Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Dortmund 2010 Open printvriendelijke pagina
Gert Jan Beute  26-2-2010
 

Van vrijdag de 12e februari tot en met zondag de 14e was het weer zover, de beurs in de Westfalenhallen te Dortmund. Ditmaal een vrij kleine beurs, door een foutje bij de Duitse Bond waren de hallen niet besproken voor januari en toen ze daar achter kwamen was er alleen nog dit weekend en met carnaval en het begin van de Olympische spelen was het heel slecht gekozen. Minder dan de helft van andere jaren was het gevolg (dit foutje maken ze niet snel weer).
Maar was het gezellig? Natuurlijk, iedereen was er, ik heb alle grote namen weer langs zien komen, maar ook alle fanatiekelingen waren er weer. Voor ons persoonlijk is het altijd groot feest, we gaan met Jos en Marijke Voorman en Guus van Aken van de Koerier films, we zien het als werk maar zeker ook als 4 dagen plezier.
Voor ons was het een beurs met een gouden rand: We werden Europees Kampioen op de Eendaagse Fond met onze Missouri’s Girl (zie foto’s). Lees het relaas:

Europacup

Enkele dagen voor einde inschrijving kreeg ik een mailtje van Bas Verkerk: Gert-Jan, je vergeet de Europa-Cup toch niet hè? Ik hem teruggeschreven: Zou ze in aanmerking komen?
Waarschijnlijk wel ja, ze heeft een laag coëfficiënt, dus ik zou haar maar snel melden bij Jan Heikens .
Jan snel gebeld: Kan het nog? Ja hoor je hebt nog 5 dagen, dus tijd zat.
Een paar dagen later kreeg ik reeds de vraag om de uitslagen op te sturen, dus dan word het al spannend.
Toen de uitslag bij B.O.T.B bekend was, wisten we ook dat het bij de W.E.M goed kwam (West Europese Cup).
We wisten dat we in ieder geval 2e zouden staan op het lijstje bij dagfond, later door het uitvallen van Jan Hooijmans, sprongen we naar de 1e plaats. Later hoorden we dat de W.E.M was gewijzigd in Europa-cup omdat heel Europa kon inzenden vanaf 2009.

Vorige week woensdag avond de duif naar Steggerda gebracht, naar Albert Jan de Jong (NPO voorzitter), hij ging donderdagmorgen naar Veenendaal (NPO bureau), kon dus mooi onze duivin meenemen, wij gingen ook wel naar Dortmund maar, dan moest ik over Veenendaal en nu konden we gelijk met de Koerier (duivenfilms) over de grens naar Dortmund om onze stand op te bouwen.
Toen we om 14.00 uur (donderdagmiddag) aankwamen zat Missouri’s Girl reeds in haar kooitje.
De Europacup duiven zaten in mooie houten kooitjes, zeer goed verzegelt, en er liep dag en nacht een bewaker bij. Je kon ze goed zien, maar moest toch achter een touw blijven (ongeveer een meter).
Vrijdagmorgen om 08.00 waren we weer aanwezig in de Westfalenhallen te Dortmund, en lazen we in de speciale Europa uitgave van de Brieftaube dat Nederland 1e was geworden in het landenklassement (Beste Vitesse/Midfond duif, Beste eendaagse Fondduif en Beste Grote-Fondduif). We sprongen dus een gat in de lucht, onze duif was 1e geworden van Europa.
Vanaf dat de hal open ging, stroomden de felicitaties binnen, echt honderden mensen kwamen even langs de stand om me te feliciteren, enkelen wilden zelfs met me op de foto hahaha.
Over de gehele dag hebben we enkele gesprekken moeten voeren over de verkoop van onze duivin, maar ik hou het af omdat ze nog geen eitje heeft gelegd na 1 december (toen had ze 1 eitje naast de schaal liggen), wanneer dat weer lukt praten we misschien weer met deze heren

Zaterdag waren we ook weer om 08.00 in de hal aanwezig (wekker om 06.30 uur), rond 18.00 uur waren we weer in het hotel om snel te douchen en om te kleden, toen nog naar onze vaste Italiaan in de stad en om 20.15 uur kwamen we de hal binnen. Jan van der Pasch, Co Verbree en Edwin Hoogland hadden 6 plaatsjes voor ons vastgehouden gelukkig (Jos en Marijke, 2 Duitse vrienden (secretaris en voorzitter R.V. Maagdenburg) en wij beidjes.
Vanaf 20.00 tot en met 24.00 uur was er een groot scala aan internationale artiesten te bezichtigen en beluisteren, tussendoor werden de Duitse Verband prijzen uitgereikt (Duits Kampioenschap en Asduiven). Rond 00.15 werd het even stil op de bühne, en opeens kwamen er jeugdspelers uit alle landen met hun vlag de zaal binnen, de mensen gingen staan en applaudisseerden voor deze jeugd, deze toekomst van de duivensport.
De voorzitter van de Duitse bond pakt de microfoon weer bij zich en sprak over de eerste Europacup voor landen (het was tot afgelopen weekend alleen voor west Europese landen), over vriendschap tussen de landen en over de superduiven die deelnamen aan deze cup (tussen de Olympiades in). Toen riep hij de eerste 3 prijswinnaars per categorie naar het podium, de prijzen en coëfficiënten per duif werden genoemd en werden we allemaal gefeliciteerd door diverse bobo’s.
Nadat de prijzen per duif waren uitgereikt, werd Nederland gehuldigd als beste duivenland 2009 met grote voorsprong zelfs, zelfs op de Vitesse, waar België toch groot in is geworden waren de eerste plaatsen voor Nederlanders.
Toen was het even tijd voor de internationale pers om foto’s te nemen gevolgd door het Wilhelmus. Alle aanwezigen in de zaal gingen staan. Na afloop door de mensenmassa snel naar de taxi en hup naar ons Hotel, het was inmiddels bijna 02.00 en op 06.30 ging het wekkertje weer.
Zondagmorgen om 08.00 waren we weer in onze stand aanwezig en de gehele dag kregen we mensen “over de vloer” om ons te feliciteren.
De heer van der Aa (NPO), kwam nog even aan met de “gouden plak” in onze stand om een kiekje te maken. Deze Gouden plak was natuurlijk voor de gehele Nederlandse afvaardiging.

Kom volgende week in Houten de beker met de grote oren even bekijken!

Bedankt voor de fijne mailtjes en berichtjes.
Fam Beute

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Comb. Verweij-de Haan

Huub Hermans

Super Fondclub G.O.U.

Fondunie 2000

Nico Jan Koenders

Gert Jan Beute Duivenproducten

Cees van Heijst

Van Elsacker-Jepsen

Nico Haesen

Gebroeders Homma

M. van Ginkel

Hans de Ruig

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens