Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Kijk op de week (07-03-10) Open printvriendelijke pagina
Johan Hamstra  7-3-2010
 

Zo, na een weekje geen "Kijk op ...." geschreven te hebben zijn we er nu wel weer. De reden dat ik niet geschreven heb vorige week was dat ik met vrouw en kinderen lekker een weekje er tussenuit ben geweest. De kinderen hadden vakantie en we zijn dan ook een weekje, zo lekker net voor het seizoen hier zijn aanvang (koppelen) gaat nemen, weggeweest. We zijn een weekje in het, voor mij meer dan mooie, Limburgse geweest. Tijdens deze dagen heb ik, ondanks de vakantie ook nog een hokbezoek gebracht met vrouwlief en de kinderen aan "Miene Piet" en zijn Marianne. "Miene Piet", zullen sommige denken en of zeggen. Nou, in deze heb ik het over Piet Hendrickx uit het Limburgse Besel. Ik, of beter gezegd wij hebben dit meer dan sympathieke stel leren kennen na de vakantie van de Club der Azen te Alicante van enkele jaren geleden. Het was ook hier weer een leuke middag, en na een rondleiding op de hokken kan ik niet anders concluderen dat hij van zijn vriend Jantje Theelen een stel machtige duiven daar onder de pannen heeft zitten.

Reacties op mijn laatste .....

Op mijn laatste stukje kreeg ik van verschillende kanten reacties. Leuke, goeie, mooie maar ook domme en nog meer........ Op, en via Duivenforum heb ik nog een reactie geplaatst op zo'n reactie, en dat terwijl ik me eigen voor genomen had om op dit soort zaken juist niet meer te reageren. Voorheen, toen je nog het forum had op de site van IPC klom ik er ook geregeld in. Resultaat, hoop geouwehoer aan je kop en ook vaak mensen die ..... Dit was dan ook de reden dat ik me daar, ondanks het al langer aanhoudende commentaar van Monique om er mee te kappen er dus inderdaad mee gestopt ben. Ach ja, verstand komt met de jaren zeggen ze hé! Ook met mijn eigen wekelijkse "Kijk op ....." heb ik soms wel eens de gedachten van, "weet je wat", laat ze allemaal maar fijn het Apelazerus krijgen, ik kap daarmee. Maar nee, ik blijf het gewoon leuk vinden. Dit geouwehoer heb ik ook geregeld gehad met stukken die ik schreef voor de krant. "Krijg je soms iets van hem?", Waarom schreef je dit", "Ja, die Hamstra schrijf dit", "Waarom noemde je mijn naam niet bij die stamboom", "Waarom .......", "Waarom........". Echt, ouwewijven hebben de naam, maar wat kunnen duivenliefhebbers ook geregeld flink ouwezijkstralen zeg. Voorbeelden ga ik niet meer noemen, nee, want als ik A zeg, dan komt B gelijk weer in het geweer.

Dat dit voor mij allemaal geen reden is om geen bijzondere zaken meer aan te halen mag duidelijken zijn. Want gebeuren er echt vreemde zaken en of dingen, ja sorry, als ik het hoor blijf ik het vermelden. Sinds enkele jaren wordt ik zo nu en dan wel eens benaderd met de vraag, "Johan, zou je hier niet iets willen doen in het bestuur?", "Johan, ken je dit .....", "Johan, heb je geen zin in dat .....". Mijn reactie is en blijft telkens gewoon "Nee" in deze. Reden, ik wil buiten mijn gezin en werk om lekker kunnen genieten van mijn eigen duifjes achter in mijn tuintje. Echt, ik ben het zat al dat meer dan geouwehoer. Denk nu niet, van wat een negatieveling zeg die Hamstra. Maar dit is gewoon zo door de jaren heen gegroeid. En dat ik me buiten mijn meer dan dagelijkse verplichtingen om nergens voor wil binden en ook het hiervoorgaande is voor mij reden genoeg om de sport op mijn eigen manier te beoefenen lekker achter in mijn tuintje. 

Sven Kramer en Wim Schouten.

