Home Duivensites.nl Eigen site? Overzicht Nieuws Contact Nieuwsbrief Agenda  
Duivennieuws, columns en artikels

Overzicht archief, postduiven-nieuws, columns en overige artikels voor en door duivenliefhebbers.

Het natuurlijk houden van postduiven (18) Open printvriendelijke pagina
Ton v/d Brink  24-3-2010
 

Het is tijd om eindelijk het woord eens aan u te laten. Helemaal in het begin van deze artikelenreeks heb ik gezegd dat ook U immers uitgebreid aan het woord zou komen, maar daar is, op de eerste plaats door mijn eigen slordigheid, niet veel van gekomen.

Ik ben niet iemand die meteen met pen en papier klaar zit om namen en adressen te noteren als er mensen bellen. Het maakt mij daarbij namelijk totaal niets uit of dat een groot kampioen is of een gewone doorsnee melker. Ik ben op de eerste plaats geïnteresseerd in de mens en zijn manier van duiven houden. Daar ga ik helemaal in op. En dan vergeet ik om namen, adressen en prestaties te noteren. Soms is dat heel stom, want vaak vragen mensen me: "Noem dan eens een paar kampioenen die goed presteren op jullie methode." En dan sta ik na een paar namen met mijn mond vol tanden. En dan kan ik alleen maar zeggen..... iemand in de kop van Noord-Holland...... of... iemand in de kuststrook, dacht ik, met maar 12 weduwnaars of.... een melker die me van de week belde ik geloof uit Haamstede, maar het kan ook Heemskerk of Heemstede geweest zijn.... of.... een hele enthousiaste man die belde dat bij het boekje bij de kringkampioen op tafel had zien liggen.

U merkt het geen grote namen, die zo rechtstreeks in de eerste de beste PRO-BIO advertentie kunnen. Dat komt, omdat ik daar niet op gericht ben. Daarom bij deze dit verzoek aan U. Presteert u goed op het systeem dat in deze artikelenreeks gepropageerd is, of vliegt u goed op een natuurlijke begeleiding die U zelf hebt uitgedokterd, schrijf me dan eens een briefje, dan kan ik er in deze artikeltjes aandacht aan besteden.

Schrijf me dan wel zo uitgebreid mogelijk hoe U een en ander op Uw hok hebt toegepast en uitgevoerd. Bedenk daarbij dat andere sportvrienden er misschien mee gestimuleerd en geholpen worden. Eén ding kan ik U verzekeren. Tot nu toe heb ik alleen maar positieve reacties gehad. Vooral over de gekiemde granen is men enorm tevreden. Maar een heleboel mensen zweren ook bij het gebruik van kelp en miso.

Een groot aantal melkers is tevreden over de verschillende soorten thee, zoals we die beschreven hebben, maar ik merk telkens dat hierover vaak de meeste onduidelijkheid bestaat en dat hier ook veel vragen over gaan. Hierbij blijkt telkens weer de misvatting van mensen dat kruiden geneesmiddelen zouden zijn. Nergens komt U een dergelijke uitlating van mij tegen, ook al leggen mensen mij zo´n uitspraak maar wat graag in de mond. Insinuaties van tegenstanders van onze begeleidingsmethode, in deze richting, slaan dan ook nergens op!

Onze hele manier van begeleiding is erop gericht dat U door een uitgekiend, uitgebalanceerd systeem uw duiven gezonder houdt. Het is duidelijk dat we daarmee beogen dat u uw duiven dan minder of misschien zelfs géén geneesmiddelen meer hoeft te geven, maar voor veel hokken is dat nog een lange weg, dat beseffen we maar al te spijtig!

Laat u dan ook niet afschrikken door "autoritaire wetenschapslui" die menen dat alleen zij de kennis in pacht hebben en onze hele beweging afdoen met "onbewezen lariekoek", zoals onlangs weer eens gebeurde in een bekend duiveblad. Kennelijk voelen deze mensen steeds weer de behoefte hun almachtige kennis aangaande ziekte en gezondheid van de postduif tentoon te spreiden.

Je kunt pas zeggen of gekiemde granen, kruidenthees. bijenpollen, miso of andere natuurlijke middelen, een positief effect hebben op de gezondheid van je duiven, als je dat ook werkelijk uitgeprobeerd hebt. En niet zo maar een paar dagen, tijdens de een of andere bevlieging, maar op zijn minst een paar maanden en het liefst een heel seizoen! Het effect van een geneesmiddel zie je vrijwel direct, de bijeffecten meestal pas veel later. Het effect van een natuurlijke begeleiding neemt meer tijd in beslag. Een van haar grote pluspunten is, dat er geen bijeffecten optreden.

