Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Gerookte duivenborst Open printvriendelijke pagina
Beginner  4-3-2010
 

Je zult verwachten dat al die liefhebbers die duiven hebben en met regelmaat selecteren toch wel weten hoe goed deze duiven smaken? Maar niets is minder waar. Tenminste, voor zover ik weet. De meeste duivenliefhebbers durven hun eigen duiven niet op te eten.

Ik vind eigenlijk dat ieder leven gewaardeerd moet worden en wanneer dit leven dan beëindigd moet worden, dit op een weidelijke manier moet gebeuren. Misschien is dit een beetje een delicaat onderwerp en een niet duivenliefhebber zal nu misschien direct reageren.

‘Ja, eerst duiven fokken en wanneer deze niet snel genoeg zijn, dan worden ze “uitgeselecteerd”. Hoe diervriendelijk zijn duivenmensen eigenlijk’. En dan moet ik zeggen dat deze mensen ten dele gelijk zouden hebben wanneer we een duif niet een reële kans zouden geven om zichzelf te bewijzen.
Maar wanneer deze duif de kans heeft gehad en te licht is bevonden en ze op een humane manier is uitgeselecteerd om vervolgens in een lekker recept te worden verwerkt, heb ik daar absoluut geen probleem mee en ik kan me ook niet voorstellen dat enig ander persoon daar wel een probleem mee zou hebben misschien afgezien van die enkeling die vegetariër of zelfs veganist is.

Persoonlijk ken ik iemand die veganist is. Hij eet of gebruikt niets wat ook maar iets met dieren te maken heeft. Dat gaat zelfs zover dat hij ook niets neemt waar een bepaalde kleurstof of conserveermiddel afkomstig van dieren in zit. Bijvoorbeeld heb je de kleurstof Cochenille wat afkomstig is van gedroogde schildluizen. Veganisten hebben bijvoorbeeld ook geen leren schoenen aan. Ik heb hier wel respect voor maar zelf ben ik een liefhebber van dieren in verschillende vormen, levend en dood. Ieder mens is anders zullen we maar zeggen.

Maar enfin, ik keur het zinloos doden van dieren af zoals ik het wel eens zie bij bijvoorbeeld rallyvissers die voor hun plezier gevangen visjes een aantal uren levend in een plastic zak laten om vervolgens gezamenlijk deze plastic zakken te wegen en daarna zo in de container te kieperen. De rallyvisser met het meeste gewicht aan vis heeft gewonnen.

Nu weet ik dat deze witvisjes voor ons niet echt lekker zijn maar gooi dan deze visjes in een leefnet en na gewogen te zijn, weer terug in het water. Of anders, geef ze aan de reiger die altijd wel trek heeft in een extraatje. En zo kom ik op mijn duivenborstje.

Ik heb zelf een rookoven. Fantastisch. Je kunt ze kopen op internet, bijvoorbeeld op http://recatec.nl/rookovens.html. Iedereen kan er mee omgaan. Warm roken van stukken spek, heerlijk rode poontjes, koud roken van een stuk zalm, of wat dacht u van een heerlijk gerookte duivenborst.

Het water loopt je in de mond. Als ik u was zou ik het eens proberen!

Beginner

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Familie Huizer

M. van Ginkel

Gebroeders Homma

Nico Haesen

Cor Drost

Huub Hermans

Super Fondclub G.O.U.

Aad Beerendonk

Will & Falco Ebben

Marcel van Zanden

Comb. Gerritsen

A. Engelen

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Gezondere duiven door gezond licht!

Ad Schaerlaeckens