal niet meer. Een plaatselijke jonge gast, sinds enkele jaren laat hij werkelijk machtig en mooi duivenspel zien en laat met grote regelmaat de concurrentie zijn poeperd zien. Als die jonge knul een bonnetje schenkt, wat al zeldzaam is, dan laten de plaatselijke liefhebbers hem lopen voor een paar centen. Hoe raar kan het allemaal zijn en lopen !!!

Zo dadelijk voor een verslag weg.

In de loop van deze ochtend ga ik samen met zoonlief op stap voor alweer een verslag. Ja, de laatste tijd heb ik het er druk zat mee. En dan nog wetende dat ik er nog diversen moet schrijven en daarom dan ook nog op bezoek moet gaan. Maar geloof me, we zijn nog niet aan het vliegen en ik zal, ondanks mijn beperkte vrijetijd proberen voor een ieder wat tijd vrij te maken. Ik ga dadelijk nu eens niet bij een fondman op bezoek maar bij iemand van het andere werk. Zijn naam, nee, dat schrijf ik nog niet hier. Maar dat ik persoonlijk al langer meer dan onder de indruk ben van zijn spel zal ik U wel verklappen. En buiten mij zijn er de nodige andere, en dat weet ik weer uit gesprekken die ik zo nu en dan eens heb zeer onder de indruk van zijn spel. Ik hoop dan ook dat ik dadelijk met mijn bijdragen U een leuk en interessant verhaal kan en mag aanbieden.

Op eigen hok.

Hier op eigenhok hebben de duiven ook weer hun verplichte jaarlijkse enting gehad. Aansluitend heb ik de duiven ook direct geent tegen de pokken. Ja, dat doe ik jaarlijks altijd en dat is ook de reden dat ik mezelf nooit geen zorgen maakt als er een uitbraak komt in het seizoen van pokken. Verders heb ik al het papierwerk in orde gemaakt. Hoklijsten, entlijsten en nog eens alles wat uitgebreider op papier gezet qua koppeling en het aankomende spel. Nog een enkel weekje en dan zullen ze gekoppeld gaan worden. De vliegers zullen na een 10 tot 12 tal dagen broeden weer van elkaar gaan waarna ze de eerste weken gescheiden ingevlogen zullen worden. Geen gemekker met een nacht overstaan met eitjes of jongen. Nee, gewoon wekelijks de mand in en dan, als ze dan eenmaal weer goed zijn ingespeeld kunnen ze op een vooraf geplande datum gekoppeld gaan worden voor de vluchten waar ze naar toe moeten/gaan.

Zo, ik laat het hier maar weer eens bij en voor een ieder 
Tot de volgende kijk op ....

Groet Johan

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Huub Hermans

Aad Beerendonk

J. Doldersum & Zn

Familie Huizer

Super Fondclub G.O.U.

Van Hoeck-Noel

Comb. Verweij-de Haan

M. van Ginkel

Marcel van Zanden

Combinatie Lokhorst

Combinatie Bruggeman

Team Noel-Willockx

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!