Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Nieuwsfeiten van NPO bestuur Open printvriendelijke pagina
Van de NPO  17-3-2010
 

Er zijn ontwikkelingen gestart om dieren maar ook zaken, zoals containers, constant te kunnen volgen en er direct informatie over te verkrijgen. De vraag is gesteld of er vanuit de duivensport belangstelling kan zijn voor een dergelijke ontwikkeling en mede-investeerder te worden. Het bestuur is positief over dergelijke ontwikkelingen maar sluit een eigen investering uit. De verwachting is echter dat individuele personen binnen de duivensport wel geïnteresseerd zijn in een dergelijke ontwikkeling. Daarom is aangeboden om een en ander in de publiciteit te brengen en een intermediaire rol te vervullen tussen producent/ontwikkelaar en belangstellenden binnen de duivensport.

Meteoinformatie
De NPO heeft reeds enige jaren een contract met Meteoconsult om in het vliegseizoen zowel het IWB als de afdelingsverantwoordelijken rechtstreeks van informatie te voorzien. Bij het voorbereiden van het komende vliegseizoen is gebleken dat veel afdelingen van deze gratis service geen gebruik maken en zelf bij een derde informatie kopen. Er is nu bij twee meteo-organisaties offerte gevraagd voor het komende seizoen. Via de afdelingen zal gecommuniceerd worden over het verdere verloop.

Belgische vaste voetringen
Er bestaat een programma van eisen voor vaste voetringen. Dit is geldig in geheel West-Europa. Gebleken is dat de Belgische vast voetringen van 2009 en 2010 niet voldoen aan dit programma. Deze situatie is ongewenst maar mag op korte termijn niet ten koste van onze leden gaan. Besloten is om vanaf de uitgifte van vaste voetringen voor 2011 alleen ringen toe te staan die voldoen aan het vastgestelde programma van eisen.

Het bestuur zal dit besluit ook voordragen in de vergadering van de West-Europese Confederatie van Postduivenorganisaties op 5 maart aanstaande. Van deze confederatie maakt ook België deel uit.

Klokkenkeuringen in 2010
Reglementair moeten door de afdelingsklokkencommissies elke vijf jaar de klokken en de elektronische systemen gekeurd worden. Naar aanleiding van verzoeken is toestemming verleend om deze activiteit pas na het vliegseizoen 2010 te verrichten.

Eenhoksraces
Het bestuur heeft besloten om aan specialisten op dit gebied te vragen een concept programma van eisen te maken.

Losplaatsen in België
Het is gebleken dat losplaatsen regelen via de Belgische nationale bond een moeilijke zaak is. Er zal wederom worden aangedrongen op medewerking maar daarnaast worden ook alternatieve wegen niet uitgesloten.

 
Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
De Marathonvliegers

J. Doldersum & Zn

Theo de Kruijk

Cees van Heijst

A. Engelen

Hans de Ruig

Hans & Evert-Jan Eijerkamp

Van Elsacker-Jepsen

Nico Jan Koenders

IFC Hoogerheide

Comb. Verweij-de Haan

IFC Zeeland

Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?
Ode to Dolores
Gisteravond voor het eerst sinds maanden weer een naar het stadion, weet nu weer waarom ik in de winter liever niet op beton sta. En maar weer kijken op het scorebord, aftellen naar het einde van de verlenging...
Chiazaad
Regelmatig wordt ik gevraagd naar de waarde en de zin van Chiazaad voor de duivensport. Kun je dat door het voer mengen? Is het een goed idee Chia toe te voegen aan het kweekvoer of vliegvoer?
Andere tijden
We zijn weer een jaar verder en ouder. Ook weer wat grijzer of kaler. In je jeugd lijkt de tijd stil te staan, later gaat het zo snel dat je gaat beseffen dat een mensenleven maar een komen en gaan is...
Vaste voetringen
Het hete hangijzer van de laatste weken: de vaste voetringen. Een nachtmerrie, je zal ze maar nodig hebben en er zijn er geen. Wat we dit jaar meemaken is nog nooit vertoond...

Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Schiet wel lekker op (6-3-2016)
Duivencontroles (2-3-2016)
Lezing en huldiging (1-3-2016)
Ritje Vlaamse Ardennen (22-2-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Duivenverkoop, gratis adverteren

Gezondere duiven door gezond licht!

Postduivenveiling.com

Duindam Klimaatadvies

Ad Schaerlaeckens