Wat krijgen we nou weer gaat er misschien door Uw gedachten heen. Ziet U het nog voor je, die onvergetelijke fout die gemaakt werd op de 10 kilometer. Over vier jaar is het altijd maar weer afwachten of "onze" Sven weer zo in de juiste doen is. En waarom dan de naam van Wim Schouten erbij. Wie is deze man, en wat is de vergelijking tussen en met hun. Nou, Wim Schouten won enkele jaren geleden (2004) Nationaal St. Vincent. Wie wil dit trouwens niet winnen!!! Maar wat gebeurde er het jaar daarvoor. Ja, in 2003 had Wim ook de Nationale overwinning moeten en kunnen hebben. Maarja, Wim was toen in slaap gevallen en had te laat gemeld. Tja, en om dan nogmaals die kans te krijgen om Nationaal St. Vincent te kunnen winnen, nee, dat is zelfs voor een droom te mooi. Maar we zijn er nog niet, nee de duif, nu jaren later zou ik hem "Sven" genoemd hebben presteerde het ongelofelijke om het jaar nadien nogmaals te zegevieren en dus wel de Nationale overwinning in de wacht te slepen. Nou Sven, hopelijk zien we jou dadelijk over vier jaar als nog je meer dan wel verdiende gouden plak te pakken op "jouw" 10 kilometer.

De Voorjaarsbeurs.

Gistermiddig ben ik met zoonlief en een, gelukkig voor mij zeer goede "vriend" naar de beurs geweest. Op het moment van binnenkomst was het werkelijk een drukte van jewelste. Ik vernam dat het in de ochtend nog drukker was en dat je werkelijk over de koppen kon lopen. Leuk altijd om zo net voor het seizoen op zo'n mooi evenement te zijn. Een praatje met Marijke (Vink) hier, een praatje met Lucie (v.d. Wegen) daar en zelfs nog even een praatje met Martha (van Geel). Maar buiten deze dames heb ik ook nog genoeg gesproken met mannelijkeliefhebbers hoor. Nee, dat jullie dadelijk niet denken van .......

Zelfs hier diefstallen.

Ik was nog niet goed en wel op de beurs bij een stand waar ik altijd even de mannen gedag zeg of het werd al aangegeven dat er zelfs bij hun (First Price Pigeons) een duif gestolen was. Er bleek een groepje, vermoedelijk Oosblok mannen de stand in te komen en na wat praten en draaien was de duif weg. Zelf denk ik dan van, waar haal je (ze) toch het lef vandaan. Buiten dit zal er nog wel meer gebeurd zijn maar dat het verders als meer dan geslaagd gezien mag worden zal wel duidelijk zijn. Ik sprak diverse standhouders die met hun duifjes stonden en stuk voor stuk hadden ze goede zaken gedaan deze dag.

Club der Azen.

Normaal gesproken hadden we vandaag eveneens weer naar het Limburgse gegaan voor de huldiging van de Club der Azen bij te wonen. Maar door bepaalde familie omstandigheden heb ik gisteren helaas af moeten bellen. Jammer, ja, want dit is gewoon een schitterende huldiging maar er zijn belangrijkere dingen in het leven. Daarom dan ook dat wij helaas op deze mooie dag niet naar Limburgse zullen en kunnen gaan.

Vooruitzichten op eigen hok.

Geregeld komen om de dag de duiven buiten. Op maandag zeg maar de doffers en dag daarna de duivinnen. Ook sla ik ook wel eens enkele dagen over want ik wil onder geen beding nog dat ze in een bepaald ritme gebracht gaan worden. Nee, alles moet en verloopt hier verders nog zeer rustig. En ondanks dat ze over een ruime week gekoppeld gaan worden, worden ze hier ook niet anders gevoerd.
Als alles zo blijft gaan zoals het nu verloopt zullen de duiven namelijk in de loop van na volgend weekend gekoppeld gaan worden. Voorafgaande krijgen ze nog een controle en als alles goed is, waar ik eigenlijk best vanuit gaat zullen ze te samen gezet gaan worden. Nouja, samen zetten !!! Mijn zo gezegde kweekduifjes zal ik wel zelf zetten maar de vliegduiven krijgen een beperkte vije koppeling. Vrije koppeling, ja, de duiven voor Bordeaux en Narbonne zullen vrij mogen koppelen net zoals de duiven die bestemd zullen zijn voor Barcelone en Perpignan. Bij de jaarlingen is het eveneens van het zelfde laken een pak. Hier zitten nu de duivinnen en daar worden gewoon de doffertjes bij gedaan en ze zoeken het maar uit die jonge grut. En als ze dan eenmaal op eieren zitten mogen ze een enkel weekje broeden en gaan de geslachten weer uit elkaar waarna het het spel, kilometers maken en invliegen kan beginnen.

Zo, ik laat het hier maar weer eens bij en voor een ieder 
Tot de volgende kijk op...

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Cees van Heijst

Theo de Kruijk

Aad Beerendonk

Nico Haesen

Comb. Verweij-de Haan

Gebr. Maas & Zn

Fondunie 2000

Gert Jan Beute Duivenproducten

Gertjan Knoop

Combinatie Lokhorst

Gebroeders Homma

De Marathonvliegers

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!