 

Copyright: www.superduiven.nl.

Wilt u reageren? Stuur dan een email naar de redactie.
 
Zonder nadrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van Duivensites.nl is het niet toegestaan materiaal van Duivensites.nl te publiceren, kopieren of reproduceren voor gebruik op uw website of die van iemand anders.
 
<<< Terug
Theo de Kruijk

Combinatie Lokhorst

Dick-Jan & Stephan Göbel

Cees van Heijst

Super Fondclub G.O.U.

Van Hoeck-Noel

IFC Zeeland

A. Engelen

Hans de Ruig

Familie Huizer

Gebr. Maas & Zn

Fondunie 2000

Duiven vliegen zonder grenzen.
Tijdens mijn loopbaan heb ik vele dierenspeciaalzaken bezocht. Zo ook een winkelier in het oosten des lands. Het was daar altijd hetzelfde...
Eendaagse Fondspiegel en Het Spoor der Kampioenen slaan de handen ineen!
Afgelopen week heeft er een gesprek plaatsgevonden tussen Lex de Jongh van Het Spoor der Kampioenen en Ronald Veenendaal en Falco Ebben namens De Eendaagse Fondspiegel.
Lambert van Erp, Berghem: 1e Cat. 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2018
Voor de volgende reportage van de Fondspiegel reizen we af naar Berghem. Hier woont Fondspiegel kampioen in de categorie jong: Lambert van Erp.
Ad van Loon uit Halsteren, winnaar totaalklassement Eendaagse Fondspiegel Oud 2016-2018
Voor de winnaar van het totaalklassement van de Fondspiegel Oud reisden Falco en ondergetekende dit jaar af naar Halsteren waar Ad van Loon woonachtig is.
Kweekvoer zonder erwten?
Het is inmiddels alweer winter en vele liefhebbers zijn volop aan het kweken. In dit artikel wil ik het kweekvoer met al zijn mogelijkheden eens onder de loep houden.
Vragen over verliezen van jonge duiven
Vele malen ben ik al gevraagd om te reageren op verhalen in de duivenkranten. Het zou elk jaar slechter worden met de jonge duiven. In Nederland, België, Duitsland...
Uitnodiging Kijkdag 2018 Gerard Koopman
Op vrijdag 23 februari 2018, iets later dan in de jaren hiervoor, organiseren wij een open huis/kijkdag. Graag willen wij u uitnodigen om deze dag met ons te beleven...
Besturen
Schreef ik in mijn vorige bedenking iets over het “afgeven” of te wel “neersabelen” van mensen die bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen?

Ode to Dolores (27-1-2018)
Chiazaad (25-1-2018)
Andere tijden (22-1-2018)
Vaste voetringen (21-1-2018)
Winnaar categorie 2 van de Eendaagse Fondspiegel Jong, Fokje Elzinga uit Harkema (18-1-2018)
Gember en Kurkuma (5-1-2018)
A.A. Jurriens - Zutphen: 1e Categorie 1 Eendaagse Fondspiegel Jong 2017 (31-12-2017)
Belangrijker dan kwaliteit (30-12-2017)
Ziektezorg: Wormen (15-7-2017)
Weg met antibiotica... (15-10-2016)
Minimaal succesje (26-5-2016)
De Pestkop (II) (1-5-2016)
Welke duivenmelker gaat verhuizen? (7-4-2016)
De Pestkop (I) (3-4-2016)
Coolbird heeft een nieuw jasje gekregen (30-3-2016)
Matador nieuwsbrief: Papegaaien wijzen de weg. (25-3-2016)
Code gekraakt? (25-3-2016)
Duivenproducten online bestellen (19-3-2016)
Geslaagde huldiging Eendaagse Fondspiegel 2015 (15-3-2016)
Bijproducten op de vitesse-vluchten. (15-3-2016)
Nieuwe veilingsite (9-3-2016)
Wat geef ik aan bijproducten tijdens de vluchten? (7-3-2016)
Best gelezen...
 
No items found.
 
(Advertenties)

 

Ad Schaerlaeckens

Gezondere duiven door gezond licht!